09 sierpnia 2024T800 pisze: ADHD/ADD jak najbardziej istnieje i u pacjentów wykazywano zmienioną czynność w strukturach czołowych mózgu między innymi. Przemawia jeszcze za tym fakt, że po stymulantach robią się paradoksalnie spokojni.
Nie czepiam się waszych zaburzeń, zazdroszczę dostępu do farmaceutycznie czystego produktu nawet. A ten kolega z ADHD jakby przedawkował fenidat, to poszedłby spać? Pytam, bo nie udało mi się znaleźć w Internecie opisanego klinicznego przypadku takiego przedawkowania i jaki był tego efekt, co wydaje mi się dziwne.
Przy sniffie to to po czasie powoduje straszne lęki, psychozy
amfetamina raz że działa przyjemniej a dwa że jest mniej odwadniająca, mniejsze ryzyko paranoji, no pod każdym względem lepsza
Ciekawi mnie działanie elvanse, które niedługo ma być w polskich aptekach….
Pozdrawiam wszystkich z adhd!!!
09 sierpnia 2024nicki pisze: To jest chyba oczywiste, że stymulant do pewnego stężenia działa na korę przedczołową tak, że uspokaja ludzi z ADHD (bo kora jest za cienka i pracuje za słabo), a od pewnego momentu (wyższe dawki) kora będzie przestymulowana. Serio czy to takie złożone
09 sierpnia 2024Patrykpatyk pisze: Czy tylko dla mnie metylofenidat nie jest zbyt bezpieczną substancją?
09 sierpnia 2024Patrykpatyk pisze: Czy tylko dla mnie metylofenidat nie jest zbyt bezpieczną substancją?
amfetamina raz że działa przyjemniej a dwa że jest mniej odwadniająca, mniejsze ryzyko paranoji, no pod każdym względem lepsza
Ciekawi mnie działanie elvanse, które niedługo ma być w polskich aptekach….
Pozdrawiam wszystkich z adhd!!!
Jak przekonać psychiatrę, że potrzebuję dorzucić metylofenidat do paro? Wstępnie mój lekarz był sceptycznie nastawiony do dorzucania czegoś dodatkowo. Dodam, że moja psychiatra jest bardziej pierdolnięta ode mnie xd.
Nie dostaniesz metylo skoro nie masz wskazań do tego leczysz się na depresję nie na adhd. wskaż jej podstawowe objawy adhd a może ci przepisze, ale w depresji podnoszenie dopaminy będzie tylko przeszkadzać...
na odmulenie odstaw paro i zacznij się leczyć czymś naturalnym !
Jeśli płacisz wystarczająco dużo, to rozsądny lekarz powinien wiedzieć, że paroksetyna tj. najsilniejsze ssri jest gównem, które obniża dopaminę w korze przedczołowej i ogólnie może lepiej zamienić ją na fluoksetynę, duloksetynę lub agomelatynę + bupropion? Żeby dostać metylofenidat zazwyczaj musisz trafić na kogoś, kto nie jest ignorantem i wspomnieć, że bupropion meh
10 sierpnia 2024zupelnienikt pisze: Jeśli ktoś ma dobry sposób na receptę i przekonanie upartego psychiatry to dalej proszę o odpowiedź.
Są tacy, którym już nie zależy i przepisują jak leci pod warunkiem że zapłacisz, sorry ale nie znam takiego.
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?
"Ciężarna 14-latka z zapaleniem wątroby i AIDS trafiła do nas z domu publicznego".
"Często chodzę z rodziną na spacery po parku i widzę pięknych, dobrze ubranych młodych ludzi, którzy czegoś szukają. Wiele osób myśli, że zbierają liście lub kwiaty, ale oni szukają woreczków pod kamieniami, pod kłodami. To setki młodych ludzi, którzy codziennie zażywają narkotyki" — mówi Anton, który mieszka w Mołdawii. W jego kraju problem z niedozwolonymi substancjami staje się coraz większy.
Archeolodzy: barbarzyńscy wojownicy sprzed 1800 lat przed walką zażywali środki pobudzające
Barbarzyńscy wojownicy przed walką mogli zażywać środki pobudzające za pomocą przytwierdzonej do pasa łyżeczki - wykazały badania naukowców z UMCS w Lublinie. Dowodzą oni, że w starożytnej Europie istniała prężna gałąź gospodarki odpowiedzialna za produkcję i dostarczanie takich specyfików.