Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
Jaaaaaa1111
  • / / 0
Chłop wstrzyknął se krix podskórnie, po wielu próbach wbicia się w żyłę ale nie umiał. Leci już dlugo. Do tego alko i potem jakieś naseny , wóda, pewnie benzo. Teraz ma wielki siniak, ręką go strasznie boli i ma wysoka gorączkę, niestety nie wiem jaka bo zgubił się termometr. Coś polecacie na szybko? Polopiryna pomoże chociaż trochę?
  • 359 / 101 / 0
Musi iść do lekarza . Polopiryna pomoże doraznie jedynie
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
  • 53 / 18 / 0
To co wyżej - koniecznie lekarz a oprócz polopiryny na zbicie gorączki mogę polecić heparyne, ma właściwości przeciwzapalne a tam na pewno jakiś stan zapalny się wdał.
Kiedyś miałem taką samą sytuacje, gula średnicy 2-3cm na przedramieniu, była noc więc pojechałem na SOR, powiedzieli mi że mam wypierdalać (tylko trochę inaczej) i że trzeba było nie ćpać....
  • 359 / 101 / 0
Helaryne na stan zapalny? To lek rozrzedzajacy krew ,zapobiegający tworzeniu się zakrzepów. Nie polecaj tego typu leków tym bardziej ludziom niedoświadczonym ,nie wiesz w jakim jest stanie ziomek . Jak leci na stimach, a wezmie heparyne to ryzyko wylewu wzrasta kilkakrotnie .
Żadnej heparyny. Weź ta polopiryne ,daj mu benzo niech się też uspokoi. Zimny oklad na rękę i do lekarza po antybiotyk
  • 53 / 18 / 0
No a nie działa przeciwzapalnie? Oczywiście że tak, mowa o oczywiście o maści a nie o zastrzykach z heparyny. Ok mój błąd bo faktycznie nie wiem w jakim jest stanie koleś, chodziło mi raczej o to że w moim przypadku to zdało egzamin a że też leciałem wtedy na betaketonach to pomyślałem że może pomóc. Nastepnym razem na pewno nie polecę a jak już to napisze co zadziałało w moim przypadku.
A to że wzrasta ryzyko wylewu to nie wiedziałem, pardon @ZleSpiaca, głupi ćpun ze mnie...

#edit
Oczywiście że to głównie lek rozrzedzający krew ale właściwości przeciwzapalne również ma
#edit2
Wiadomka że benzo najlepiej to stłumić ale przecież zdajesz sobie sprawę ile % ćpunów ma benzo w apteczce na takie przygody...
  • 359 / 101 / 0
@JebacMilosc pamiętaj o najważniejszej rzeczy jeśli chcesz udzielać jakichkolwiek rad - to co zadziałało na Ciebie i jak zadziałało nie znaczy, ze na kogoś innego też zadziałało. To po 1 . Po 2 nigdzie nie napisałeś , że to ma być masc ,mi pierwsze co przyszło do głowy to zastrzyki.
W każdym razie kolegą ma zrobić zimny okład i iść do lekarza jeśli będzie się pogarszało bo może się rozejdzie jakoś.
A co do benzo I % ,o których wspomniałeś- ile % ćpunów ma w apteczce masc z heparyny na takie przygody ,a ile benzo .
  • 1 / / 0
Wszstrzyknolem sobie wódkę w której ugotowałam oxykodon 40 (tak wiem debilizl bylem juz zrobiony i nie mialem wody przy sobie xd)i na następny dzień strasznie spuchla mi rękę i jest czerwona no i boli przy dotyku czy taromentin w maści pomoże czy próbować iść do lekarza itp ?
  • 217 / 32 / 3
@McHammer wódka iv to już dosyć mocne. Z tego co wiem to etanol dożylnie można 10% u zatrutych metanolem, ale mogę się mylić. Ogólnie może powstać zator. Sugerowałbym szpital
Wer schön sein will, der muss auch leiden.
  • 411 / 78 / 0
@mchammer
Szpital, żeby chociażby ktokolwiek to obejrzał. Jeśli byłeś wcześniej zrobiony opioidami to mogłeś też nie czuć jak podajesz podskórnie. Ogólnie ja sobie kiedyś podałem 4% etanolu IV w malutkiej dawce dla testów to na momencie zachciało mi się rzygać. Nie wiem jak u Ciebie przeszło to bez takich uboków. Dodatkowo powstał siniak wzdłuż żyły. Jeśli boli wzdłuż żyły to powinno przejść, jeśli zmiana w miejscu wkłucia to podałeś podskórnie a przerabiane tabletki lubią dawać ropnie.

Po prostu idź na SOR i pochwal się co żeś odjebał i licz na pomoc.
  • 1 / / 0
No i dostałem antybiotyk podskórne podałem, dziękuję ze sprawdzenie bo lekarz mówił że już się ropień wydawał A z tego co tłumaczył to nie chce i serio dzięki za poradę bo tak to bym olal to pewnie i dopiero by było
ODPOWIEDZ
Newsy
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany

Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.

Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.