Kiedyś miałem taką samą sytuacje, gula średnicy 2-3cm na przedramieniu, była noc więc pojechałem na SOR, powiedzieli mi że mam wypierdalać (tylko trochę inaczej) i że trzeba było nie ćpać....
Żadnej heparyny. Weź ta polopiryne ,daj mu benzo niech się też uspokoi. Zimny oklad na rękę i do lekarza po antybiotyk
A to że wzrasta ryzyko wylewu to nie wiedziałem, pardon @ZleSpiaca, głupi ćpun ze mnie...
#edit
Oczywiście że to głównie lek rozrzedzający krew ale właściwości przeciwzapalne również ma
#edit2
Wiadomka że benzo najlepiej to stłumić ale przecież zdajesz sobie sprawę ile % ćpunów ma benzo w apteczce na takie przygody...
W każdym razie kolegą ma zrobić zimny okład i iść do lekarza jeśli będzie się pogarszało bo może się rozejdzie jakoś.
A co do benzo I % ,o których wspomniałeś- ile % ćpunów ma w apteczce masc z heparyny na takie przygody ,a ile benzo .
Szpital, żeby chociażby ktokolwiek to obejrzał. Jeśli byłeś wcześniej zrobiony opioidami to mogłeś też nie czuć jak podajesz podskórnie. Ogólnie ja sobie kiedyś podałem 4% etanolu IV w malutkiej dawce dla testów to na momencie zachciało mi się rzygać. Nie wiem jak u Ciebie przeszło to bez takich uboków. Dodatkowo powstał siniak wzdłuż żyły. Jeśli boli wzdłuż żyły to powinno przejść, jeśli zmiana w miejscu wkłucia to podałeś podskórnie a przerabiane tabletki lubią dawać ropnie.
Po prostu idź na SOR i pochwal się co żeś odjebał i licz na pomoc.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?
W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.
Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany
Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej
Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.