Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 301 / 31 / 0
Nie wiem skąd się bierze ten skutek uboczny i jak przeciwdziałać. Robię sobie herbatkę 3.5g i jest fajnie po około 90min czuje ze słabnie dorabiam kolejne 2.5g i po około 40min dosłownie wsyztsko mnie irytuje i wkurwia trwa to kilka godzin i się tylko męcze, chyba że wezmę benzo to po godzinie mija. Czym to jest spowodowane tolerancja czy co i czy jest na to jakiś inny sposób.
  • 2453 / 502 / 0
Ja po kratomie też miałem efekt wkurwienia. Kiedyś wziąłem grzyby podczas kratomowego ciągu i gdy spożyłem parę gram kratomu, w głowie pojawiły się bardzo niepokojące, agresywne myśli. Podejrzewam, że ma to związek z wpływem na układ adrenergiczny. Nie polecam
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 236 / 29 / 0
12 grudnia 2024FotherMucker pisze:
Nie wiem skąd się bierze ten skutek uboczny i jak przeciwdziałać. Robię sobie herbatkę 3.5g i jest fajnie po około 90min czuje ze słabnie dorabiam kolejne 2.5g i po około 40min dosłownie wsyztsko mnie irytuje i wkurwia trwa to kilka godzin i się tylko męcze, chyba że wezmę benzo to po godzinie mija. Czym to jest spowodowane tolerancja czy co i czy jest na to jakiś inny sposób.
Tak teraz sobie pomyślałem, że może mieć to związek z uzależnieniem od opio w jakimś stopniu. Czytałem na różnych grupkach, że ludzie piją taką herbatkę z 3-4 gramów w pracy i mają fajny nastrój i motywację na jakiś czas i nie czują tego efektu wkurwienia gdy schodzi. Moja dziewczyna która pije ze mną kratom sporadycznie też tego nie odczuwa, po prostu schodzi i czuje się jak przed wzięciem (tak samo inni znajomi którzy nie są uzależnieni i wypiją ze mną kratom raz na kilka miesięcy). Ja gdy zaczynam odczuwać wkurwienie przy zejściu fazy, albo dopijam małą dawkę co 40 minut i na chwilę znowu jest fajnie, albo łykam ketrel na sen i wkurwienie przechodzi. Ale już je odczuwam, więc w jakimś stopniu jest to wjebanie.

Można to porównać do ludzi nieuzależnionych od alkoholu i tych uzależnionych. Zaobserwowałem u znajomych którzy nie piją nałogowo, że potrafią wypić 1-2 piwka czy drinka i przestać pić nie czując potrzeby kontynuacji i mogą sobie funkcjonować nie myśląc w ogóle o tym, że faza zeszła. Ci uzależnieni gdy wypiją 2 piwa/drinka i poczują się lepiej na chwilę jest git, gdy faza zacznie schodzić muszą się dojebać kolejną dawką alkoholu bo nadchodzi zjazd i wkurwienie i myślą tylko o tym aby coś dopić i znowu poczuć się fajnie. Podobny schemat działania do tego gdy schodzi kratom czy inne opio. Więc myślę, że kluczową rolę odgrywa tu uzależnienie.
  • 410 / 64 / 0
Ktokolwiek tutaj testował "kratom vape"? Mi się wydaje, że to albo fejk, albo syntetyczne opio (oby %-D)
  • 204 / 63 / 0
Ktoś już poruszał ten temat kilka stron wcześniej. Kij wie co w nich rzeczywiście jest. Żaden "legitny" vendor nie ma tego w ofercie co jest dziwne choćby patrząc na rozbudowany rynek w USA. Najprawdopodobniej syntetyczne opio ale można tylko zgadywać.
  • 184 / 60 / 0
Ja miałem efekt wkurwienia tylko po czerwonych i niektórych mocno opioidowych zielonych odmianach (prawdopodobnie mieszankach zielono czerwonych). Po białych nigdy. W ogóle na mnie białe działają najlepiej. Jestem po nich najbardziej stabilny emocjonalnie, wręcz trudno mnie naprawdę zdenerwować. Choć tu już sporo zależy od dawki. Do 20g/dobę jestem spokojniejszy niż bez kratomu. 20-30 już nie działa tak mocno stabilizująco. Gorzej jest z dużymi dawkami. Maksymalnie brałem około 40/dobę. Byłem nie tylko nerwowy, ale też miałem wyraźną anhedonię.
  • 301 / 31 / 0
Czy łatwiej jest zejść przykładowo z białego niż zielonego który jest bardziej opiatowy? Bo zrobiłem dzień przerwy i nie mogłem w nocy spać - dwie tabsy estazolamu miały ciężko mnie uśpić. Nastrój też kiepski ale do przeżycia - a tak jest w UJ lepiej niż tramadolowa depresja na niskich dawkach. Tylko teraz jest problem bo trzynsie na te herbatki jak nie wiem, czy polecieć trochę na białej samej żeby było lżej o tym zapomnieć czy jak. Fajnie bo pomogło zapomnieć o innych opio, bo nie działają.
  • 301 / 31 / 0
Czy jest jakiś przelicznik Kratom na Tramadol/Kodeina?
  • 2453 / 502 / 0
@FotherMucker

Nie można stworzyć takiego przelicznika, bo w kratomie nie ma jednego alkaloidu odpowiedzialnego za działanie. Przede wszystkim jest mitragynina i 7-hydroksy-mitragynina, ta druga ZNACZNIE mocniejsza. Weź pod uwagę różnice w stosunku jednej substancji do drugiej, jakość, odmianę, ewentualne zanieczyszczenia w danym kratomie...
Przeliczać można konkretną odmianę, konkretny batch, a i wtedy będzie to niedokładne.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 204 / 63 / 0
Odstawił ktoś kratom pregabaliną? Dostałem SSRI (sertraline) i pregę od psychiatry. A że chciałbym się leczyć to będę chociaż próbował odstawić. Tolerka na pregę absolutnie zerowa, przepisane 50-50 mg rano i wieczorem na początek, maksymalnie mogę zwiększać do 600 mg. Przeszedł to ktoś i przeprowadzi mnie jak to mniej więcej wygląda? Święta idą i chciałbym żyć. Tolerka na kratom mniej więcej 10-12 gram dziennie złotego.
ODPOWIEDZ
Newsy
Biden ustanowił rekord ułaskawień. Skrócił wyroki 2,5 tys. osobom skazanym za narkotyki

Prezydent USA Joe Biden ogłosił w piątek skrócenie wyroków niemal 2,5 tys. osobom skazanym za przestępstwa narkotykowe, którzy odbywają "nieproporcjonalnie długie kary". Prezydent pobił w ten sposób rekord pod względem wydanych aktów łaski.

Oferował w sieci muchomory czerwone. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu

Oferował w sieci suszone kapelusze muchomora czerwonego, a także nalewki i ekstrakty z innych roślin. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu. - Każda forma wykorzystania muchomora czerwonego w tej chwili jest już nielegalna - informuje dr Paweł Grzesiowski, Główny Inspektor Sanitarny.

CBŚP i NCA w walce z syntetycznymi opioidami – współpraca w ramach EMPACT

W Birmingham odbyło się kluczowe spotkanie platformy EMPACT NPS/Narkotyki Syntetyczne, które zgromadziło przedstawicieli CBŚP, brytyjskiej NCA i innych kluczowych partnerów. W jego trakcie omówiono strategie zwalczania zagrożeń związanych z syntetycznymi opioidami, a współpraca przyniosła wymierne rezultaty.