Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
16 kwietnia 2024Kiziak49 pisze:Ogólnie uważam że historia narkomanii szczególności ''nowoczesnego heroinizmu'' czyli od lat 90 w górę powinien być osobnym tematem sam chciałem założyć osobny temat ale jakoś tak wyszło że post trafił na mapę heroiny w polsce15 kwietnia 2024TooMuchSmoke pisze: @Lew33x a który to był rok te początki na Grochowie? Opowiedz coś więcej jak możesz w jakich środowiskach sie to wtedy zaczęło rozprzestrzeniać itd. bo ciekawy wątek
Co do tego ze brown sie nie wszedzie przyjal - generalnie to byl produkt dla tych, ktorym odpal sie zle kojarzyl (zajechani weterani na dworcu itp) lub tez iniekcja stanowila nieprzekraczalna bariere, z kolei dla ww. to nie byl towar zbyt atrakcyjny, ze wzgledu na cene i co nawet wazniejsze - moc, jak ktos mial tolerancje wyrobiona na kompocie, jeszcze najlepiej wlasnej produkcji to brown ciezko uznac za rewelacje.
Kojarzę klimaty Warszawy końca lat 90tych. Wtedy największy bajzel był na Centralnym. Szczególnie w okolicy jednego z wejść przy Alejach. Tam był głównie kompot, ale na dworcu szło też kupić fetę (nieraz bardzo dobrą) i browna. Przez jakiś rok działał też taki bazarek niedaleko Emilii Plater w sposób podobny do bram obecnie.
Najwięcej dilerów było wtedy od pekinu przez Rawar po Zamieniecką, mieli też najlepszy towar, ale przez pewien czas brown był dostępny w całej Warszawie. Byli dile na Imielinie, Bitwy Warszawskiej, Ursusie, Starówce i Żoliborzu. Potem ekipy gangusów pogoniły większość handlu z lewobrzeżnej Warszawy. Szczególnie na Ochocie i Mokotowie miejscowe karki urządzały regularne polowania na dilerów i ćpunów.
[/quote]
26 kwietnia 2024TajsonOG pisze: Kiziak czy możesz podać źródło tej informacji. Ogólnie kto to wynalazł. Zawsze myślałem ze w Gdańsku
Dodam jeszcze, że warszawski towar był mocniejszy trochę od tzw "ćwiary", 1ccm tak o 20%, mój cent, to były tak ze trzy ćwiary, świeżak, gdy nie uważał, to mógł narobić sobie kłopotów, ale takim i małolatom nie sprzedawałem.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
Wezwał karetkę, bo skończył mu się alkohol
Mieszkaniec gminy Jarocin zadzwonił na numer 112 i prosił o przysłanie karetki, zgłaszając niepokojące objawy. Na miejscu okazało się, że potrzebuje nie pomocy, a... alkoholu. Za "usługę" zapłacił 500 złotych, ale w zamian nie dostał ani kropelki.
Zażył narkotyki i rozwoził pasażerów. Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK
Kierowca poznańskiego MPK pod wpływem narkotyków jechał miejskim autobusem. W czwartek pasażerowie linii 171 poinformowali służby o dziwnym zachowaniu mężczyzny. Autobus został zatrzymany w centrum Poznania. Z relacji pasażera wynikało, że kierowca nie zatrzymał się na kilku przystankach, a jego reakcje były opóźnione.
USA: Popularność zioła rośnie. Czy branża alkoholowa jest zagrożona?
Amerykanie coraz intensywniej używają marihuany jako substytutu innych używek. Analitycy donoszą o nagłym wzroście konsumpcji konopi indyjskich jako alternatywy dla alkoholu w 2024 roku.