Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 43 / 5 / 0
No i niestety, ale źródełko mi wyschło. Pani doktor zrezygnowała z dalszego przedłużania recept po wypisaniu mi 14 opakowań Tramalu, co jest chyba niezłym wynikiem jak na wciskanie kitu przez czat online %-D. Nigdy nawet nie słyszała mojego głosu przez telefon, nie wspominając o oglądaniu mojego ryja na żywo.

Chociaż ogólnie lekarze POZ wydają mi się bardziej ogarnięci, niż kiedyś bo pamiętam że sępiłem retardy od internistów w wieku 19 lat nie mając na to żadnych kwitów, ale to było prawie 20 lat temu.

Może kiedyś jeszcze pójdę wysępić, ale prędzej na stacjonarnej wizycie coś naściemniam interniście. Ortopeda raczej nie wypisze. Jakies papiery mam że go brałem kiedyś po operacji. Mam też popsute kolana, i autentycznie bolą (choć to raczej wskazanie do nlpz, a niekoniecznie opio).
adhibe rationem difficultatibus
  • 543 / 55 / 0
Witam, czy ktoś też ma może tak rozjebany tolerancję (w moim przypadku metadonem) że 1200-1400 mg nie czuje w ogóle poza nieprzyjemnymi efektami które ciężko opisać, nie wiem czy to nie przez te właściwości snri czy tam nri, takie rozleniwienie, jednocześnie zaniepokojenie , dłużący się czas , absolutny brak motywacji. Może jest odrobinę przyjemnie gdy cały dzień mam nic nie robić w domu i zjem min. 2.5mg klona. Jest w ogóle sens celować jakkolwiek wyżej? Nie wiem jaka jest moja dawka minimalna żeby jienczuc skręta, może to być 600 może 800mg, 400 nie wiem
01 sierpnia 2024FotherMucker pisze:
31 lipca 2024Kofeinista2 pisze:
@m1chv Jeśli chodzi o bebechy to trampek jest dosyć łagodny w porownaniu do kody, zwłaszcza nieszczęsnego thiocodinu, no chyba że masz już jako taką tolerke i musisz ładować spore dawki, wtedy juz da sie odczuć że tramadol potrafi poryć układ pokarmowy. Chociaż i tak zgadzam sie z @Merx że problemy z bebechami to błachostka przy tym co tramadol potrafi zrobić z psychą.
Nie do końca się z tym zgodzę. Parę lat temu na początku przygody trykalem większe dawki rzędu 100-200 czasem i 300. Wylądowałem w szpitalu z nieżytem żołądka tak mi porobiło. Mimo, że na gastroskopii wyszły tylko nadżerki. Żołądek to mnie tak napierdalal 20 godzin że bym wolał żeby mi w łeb strzelili, po czym przeszło na parę godzin. Zjadłem płatki owsiane kilka łyżek i znowu 20 godzin katuszy i rzygania do wiadra. Tak cztery dni pod rząd, to te wymioty tak mi podrażniły przełyk, że czułem się jakbym kwasu od Aku wypił z ciężarówki. Po czterech dniach sam zgłosiłem się na Sor bo nie miałem siły stać na nogach, dali trampka w żyłę i nie nawet nie uśmierzyło bólu. Potem znowu po 20h mi nagle puścił ból jak ręką odjął. W chacie ogólnie byłem tak zdesperowany tym bólem że robiłem sobie nawet czopki z tramala i nic, taki był ból, że jakbym miał giwere to odpalam beZ zastanowienia. alkoholu czy żadnych innych używek nie używałem.
Miałem raz tak po zjedzeniu jakoś 800-1000mg rozwalonych na jebany pył i połknięty popity jakąś colą, dało mi to efekty jak zatrucia pokarmowego na 3-4 dni, rzyganie nocami całymi do miski czymkolwiek zjadłem, ból brzucha. Kiedyś nadużywałem kaszlodynu, sulfogowno na pewno mi dobrze nie zrobiło. Tramal może być taki ciężki na żołądek przez te substancje do retardowanjlia czy sam jest taki? Czy może po prostu dziwnie nam się jakieś choroby zgrały..?

Scalono - /Merx
  • 43 / 5 / 0
@Elkov21 wprawdzie nie brałem metadonu, ale miałem tolerkę taką że waliłem iv 160mg majki w szkle i to z dodatkiem klonów lub rolek również w ampułkach. Wg mnie jedzenie takich dawek Tramalu jak >1.4g mija się z celem przy tak wysokiej tolerancji na opio. Brałem po 3g i wiem, że nie warto, tylko układ nerwowy i bebechy niepotrzebnie dostają po dupie.

Dawniej jak dłużej nie brałem Tramalu (niekoniecznie innych opio) to zdarzyło mi się zjeść grama i dostawać bardzo dużego napięcia nerwowego i dużego porycia, dosłownie czułem się jak na jakimś zjeździe po władzie, nic przyjemnego. W większości przypadków jak brałem aspekt SNRI Tramalu był moim zdaniem na plus. Pamiętam jak kilkanaście lat temu dostawaliśmy po nim takiego powera, że potrafiliśmy przejść 15-20 km z buta po prostu rozmawiając i paląc szlugi :)
  • 543 / 55 / 0
Oo to zazdroszczę że tak działało na ciebie fajnie to snri. Btw wiesz coś o tym w jaki sposób ytramiec może szkodzić na żołądek i resztę? To chodzi o to gówno które się robi z retardow w żołądku i zalepia, zmienia pH, podrażnia czy co?
  • 44 / 9 / 0
Właśnie dlatego wcześniej zapytałem o wpływ jaki tampek może mieć na bebechy. Generalnie ja pod koniec działania czuje się jakiś taki struty, plus na dodatek odczuwam dziwny ucisk w podbrzuszu. Może to przez tą nadżerkę, chociaż biorąc inne substancje które myślę, że działają bardziej drażliwie na żołądek, dwunastnicę czy właśnie wątrobę. Nie jest mi żal, ale od czasu do czasu tramadol jest fajnym urozmaiceniem. A co do brania większych ilości typu +1300mg to strata materiału. W moim przypadku po ok. 1200mg przyrost odurzenia nie wrasta, wręcz przeciwnie, czujesz się co raź gorzej.
  • 299 / 30 / 0
A nie można tych retardow przez dobę rozpuścić w jakiejś wodzie? A potem odfiltrować na drugi dzień te breję i żeby został sam trampek w trybie instant?
  • 681 / 199 / 2
@FotherMucker życzę powodzenia. ale nie tak z chciwości tylko serio, ciekawi mnie co z tego wyjdzie, ja nigdy w życiu nie waliłem nic iv (wyjątkiem był diazepam w szpitalu) i nigdy nic nie walnę.
to jest moja życiowa zasada numer jeden, bo dobrze wiem co by się po tym stało i doskonale znam przebieg wydarzeń który by nastąpił.
z fartem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 43 / 5 / 0
Nie wydaje mi się, żeby tramale retardy były jakieś mega szkodliwe. Spokojnie jadłem tramal w dawkach po 1-1.5g dziennie w ciągach po 3-4 miesiące, do tego piłem alkohol i żadnych trwałych problemów się nie nabawiłem - a miałem robione i próby wątrobowe i USG jamy brzusznej po okresie największego ćpania.

Oczywiście można powiedzieć, że to o niczym nie świadczy bo jestem tylko pojedyńczą jednostką, ale wg mnie normalne dawki medyczne (do 400mg) i normalne dawki rekreacyjne (do 1g) nie są jakieś strasznie szkodliwe, w szczególności w zestawieniu z thicodinem, co widać też po tym forum. W necie można znaleźć informacje mówiące wprost, że tramadol nie powoduje krwawień żołądka i wrzodów (np. https://www.medicinenet.com/tramadol/article.htm).

Z całym szacunkiem do @m1chv, obawiam się że jego brzucha jest wywołany początkami choroby wrzodowej, a nie tramadolem.

Jeśli ktoś ma jakieś artykuły nt. wpłwu długotrwałego brania Tramalu na układ trawienny to chętnie poczytam
  • 681 / 199 / 2
@przekletykozisyn jeśli chodzi o artykuł również chętnie poczytam, a jeszcze bardziej badania kliniczne.
Prosiłbym o powiadomienie za każdym razem, że dawka powyżej 400mg może się skończyć bardzo źle. (grand-MAL) bo nic absolutnie nie jest przed tym Cię w stanie uchronić, oprócz zdrowego rozsądku i mniejszych dawek, a najlepiej to przenieść się na inne opio, bo tramadol jest wkurwe niebezpieczny za przeproszeniem, już oxy uważam za dużo bezpieczniejsze. (jeśli odejmiemy fakt mocy i uzależnienia, ale uzależnić może wszystko, a według mnie tramp od oxy bardziej uzależnia przez wpływ na sert.)
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 43 / 5 / 0
Wypisał mi inny internista, akurat mam wskazania ortopedyczne do brania tramca. Niestety natury nie oszukasz i po 3 dniach brania: 500mg, 1g i 500mg, dziś mam gila do pasa, poty, dreszcze itd. Czasami idzie zapomnieć, że jestem opiowrakiem :)
Zablokowany
Artykuły
Newsy
USA: Popularność zioła rośnie. Czy branża alkoholowa jest zagrożona?

Amerykanie coraz intensywniej używają marihuany jako substytutu innych używek. Analitycy donoszą o nagłym wzroście konsumpcji konopi indyjskich jako alternatywy dla alkoholu w 2024 roku.

Z synem i córką produkowała mefedron

Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.

Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept

Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.