Czy próbował ktoś w celu załagodzenia objawów odstawiennych od benzo, używać amanity? Natknąłem się na ten artykuł i jestem ciekaw, czy ktoś testował to w praktyce
Istnieje coraz więcej niepotwierdzonych dowodów na to, że odpowiednio przygotowane ekstrakty Amanita Muscaria zawierające Muscymol mogą załagodzić skutki odstawienia benzodiazepamin, takie jak lęk powracający, napięcie mięśniowe i bezsenność.
Swoją drogą syntetyczny muscymol w tabsach mógłby być rewolucją w psychiatrii, doraźne działanie, nie uzależnia i na pewno ma mniej skutków ubocznych niż konwencjonalne leki.
Żeby zacząć microdawkowanie AM trzeba zejść całkowicie z pręgi? Ile trzeba odczekać?
Nie widzę przeciwwskazań
Nie rozumiem co wnosi Twój post do dyskusji oprócz nienawiści i siana dezinformacji. Jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po prostu zamknij buźkę
Nie rozumiesz?
Wnosi pytanie: czy muscimol uzależnia fizycznie jak inni agoniści i alkohol?
Rozumiem, że ciężko przebić ci się przez twoje własne emocje. Czasami wystarczy przeczytać dwa razy biorąc po drodze kilka głębszych oddechów.
21 września 2025RuchRych pisze: kwas ibotenowy
viewtopic.php?p=3855752#p3855752
opisałem jak skutecznie pozbyć się neurotoksycznego kwasu ibotenowego z muchomora czerwonego.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.