Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4116 / 670 / 2117
01 listopada 2024CieplaPoduszka pisze:
Ja dalej nie znosze ciemnych piw wyjatkiem jest litovel cytrynowy . Ciezkie , gorzkie i zle wchodza generalnie .
Dla mnie zawsze wyjątkiem w tym przypadku był Żywiec Porter, jeżeli mowa o czarnych. Reszta: jakoś sceptycznie do nich podchodziłem.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 202 / 29 / 3
01 listopada 2024jezus_chytrus pisze:
Są też lekkie ciemna piwa, jak np niemieckie Shwarzbier'y, za którymi szaleję (choć to bardzo prosty styl). Ikona to Köstritzer Schwarzbier.
To samo tyczy się dry / coffe / outmeal stoutów - zwykle 4-6% alk.
No i przekonałeś. Specjalnie kuzyna z Niemiec poprosiłem by mi przywiózł przy okazji. No i tak się złożyło, że dzisiaj się spotkaliśmy. Wleciał Köstritzer i był dosyć smaczny. Jakimś koneserem nie jestem, ale oceniam jako fajny. Przyjemny w smaku, trzeba będzie inne schwarzbiery potestować to będę miał większe porównanie, bo od corony się różni dosyć znacząco. Jakieś inne polecasz tego typu?
Wer schön sein will, der muss auch leiden.
  • 12363 / 2401 / 0
Jak będzie znowu w Rzeszy, to niech Ci przywiezie serię dymionych piw z browaru schlenkerla. Na początku jest szok, ale potem mega zachwyt.
  • 202 / 29 / 3
Mieszkam niedaleko granicy, więc to raczej nie problem jakbym sam się wybierał, no ale tylko po piwo nie będę jechał. A te z browaru schlenkerla są dostępne w marketach czy trzeba szukać?
  • 89 / 8 / 0
Powiem szczerze, że dziś za 3szklane butelki kasztelan plus zwrot kaucji 3xbutla.
Wyniosło 8zł z groszami.
  • 12363 / 2401 / 0
Są na pewno w marketach, bo to mega popularne piwo. Jakiś czas było nawet w PL w Lidlu, ale zeszło błyskawicznie.
Tylko wcześniej zadaj sobie pytanie, czy lubisz kompot z suszonych śliwek, bo to smakuje w ten deseń, tylko jeszcze bardziej "wędzono". Na początku to prawie jakbyś pił kiełbasę, ale potem podniebienie docenia smak.
Jak znajdziesz, weź Marcowe (Marzen), bo jest najlżejsze z całej serii (moje ulubione). Koźlak też jest mega, ale bardziej treściwy i jeszcze bardziej wędzony. Weizenbocka nie miałem okazji, bo już wykupili.
  • 202 / 29 / 3
Kompot z suszonych śliwek lubię. Wgl lubię wędzone rzeczy. Będę pamiętał i przy następnej wyprawie do zachodniego sąsiada kupię. Jakieś jeszcze niemieckie masz do polecenia?
  • 12363 / 2401 / 0
Poza takimi, które można kupić w PL, to na myśl przychodzą mi pszeniczne z browaru (rzekomo najstarszego na świecie) Weihenstephaner. Ich weizen'y są najlepsze, jakie w życiu piłem.
Też były krótko i zeszły natychmiast - mimo bardzo wysokiej (jak na ten styl) ceny. Zarówno jasne, jak i ciemne są obłędne.
  • 47 / 4 / 0
Nigdy w życiu nie piłem alko i tak się zastanawiam. Raz mi na reddicie chłop pisał że se zastąpił alpre właśnie alko bo nie miał wyjścia. Tyle że ja żre niebotyczne dawki rzędu 10mg+, zastanawiam się ile bym musiał pić i jak to przeliczyć. Mój stary to chleje codziennie po 4-6-8 piw, w sumie nie wiem ile bo mu nie zaglądam, ale rzadko w ogóle pijany jest.
  • 2508 / 584 / 0
Ale po co chcesz zamienić nałóg na nałóg? Lepiej powoli zacznij zmniejszać dawki, a później zredukuj do zera diazepamem. 10mg to bardzo dużo, ale bywały gorsze przypadki, jesteś w stanie to zrobić.
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku

Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.

Wrocław: Tak umierał szesnastoletni Sebastian. Koledzy uwięzili go cierpiącego w mieszkaniu

Dziś wiadomo już, że kolega podał mu drinka z ecstasy. Gdy chłopiec źle się poczuł, znajomi nie pomogli mu, na dodatek zamknęli w mieszkaniu leżącego na podłodze i uciekli.

Terapia psylocybiną jako wsparcie w leczeniu jadłowstrętu psychicznego – pierwsze wyniki przełomowe

W przełomowym badaniu naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego (UCSD) przedstawili analizę i szczegóły badania opublikowanego w Nature Medicine, które ukazało wpływ terapii psylocybiną na osoby z jadłowstrętem psychicznym. W nowym artykule przeglądowym opublikowanym w czasopiśmie Psychedelics autorzy pierwotnego badania oferują „szczegółowy wgląd w wyniki, opierając się na danych jakościowych z półustrukturyzowanych wywiadów, szerokich opinii i rozmów z uczestnikami oraz ich subiektywnych interpretacjach wzorców danych.” Ten przegląd ujawnia zarówno obiecujące wyniki, jak i istotne ograniczenia, które mogą kształtować przyszłe podejścia terapeutyczne.