Kiedyś miałem taką samą sytuacje, gula średnicy 2-3cm na przedramieniu, była noc więc pojechałem na SOR, powiedzieli mi że mam wypierdalać (tylko trochę inaczej) i że trzeba było nie ćpać....
Żadnej heparyny. Weź ta polopiryne ,daj mu benzo niech się też uspokoi. Zimny oklad na rękę i do lekarza po antybiotyk
A to że wzrasta ryzyko wylewu to nie wiedziałem, pardon @ZleSpiaca, głupi ćpun ze mnie...
#edit
Oczywiście że to głównie lek rozrzedzający krew ale właściwości przeciwzapalne również ma
#edit2
Wiadomka że benzo najlepiej to stłumić ale przecież zdajesz sobie sprawę ile % ćpunów ma benzo w apteczce na takie przygody...
W każdym razie kolegą ma zrobić zimny okład i iść do lekarza jeśli będzie się pogarszało bo może się rozejdzie jakoś.
A co do benzo I % ,o których wspomniałeś- ile % ćpunów ma w apteczce masc z heparyny na takie przygody ,a ile benzo .
Szpital, żeby chociażby ktokolwiek to obejrzał. Jeśli byłeś wcześniej zrobiony opioidami to mogłeś też nie czuć jak podajesz podskórnie. Ogólnie ja sobie kiedyś podałem 4% etanolu IV w malutkiej dawce dla testów to na momencie zachciało mi się rzygać. Nie wiem jak u Ciebie przeszło to bez takich uboków. Dodatkowo powstał siniak wzdłuż żyły. Jeśli boli wzdłuż żyły to powinno przejść, jeśli zmiana w miejscu wkłucia to podałeś podskórnie a przerabiane tabletki lubią dawać ropnie.
Po prostu idź na SOR i pochwal się co żeś odjebał i licz na pomoc.
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?
W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.
Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły
Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.