Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Do dzisiaj nawet nie mialem pojecia o czyms takim. Od bardzo dlugiego czasu mialem katar i strupy w nosie. Poszedłem do laryngolog i oczywiście walnęła prosto z mostu, albo wciągam kokę albo jestem górnikiem nosa bo mam perforację. Przepisała masc alantan plus i krople Rinotac do nawilżania. Jak by kumam, że mogę to zaleczyć i się nie zrośnie bez zabiegu hirurgiczneg, ale pytanie pytanie czy z taką dziurą można żyć :)? Komfort jak to komfort, jednemu przeszkadza drugiemu nie. Nos odpada albo odcinają ? W tych różnych artykułach piszą tylko o konieczności zabiegu hirurgicznego itp. Po przeczytaniu kilku odnoszę wrażenie, że pora sobie rezerwować kwaterę na cmentarzu :D. Pytanie trochę zestresowanego gościa sytuacja, ale może ktoś opowie o swoich doświadczeniach w podobnej sytuacji. Może jak sobie z tym radzić po za nawilżaniem.
  • 1974 / 517 / 0
Typ z mojej rodziny w niemczech walił tyle kokosa, że dostał nowotwór, gdzieś w nozdrzach głębiej i mu nos cały wycieli i zrobili nowy plastycznie xD Typ był po 40stce dobrze jakos wtedy, stwierdzil, ze nowy nochal nie smigany to bajabongo od nowa, no i coz kilka miesiecy temu byl jego pogrzeb, nochal deluxe ale serduszko już nie dało rady.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Silny psychodelik amazońskich szamanów. Chcą nim leczyć ludzi

“W przypadku uzależnienia od alkoholu 50 proc. osób wraca do nałogu w ciągu trzech miesięcy, a około 60–70 proc. w ciągu trzech lat. Leczenie samo w sobie nie zmieniło się zasadniczo od 70 lat, więc istnieje pilna potrzeba nowych leków i podejść terapeutycznych. Jeśli DMT może dostarczyć bardziej efektywnego podejścia, warto to zbadać” - wyjaśnia prof. Ravi Das, który wraz z prof. Jeremym Skipperem prowadzą badania w University College London.

Wiadomości Świat Dealer fentanylu dostarczał klientom narkotyk przy pomocy drona

Z aktu oskarżenia wynika, że mieszkaniec Kalifornii używał drona do dostarczania narkotyków swoim klientom, a jeden z nich zmarł po przedawkowaniu fentanylu.

Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi

Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.