Chiałabym wiedzieć wasze sposoby na całkowite wyparcie emocji. Nie chcę słyszeć "idź do psychologa" ponieważ psychiatra mój leci w kulki pomimo tego że przed kierownicą łapię odcinkę na kilka sekund i mam różne pojebane flashbacki. Wypracie emocji. Krótko i zwięźle. Jak coś to sorry jeśli dałam w złą lekecję:p
14 czerwca 2024CieplaPoduszka pisze: @Sabotaz medytacja (zdrowo) dysocjanty (z umiarem)
Możesz za to przestać sie nimi przejmować. Usiądź i po prostu pozwól żeby płyneły. Tak do cna, choćby miały Cie zabić albo zmienić w Bulbazaura. Nie analizuj. Staniesz wtedy z boku i łatwiej dostrzeżesz przyczynę.
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
"Myślałem, że to dobry żart. Jestem głupi". Kieran Culkin o tym, co zrobił koledze
Kieran Culkin w rozmowie z "Guardianem" opowiedział historię sprzed lat, gdy podmienił rekwizytowego jointa na prawdziwego z marihuaną. I patrzył, jak nieświadomy niczego Mark Ruffalo zaciąga się nim na scenie podczas premierowego przedstawienia. "Myślałem, że to dobry żart. Jestem głupi" - przyznał po fakcie Culkin.
Bolesław Piecha: alkohol powinien być sprzedawany tylko od 10 do 22. Akcyza "może być wyższa"
W opinii byłego ministra zdrowia Bolesława Piechy, akcyza na alkohol "może być wyższa". Twierdzi, że dla dobra społeczeństwa napoje wyskokowe powinny być sprzedawane jedynie przez 12 godzin w ciągu doby. - Nikt rozsądny nie kupuje z jakieś bardzo ważnej okazji alkoholu po godzinie 23.00 - mówił w "Protokole Rozbieżności w TVP3 Katowice poseł PiS.
10 skutecznych sposobów na odstawienie marihuany – przewodnik krok po kroku
Marihuana, choć przez wielu postrzegana jako substancja rekreacyjna, może znacząco wpłynąć na codzienne funkcjonowanie. Regularne używanie zioła bywa sposobem na relaks lub ucieczkę od problemów, ale w dłuższej perspektywie może prowadzić do uzależnienia psychicznego, zmniejszonej produktywności, a nawet izolacji społecznej. Z czasem, nawyk palenia staje się coraz bardziej obciążający dla zdrowia fizycznego i psychicznego, wpływając na koncentrację, motywację oraz ogólną jakość życia.