wczorajMonki pisze: Witam. Nie było jeszcze takiego tematu, zastanawiamy się dlaczego na kumpelę nie działają metamfetaminy. Kiedyś działały, później przestały . Gdy cpa to potrafi później normalnie nawet iść spać (ilości jak inni paroletni narkomani, którzy tyle samo spożywając są wystrzeleni). Gdy nie cpa potrafi spac prawie całe dnie + noc, mimo że gdy ćpała to też w nocy spala. Co może być na rzeczy?
Może po prostu już ma przetyrany system neuroprzekaźników? Zjarane receptory, degradacja pracy enzymów. Albo po prostu jest tak wycieńczona i nie odpoczywała już od... Ładnych kilku miesięcy?
Kolego , to jest wróżenie z fusów.
Skoro ma od jakiegoś czasu nieustającą senność i zmęczenie To po co w nią ładujecie narkotyki? A może zachorowała na coś poważnego? Może choroba się rozwija, wyjdzie za rok kiedy będzie już mocno rozpędzona i okaże się że ma zrujnowane zdrowie a zamiast reagować wcześniej toscie ją faszerowali.
Jak kiedyś byłem w najgorszym ciągu swojego życia to nie potrafiłem się ruszyć, totalnie nie miałem siły na nic, nawet chodzę nie było dla mnie męczarnią. Walnięcie pomagało ale na krótko.
Więc pytam się – po c*** ona ćpa skoro i tak jej nie pomaga, nie działa jak należy? przecież to bez sensu.
(Pierwsza rzecz jaka przyszła mi do głowy to pytanie czy zażywa jakieś leki, czy na coś choruje Czy przyjmuje coś na stałe? może jakieś leki hamujące dopaminę? neuroleptyki, przeciw psychotyczne, cokolwiek z psychiatrycznych albo w ogóle jakichkolwiek?
"Rutyna to rzecz zgubna "
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Pierwszy krok do legalizacji marihuany? Posłowie koalicji powołali zespół w Sejmie
Ryszard Petru i Klaudia Jachira pokierują specjalnym zespołem, który zajmie się depenalizacją posiadania niewielkich ilości konopi – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. O swoich planach informują póki co oszczędnie.
Nowe substancje na liście narkotykowej - projekt trafił do opiniowania
Szybkie tempo pojawiania się na rynku nowych narkotyków, które są coraz częściej substancjami o ostrej toksyczności, oraz ich łatwa dostępność w internecie - to główne powody, dla których zaistniała konieczność uzupełnienia listy substancji psychoaktywnych i nowelizacji rozporządzenia w sprawie wykazu substancji psychotropowych, środków odurzających oraz nowych substancji psychoaktywnych. Projekt trafił właśnie do opiniowania.
Donald Tusk w ciągu 30 dni musi wypowiedzieć się na temat dekryminalizacji i posiadania
Dziś Komisja do Spraw Petycji Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej rozpatrzyła projekt dekryminalizacji posiadania do 15 gramów marihuany oraz uprawy jednej rośliny konopi indyjskich na własny użytek. Debata dotyczyła złagodzenia przepisów ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i była odpowiedzią na petycje obywatelskie oraz rosnące społeczne poparcie dla liberalizacji prawa w tej kwestii.