Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 85 / 11 / 0
@hruser Pytałem kumpla to podobno po trzydniowym ciągu na deksie mu mleko z cycków zaczeło lecieć tak podbija prolaktyne.
A tak serio to kurde czemu wiadomo o wpływie na hormony niewiem tylu substancji a o DXM nie ma informacji.
Ciekawi mnie też jak inne dysocjanty działają na hormony
I jak to jest z tym glutaminianem DXM go w końcu reguluje czy rozregulowywuje?
Pozdrawiam całą rodzine dyso odklejeńców
  • 75 / 8 / 0
@Patrykpatyk na pewno hormony rozregulowuje tutalnie, prędzej czy później. Jakby było inaczej to by był stosowany jako doping.
  • 26 / / 0
04 lipca 2024Patrykpatyk pisze:
Jak DXM wpływa na poziom prolaktyny, testosteronu itp?
Chemiczna kastracha w wersji light. Prolaktyna w góre. Z resztą...Sam poczytaj

https://www.researchgate.net/publicatio ... awley_rats

Przy dawce ciut ponad 4mg/kg dziennie testosteron spadł czterokrotnie
  • 2 / / 0
Hejka . Bardzo dawno mnie nie było nie pamiętam hasła starego a nick miałem dysocjat. Brałem w życiu ogromne ilości DXM czasem powyżej 25mh/kg . Obecnie nie wiem czy dex się przyczynił dostałem nowotwór kości. Jest w lewej nodze . Ale to off-top więc wracam do tematu ogólnie . Acodin moim zdaniem nie jest szkodliwy jednak w wieku 36 lat które mam a zacząłem grać gdy miałem 16 powiem że już nie mogę tego zażywać . Obecnie biorę lewometadon i z DXM gdy wezmę to zasypiam. Nie mam już tego co kiedyś fajnej miłej fazy. Teraz budzę się z urojeń które w części nie pamiętam . Następnie mam wrażenie jakbym obudził się w
ostatniej chwili a gdybym nie to umarł bym , mam strasznie silny lęk też jak się tak obudzę . Już nie mogę brać . Ogólnie lata młodości z dam były piękne i działał wspaniałe. To były czasy gdy cena była 3.50 zł za 30 tab. 15mg czyli 450 mg . Później się stało zło , ceny rosły a w opakowaniu zostało tylko 20 tabletek 15 mg . Straszna trauma że uznali osoby kupujące dexa za bogaczy których trzeba wydoić . Co chce wam powiedzieć odnośnie działania . Dobrze mieć alprazolam coś na atak paniki bo jak wjedzie mocno można spanikować . Ogólnie jest to moim zdaniem bardzo silna substancja i naprawdę daje mocną psychodeliczną fazę . Zjadłem w życiu pewnie z 10.000 paczek tak myślę . Więc rozumiecie że to naprawdę silny narkotyk . Polecam ale nie namawiam bo nie wolno mi :-) trzymajcie się astronauci .
  • 1441 / 579 / 0
@Piroman2 ale kto normalny jadlby takie dawki codziennie ?! To sie zarzuca raz w miesiacu albo i rzadziej nie nadaje do chronicznego uzytku czy pracy albo nauki ...
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 65 / 17 / 0
08 lipca 2024Piroman2 pisze:
04 lipca 2024Patrykpatyk pisze:
Jak DXM wpływa na poziom prolaktyny, testosteronu itp?
Chemiczna kastracha w wersji light. Prolaktyna w góre. Z resztą...Sam poczytaj

https://www.researchgate.net/publicatio ... awley_rats

Przy dawce ciut ponad 4mg/kg dziennie testosteron spadł czterokrotnie
W tym badaniu podawano te dawki szczurom codziennie przez 8 tygodni.

Nikt nie je dawek +/ 250-300 mg codziennie przez tyle czasu. Podobny efekt zachodzi pewnie przy przewlekłym stresie, nadużywaniu alkoholu itp.
  • 2733 / 25 / 0
Nikt nie je dawek +/ 250-300 mg codziennie przez tyle czasu.
Widać, że starej gwardii nie pamiętają. xD

Po co komu testosteron jak można się tak pięknie upierdolić?
  • 32 / 12 / 0
Ja trenuję siłowo po ponad 4 godziny dziennie, głównie kalistenikę na zaawansowanym poziomie i od roku regularnie zażywam deksa ok. raz na tydzień wchodząc zazwyczaj na 2 lub 3 plateau, czasem stosuję mniejsze dawki przed treningiem a raz na jakiś czas sobie sigmuję i nie zauważyłem negatywnego wpływu na progres a wręcz pozytywny, głównie przez większą motywację do treningów i znieczulenie ciała i nie mam żadnych objawów mogących świadczyć o niskim testosteronie, więc jak się nie je tego dzień w dzień to nie wydaje się to mieć znacząco negatywnego wpływu.
  • 44 / 9 / 0
Czy zauważacie u siebie podczas tripa bardzo silną i nieodpartą chęć na rozciąganie się? XD nie wiem jak to dokładnie opisać, ale wczoraj po ponad pólrocznej przerwie zarzuciłem 300mg. Niby nic wielkiego, z prawilnym dexowym tripem to nie miało za bardzo nic wspólnego, aczkolwiek w pewnym momencie zacząłem się rozciągać. Sprawiało mi to taką błogą przyjemność naprawdę. Czułem każdą kość, każdą chrząstkę. Albo naprzykład takie mimowolne napinanie ciała co jakiś czas. Nie wiem niby spoko sprawa, ale jednak coś tu nie gra gdyż nigdy tak nie miałem a dexa kiedys jadlem w opór
  • 32 / 12 / 0
Też mam coś takiego, zawsze na deksie lubię się poruszać i wszelkie czynności fizyczne sprawiają mi mega przyjemność, czy to rozciąganie, czy ćwiczenia siłowe czy nawet zwykłe chodzenie, wydaje mi się że to przez zwiększoną serotoninę połączoną ze znieczuleniem ciała. Serotonina generalnie zwiększa sztywność mięśni i sprawia że bardziej chce się ruszać i jest to przyjemniejsze, na gałce czy "klasycznych" psychodelikach też mam coś podobnego tylko w mniejszym stopniu, a w przypadku deksa zmienione odczuwanie ciała przez dysocjację powoduje, że odczucia przy wszelkich ruchach są tym bardziej znacznie ciekawsze.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Z synem i córką produkowała mefedron

Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.

Zażył narkotyki i rozwoził pasażerów. Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK

Kierowca poznańskiego MPK pod wpływem narkotyków jechał miejskim autobusem. W czwartek pasażerowie linii 171 poinformowali służby o dziwnym zachowaniu mężczyzny. Autobus został zatrzymany w centrum Poznania. Z relacji pasażera wynikało, że kierowca nie zatrzymał się na kilku przystankach, a jego reakcje były opóźnione.

Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept

Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.