Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
23 grudnia 2024SerioSergio pisze: Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
12 grudnia 2024FotherMucker pisze: Nie wiem skąd się bierze ten skutek uboczny i jak przeciwdziałać. Robię sobie herbatkę 3.5g i jest fajnie po około 90min czuje ze słabnie dorabiam kolejne 2.5g i po około 40min dosłownie wsyztsko mnie irytuje i wkurwia trwa to kilka godzin i się tylko męcze, chyba że wezmę benzo to po godzinie mija. Czym to jest spowodowane tolerancja czy co i czy jest na to jakiś inny sposób.
Można to porównać do ludzi nieuzależnionych od alkoholu i tych uzależnionych. Zaobserwowałem u znajomych którzy nie piją nałogowo, że potrafią wypić 1-2 piwka czy drinka i przestać pić nie czując potrzeby kontynuacji i mogą sobie funkcjonować nie myśląc w ogóle o tym, że faza zeszła. Ci uzależnieni gdy wypiją 2 piwa/drinka i poczują się lepiej na chwilę jest git, gdy faza zacznie schodzić muszą się dojebać kolejną dawką alkoholu bo nadchodzi zjazd i wkurwienie i myślą tylko o tym aby coś dopić i znowu poczuć się fajnie. Podobny schemat działania do tego gdy schodzi kratom czy inne opio. Więc myślę, że kluczową rolę odgrywa tu uzależnienie.
Nie można stworzyć takiego przelicznika, bo w kratomie nie ma jednego alkaloidu odpowiedzialnego za działanie. Przede wszystkim jest mitragynina i 7-hydroksy-mitragynina, ta druga ZNACZNIE mocniejsza. Weź pod uwagę różnice w stosunku jednej substancji do drugiej, jakość, odmianę, ewentualne zanieczyszczenia w danym kratomie...
Przeliczać można konkretną odmianę, konkretny batch, a i wtedy będzie to niedokładne.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze: Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Biden ustanowił rekord ułaskawień. Skrócił wyroki 2,5 tys. osobom skazanym za narkotyki
Prezydent USA Joe Biden ogłosił w piątek skrócenie wyroków niemal 2,5 tys. osobom skazanym za przestępstwa narkotykowe, którzy odbywają "nieproporcjonalnie długie kary". Prezydent pobił w ten sposób rekord pod względem wydanych aktów łaski.
Oferował w sieci muchomory czerwone. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu
Oferował w sieci suszone kapelusze muchomora czerwonego, a także nalewki i ekstrakty z innych roślin. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu. - Każda forma wykorzystania muchomora czerwonego w tej chwili jest już nielegalna - informuje dr Paweł Grzesiowski, Główny Inspektor Sanitarny.
CBŚP i NCA w walce z syntetycznymi opioidami – współpraca w ramach EMPACT
W Birmingham odbyło się kluczowe spotkanie platformy EMPACT NPS/Narkotyki Syntetyczne, które zgromadziło przedstawicieli CBŚP, brytyjskiej NCA i innych kluczowych partnerów. W jego trakcie omówiono strategie zwalczania zagrożeń związanych z syntetycznymi opioidami, a współpraca przyniosła wymierne rezultaty.