Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Cześć,
Czy próbował ktoś w celu załagodzenia objawów odstawiennych od benzo, używać amanity? Natknąłem się na ten artykuł i jestem ciekaw, czy ktoś testował to w praktyce
Istnieje coraz więcej niepotwierdzonych dowodów na to, że odpowiednio przygotowane ekstrakty Amanita Muscaria zawierające Muscymol mogą załagodzić skutki odstawienia benzodiazepamin, takie jak lęk powracający, napięcie mięśniowe i bezsenność.
https://muchomory-czerwone.pl/muchomor- ... diazepamin
  • 151 / 67 / 0
Nie próbowałem w tym celu bo moje doświadczenie z benzo jest bliskie zeru, ale patrząc na sam profil działania muchomora i na to że działa na receptory GABA, wydaje się to logiczne.
Swoją drogą syntetyczny muscymol w tabsach mógłby być rewolucją w psychiatrii, doraźne działanie, nie uzależnia i na pewno ma mniej skutków ubocznych niż konwencjonalne leki.
Uwaga! Użytkownik Iacobus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 7 / 0
@Iacobus ogólnie to jak by była tabletka tylko i wyłącznie z samym muscymolem to nic by nie wniosła bo w amanicie jest wiele wiele innych substancji dlatego natury nie oszukasz hehe. Amanita jest za mądrym grzybem żeby ją zsyntetyzować 😏
  • 43 / 7 / 0
@rinzai jak byś już się zdecydował to musisz zejść z benzo odczekać jeden dzień przerwy żeby nie łączyć przypadkiem tego z amanitą no i ważne jest ogólnie w trakcie mikrodawkowania żeby nie brać żadnych innych leków które oddziałowują na receptory GABA czyli np pregabaliny czy tam gabapentyny ,barbiturany
  • 1 / / 0
Czołem! Ma tu ktoś z Was doświadczenie w schodzenie z pregabaliny i zastąpienie jej AM?
Żeby zacząć microdawkowanie AM trzeba zejść całkowicie z pręgi? Ile trzeba odczekać?
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2024 przez Dzidoslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Nowe źródło CBD: kanabidiol znaleziony w brazylijskiej roślinie

Naukowcy odkryli, że kanabidiol (CBD), znany z właściwości zdrowotnych i popularny w produktach konopnych, znajduje się również w powszechnej roślinie z Brazylii.

Rewolucja w leczeniu bólu po 20 latach. FDA zatwierdza przełomowy lek

Suzetrygina to pierwszy od ponad 20 lat nowy lek przeciwbólowy, który nie jest opioidem i nie powoduje uzależnienia. To przełom w leczeniu ostrego bólu, dający pacjentom bezpieczniejszą alternatywę w obliczu trwającego kryzysu opioidowego.

Młody mężczyzna skręcał skręta na ławce pod kamerą monitoringu miejskiego

Operator, który obserwował zachowanie młodego mężczyzny siedzącego na ławce w Parku Garnizonowym widział jak młodzieniec zażywa narkotyki.