Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Cześć,
Czy próbował ktoś w celu załagodzenia objawów odstawiennych od benzo, używać amanity? Natknąłem się na ten artykuł i jestem ciekaw, czy ktoś testował to w praktyce
Istnieje coraz więcej niepotwierdzonych dowodów na to, że odpowiednio przygotowane ekstrakty Amanita Muscaria zawierające Muscymol mogą załagodzić skutki odstawienia benzodiazepamin, takie jak lęk powracający, napięcie mięśniowe i bezsenność.
https://muchomory-czerwone.pl/muchomor- ... diazepamin
  • 151 / 67 / 0
Nie próbowałem w tym celu bo moje doświadczenie z benzo jest bliskie zeru, ale patrząc na sam profil działania muchomora i na to że działa na receptory GABA, wydaje się to logiczne.
Swoją drogą syntetyczny muscymol w tabsach mógłby być rewolucją w psychiatrii, doraźne działanie, nie uzależnia i na pewno ma mniej skutków ubocznych niż konwencjonalne leki.
Uwaga! Użytkownik Iacobus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 8 / 0
@Iacobus ogólnie to jak by była tabletka tylko i wyłącznie z samym muscymolem to nic by nie wniosła bo w amanicie jest wiele wiele innych substancji dlatego natury nie oszukasz hehe. Amanita jest za mądrym grzybem żeby ją zsyntetyzować 😏
  • 43 / 8 / 0
@rinzai jak byś już się zdecydował to musisz zejść z benzo odczekać jeden dzień przerwy żeby nie łączyć przypadkiem tego z amanitą no i ważne jest ogólnie w trakcie mikrodawkowania żeby nie brać żadnych innych leków które oddziałowują na receptory GABA czyli np pregabaliny czy tam gabapentyny ,barbiturany
  • 1 / / 0
Czołem! Ma tu ktoś z Was doświadczenie w schodzenie z pregabaliny i zastąpienie jej AM?
Żeby zacząć microdawkowanie AM trzeba zejść całkowicie z pręgi? Ile trzeba odczekać?
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2024 przez Dzidoslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 45 / 5 / 0
Obrócmy kota ogonem: czy Amanita może wywołać uzależnienie fizyczne podobne do alkoholowego i tego po benzo?

Nie widzę przeciwwskazań :mniam: Pozdrawiam microdoserów rodem z fejsbooka... Niejednokrotnie jeszcze udowodnicie, że Ziemia dla was jest płaska, a długotrwała ekspozycja na kwas ibotenowy wybitnie podnosi wasze zdolności.
  • 799 / 452 / 0
@RuchRych
Nie rozumiem co wnosi Twój post do dyskusji oprócz nienawiści i siana dezinformacji. Jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po prostu zamknij buźkę
  • 45 / 5 / 0
@tosieniedzieje

Nie rozumiesz?

Wnosi pytanie: czy muscimol uzależnia fizycznie jak inni agoniści i alkohol?

Rozumiem, że ciężko przebić ci się przez twoje własne emocje. Czasami wystarczy przeczytać dwa razy biorąc po drodze kilka głębszych oddechów.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.