"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Z powodu problemów związanych z nową ustawą o „receptomatach”, sytuacja ta może negatywnie wpłynąć na dostępność medykamentów dla pacjentów. W niektórych regionach, takich jak południowa Polska, lek ten już jest praktycznie niedostępny.
@Kuczi55 MPH ma potencjał rekreacyjny, ale jedynie przy potężnych dawkach donosowo. Nie warto tracić życia na uzależnianie się od czegoś tak miernego.
@Detronizator Pregabalina zbija? No, na początku na pewno, ale z tygodniową tolerką przy umiarkowanych dawkach raczej nie powinna całkowicie negować. Wciąż idzie się porobić (niezalecane); przy normalnym użytkowaniu może i mniej pobudza, ale wciąż czuć poprawę skupienia.
No ale 18 mg Concerty to też śmieszna dawka dla dorosłego faceta – to jak jeden 20 mg IR rozłożony na 10 godzin...
Robi z ciebie zwykłego pochłaniacza leków, po tygodniu jej powiedz, żeby pisała mi metylo na zniżkę ciekawe jak zareaguje HAHA.
Powiem ci tak metylofenidat jest lekiem przy którym trzeba dbać o siebie skoro słabo na cb działa jak piszesz to znaczy, że nie dbasz o nawodnienie, jedzenie minerały o on mocno je wyczerpuje, jak nie będziesz o to dbał nabawisz się większych problemów niż przed jego stosowaniem.
Po tym co napisałeś dam ci dobrą radę lepiej sobie odpuść lub trzymaj się najniższych dawek i czasu ich działania. interakcje z innymi lekami też nie są wskazane ale to psychiatrzy pierdolą trzeba tylko sprzedawać leki taki jest ich główny cel.
Pozwodzenia z silnym stymulantem.
Ciekawe czemu o nawodnieniu i minerałach ci psychiatra nie powiedział !
Za to Atenza jest w dawkach 18mg, 27mg i 36mg.
U mnie najlepiej sprawdza się Atenza 36mg w dni intensywnej pracy umysłowej i 27mg do lżejszych zadań. Próbowałem 54mg (2x27mg), ale pojawiło się pobudzenie, które trochę przeszkadzało.
Efekt jest taki, że mogę z łatwością dokończyć nudne zadania, podczas gdy normalnie jest to prawie niemożliwe. Niestety, jeżeli mam wokół siebie rozpraszacze i nie zaplanuję sensownie pracy (konkretne priorytety, podział na mniejsze zadania), to i tak się motam od jednej rzeczy do drugiej.
29 września 2024Heavenscape pisze: @MerxZ tego co kojarzę z receptomatów mieli uciąć jedynie silniejsze opioidy, nie tylko na Rpw., bo i tramadol też. Nie pamiętam żadnej wspominki o benzodiazepinach, metylofenidacie czy Rpw. ogółem. Coś wiadomo dokładniej na chwilę obecną?Z powodu problemów związanych z nową ustawą o „receptomatach”, sytuacja ta może negatywnie wpłynąć na dostępność medykamentów dla pacjentów. W niektórych regionach, takich jak południowa Polska, lek ten już jest praktycznie niedostępny.
PS. Wiadomo, ale mam podpisane NDA, nic nie poradzę.
Jedynie co mogę napisać to, że przez nasz posrany rząd który jak już się czegoś dotknie, to obrywa przy tym o wiele więcej spraw o których nie mają jebanego pojęcia. - do końca pierwszej połowy 2k25r O ILE nie wystąpi żaden stan nadzwyczajny, wojenny, wstaw podobne. Obiecuje, że każdy będzie miał dostęp do leku na RPW tak jak do MPH. Oczywiście każdy chory, ćpuny won mi stąd z dystansem proszę
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany
Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni
Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?