04 sierpnia 2024nCuX pisze: Taki mix niema sensu ponieważ podbija tolerancję na ndri i to w błyskawicznym tempie.
@Niedobry Mis neurotoksyczność sorry źle zrozumiałem Twój post. bupropion i MPH mają inny mechanizm oddziaływania? polski trudny język. Albo raczej powinowactwo do różnych receptorów w kompletnie innej mocy, to nie są dwie takie same substancje, jeśli się bardziej zagłębisz w temat, ale tutaj już wchodzi farmakodynamika na grubo.
porównanie:
MPH: źródło
bupropion: źródło
@Ty no nie wiem
Mi osobiście pomaga, ale bez klonidyny nawet radzę do tego nie podchodzić i jakiegokolwiek stresu.
edit: miałem 4 podejścia do tego mixu i dopiero za czwartym razem się udało, bo trzeba było zniwelować jeszcze mój lęk uogólniony.
Jestem bardziej niż zadowolony z efektów jakie ten mix daje. czy na dłuższą metę się sprawdzi? nie wiem czy nie zaszkodzi? badania robię co miesiąc praktycznie całych bebechów.
Tętna mi nie podbija za bardzo, ciśnienie w normie, nie da się mnie wyprowadzić z równowagi - ale skoro mi się udało dopiero za czwartym razem, to oznacza, że trzeba cholernie uważać na ten mix.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
lub
MPH + sel ale ten mix jest ryzykowny i nie namawiam do jego stosowania.
Ps
Nie tyle ryzykowny co osoba bez doświadczenia może tego po prostu tego nie ogarnąć.
MPH + SEL jest cholernie ryzykownym mixem. Szczególnie dla osoby która nie ma jakiegokolwiek doświadczenia i obeznania w substancjach - w 100% się zgadzam. Tutaj to trzeba mieć już przygotowaną apteczkę w razie W.
Z tymi diagnozami ADHD i wszystkimi testami, to dla mnie to wszystko jest o kant dupy trochę. Masa ludzi dostaje diagnozy bez problemu, a inni z poważnymi zaburzeniami, mają kłopoty i się bujają od lekarza do lekarza, nie uzyskując żadnej pomocy i wsparcia. Jak dla mnie, to kluczem jest tutaj znalezienie dobrego psychiatry. Nie tylko testy i jakieś divy mają znaczenie, ale także szeroki i głęboki wywiad psychiatryczny i cała nasza historia, wszelkie dotychczasowe doświadczenia i problemy. Co z tego, że testy funkcji poznawczych wyjdą zajebiście, skoro osoby z tym spektrum często wykazują się ponadprzeciętnym intelektem i po prostu w rozmaity sposób rekompensują swoje braki i deficyty?
skoro osoby z tym spektrum często wykazują się ponadprzeciętnym intelektem i po prostu w rozmaity sposób rekompensują swoje braki i deficyty
Wydałem w swoim życiu 100k pln na psychiatrów, więc coś o tym wiem, sam musiałem iść na LEK, żeby dowiedzieć się co jest ze mną do kurwy nędzy nie tak.
Poza tym mam kumpla z tym zaburzeniem i da się wyczuć, że zachowuję się i myśli nieco inaczej niż większość neurotypowych ludzi. U niego w życiu dorosłym zmieniła się charakterystyka objawów i radzi sobie bez leków, bo objawy nie wpływają znacząco na jego funkcjonowanie w społeczeństwie, choć ja mam nieco inne zdanie i jestem ciekaw co by się zmieniło gdyby był na lekach, ale on jest ich przeciwnikiem.
Fun fact: raz spróbował MDMA i zrobił się senny.
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.
Mediolan: od początku roku koniec z paleniem tytoniu w przestrzeniach publicznych
Władze Mediolanu poinformowały, że od 1 stycznia 2025 roku wejdzie w życie zakaz palenia tytoniu w otwartych przestrzeniach publicznych, także na ulicy. Wyjątkiem będą odizolowane miejsca, w których będzie możliwe zachowanie odległości 10 metrów od innych osób. Zakaz nie dotyczy papierosów elektronicznych.
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.