Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 645 / 187 / 2
04 sierpnia 2024nCuX pisze:
Taki mix niema sensu ponieważ podbija tolerancję na ndri i to w błyskawicznym tempie.
o ile nie zastosujesz podkładki w postaci memantyny :)

@Niedobry Mis neurotoksyczność sorry źle zrozumiałem Twój post. bupropion i MPH mają inny mechanizm oddziaływania? polski trudny język. Albo raczej powinowactwo do różnych receptorów w kompletnie innej mocy, to nie są dwie takie same substancje, jeśli się bardziej zagłębisz w temat, ale tutaj już wchodzi farmakodynamika na grubo.

porównanie:

MPH:
MPH.png
źródło

bupropion:
bupro.png
źródło

@Ty no nie wiem
Tak sobie myślę, jak nie masz problemów z krążeniem, może kombo bupropion i MPH by pomogło?
Mi osobiście pomaga, ale bez klonidyny nawet radzę do tego nie podchodzić i jakiegokolwiek stresu.

edit: miałem 4 podejścia do tego mixu i dopiero za czwartym razem się udało, bo trzeba było zniwelować jeszcze mój lęk uogólniony.
Jestem bardziej niż zadowolony z efektów jakie ten mix daje. czy na dłuższą metę się sprawdzi? nie wiem czy nie zaszkodzi? badania robię co miesiąc praktycznie całych bebechów.
Tętna mi nie podbija za bardzo, ciśnienie w normie, nie da się mnie wyprowadzić z równowagi - ale skoro mi się udało dopiero za czwartym razem, to oznacza, że trzeba cholernie uważać na ten mix.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1675 / 231 / 0
@Merx jeśli miał bym z czymś łączyć MPH byłby to piracetam z choliną
lub
MPH + sel ale ten mix jest ryzykowny i nie namawiam do jego stosowania.

Ps
Nie tyle ryzykowny co osoba bez doświadczenia może tego po prostu tego nie ogarnąć.
Uwaga! Użytkownik nCuX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 187 / 2
@nCuX owszem MPH też łączę z małymi dawkami piracetamu i dietą o dużej zawartości choliny, jeśli sobie kupię jakieś konkretne źródło choliny to wtedy wejdę na większe dawki pracetamu.
MPH + SEL jest cholernie ryzykownym mixem. Szczególnie dla osoby która nie ma jakiegokolwiek doświadczenia i obeznania w substancjach - w 100% się zgadzam. Tutaj to trzeba mieć już przygotowaną apteczkę w razie W.
  • 83 / 17 / 0
Okej, zapomniałam o działaniu bupropionu na receptory nikotynowe. Tabele powinowactwa mnie trochę śmieszą, można z nich wysnuć że bupropion jest silniejszym stymulantem niż MPH. Tak obie substancje to w sumie to samo - stymulanty, z czego jeden to biedaketon tak chujowy że wytrzymał na rynku rc jakieś pół roku bo chętnych nie było.
  • 645 / 187 / 2
@Niedobry Mis nie zapominajmy o czasach półtrwania, metabolitach itp itd. bardzo rozległy temat to jest.
  • 341 / 120 / 0
Ja tylko dodam od siebie (bazując oczywiście na swoim przykładzie) że MPH + wortioksetyna działa bardzo dobrze, nic niczego nie niweluje, ani nie podkręca. Może MPH działa trochę słabiej, ale przynajmniej nie nakręca się lęk i nie mam żadnych objawów somatycznych w dawkach terapeutycznych, które stosuję. Są doniesienia, że wortioksetyna sama w sobie także wspiera funkcje kognitywne, pamięć i koncentrację, więc może być dodatkowo pomocna u osób z ADHD/bądź objawami tego spektrum przy współwystepujących zaburzeniach nerwicowych i depresyjnych.

Z tymi diagnozami ADHD i wszystkimi testami, to dla mnie to wszystko jest o kant dupy trochę. Masa ludzi dostaje diagnozy bez problemu, a inni z poważnymi zaburzeniami, mają kłopoty i się bujają od lekarza do lekarza, nie uzyskując żadnej pomocy i wsparcia. Jak dla mnie, to kluczem jest tutaj znalezienie dobrego psychiatry. Nie tylko testy i jakieś divy mają znaczenie, ale także szeroki i głęboki wywiad psychiatryczny i cała nasza historia, wszelkie dotychczasowe doświadczenia i problemy. Co z tego, że testy funkcji poznawczych wyjdą zajebiście, skoro osoby z tym spektrum często wykazują się ponadprzeciętnym intelektem i po prostu w rozmaity sposób rekompensują swoje braki i deficyty?
  • 645 / 187 / 2
@Obrazoburca
skoro osoby z tym spektrum często wykazują się ponadprzeciętnym intelektem i po prostu w rozmaity sposób rekompensują swoje braki i deficyty
To jedno, a drugie trzeba zauważyć problem i jeśli faktycznie masz ponadprzeciętną inteligencję logiczną, to szukać jebanego rozwiązania tylko i wyłącznie w legalny sposób.
Wydałem w swoim życiu 100k pln na psychiatrów, więc coś o tym wiem, sam musiałem iść na LEK, żeby dowiedzieć się co jest ze mną do kurwy nędzy nie tak.
Spoiler:
  • 138 / 15 / 0
ADHD/ADD jak najbardziej istnieje i u pacjentów wykazywano zmienioną czynność w strukturach czołowych mózgu między innymi. Przemawia jeszcze za tym fakt, że po stymulantach robią się paradoksalnie spokojni.

Poza tym mam kumpla z tym zaburzeniem i da się wyczuć, że zachowuję się i myśli nieco inaczej niż większość neurotypowych ludzi. U niego w życiu dorosłym zmieniła się charakterystyka objawów i radzi sobie bez leków, bo objawy nie wpływają znacząco na jego funkcjonowanie w społeczeństwie, choć ja mam nieco inne zdanie i jestem ciekaw co by się zmieniło gdyby był na lekach, ale on jest ich przeciwnikiem.

Fun fact: raz spróbował MDMA i zrobił się senny.
  • 645 / 187 / 2
@T800 z tym MDMA to ciekawa sprawa, bo u mnie również wystąpiła senność po zażyciu. i wcale nie taki FUN fact, chcesz się zabawić mając adhd? powodzenia. XD nie no da się, ale trzeba być ostrożnym i to cholernie..
  • 138 / 15 / 0
Mieć ADHD to trochę tak jak mieć wszyty swojego rodzaju uniwersalny Esperal XD. No trzeba być ostrożnym, bo zakładam, że pomimo braku tych fajnych efektów nadal występują skutki uboczne, a przy MDMA jest to o tyle niebezpieczne, że dorzucanie dawek (bo przecież nie klepie to wezmę więcej) może zaowocować hipertermią i bez schłodzenia organizmu - zgon albo nieodwracalne uszkodzenie mózgu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

Mediolan: od początku roku koniec z paleniem tytoniu w przestrzeniach publicznych

Władze Mediolanu poinformowały, że od 1 stycznia 2025 roku wejdzie w życie zakaz palenia tytoniu w otwartych przestrzeniach publicznych, także na ulicy. Wyjątkiem będą odizolowane miejsca, w których będzie możliwe zachowanie odległości 10 metrów od innych osób. Zakaz nie dotyczy papierosów elektronicznych.

Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.