Tak samo nie podoba mi się 5 HTP z którym ludzie się sobie eksperymentują jakby to była najwyżej tabletka musującego plusza...
Przecież 5 HTP ingeruje w produkcji serotoniny, ashwagandha upreguluje receptory 5 HT2, ludzie ładują w siebie z pozoru banalne suple o domniemanej skuteczności, często do tego robiąc suplementację bo siłownia, tam wchodzą różnego rodzaju okołowitaminowe, rzekome boostery testosteronu i inne "tylko witaminy".
A firmy które to wypuszczają i reklamują w internecie Tylko zacierają ręce bo w zasadzie ta studnia nie ma dna i wystarczy włożyć rękę do wora z jakimiś ekscentrycznymi roślinami (na przykład u @Anna S:D) i umiejętnie to zareklamować zachwalając pozytywne i zbawcze wpływy na "wiele" dolegliwości, często sprzecznych ze sobą i wykluczających się logicznie na przykład: pomaga w zasypianiu, w stresie, na uspokojenie ale jednocześnie jakoś cudownie na zmęczenie, na motywację, na koncentrację i pamięć etc.
Można by tak zrywać w nieskończoność a badania są tak skonstruowane, że trudno dojść do faktycznego opisu w papierach. jeśli już się uda to okazuje się, że placówki były szemrane i powstawały na chwilę, pacjenci byli opłaceni z góry za wypełnienie ankiety według polecenia
W gruncie rzeczy można by powiedzieć, że wszystko idzie tu przykleić i znaleźć argumentację i dowody w słynnymi już, kurwa, "cieniu semantycznym".
pozdro dla legislatora i jurystów
"Rutyna to rzecz zgubna "
Na rozkręcenie się z rana dobry jest eleuterokok, stworzyłem niedawno wątek.
eleuterokok-kolczasty-eleutherococcus-s ... 20-10.html
A na sen lepsze i bezpieczniejsze są Passiflora, waleriana, werbena cytrynowa, chmiel, krokosz...
BTW. Rzucasz zagadnieniem, które było poruszane w kilkunastu wątkach w Magicznym Ogrodzie, przeglądałaś w ogóle ten dział przed zadaniem pytania?
15 października 2024Ptaszyna pisze: postanowiłem odpalić w życiu tryb mroczności
Jak dla mnie topka suplementów ever, obok takich substancji jak NAC, kordyceps czy Lions Mane.
15 października 2024Ptaszyna pisze: postanowiłem odpalić w życiu tryb mroczności
To jest ustalona ilość dni po,której czuć efekty czy raczej względna liczba?
angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
Czy działa na motywację w pracy? Nie wiem, bo w tym okresie testowałam też MPH.
Z innej beczki - jest tu ktoś kto testował i wywar i tabletki i chciałby się podzielić wrażeniami, jaka różnica?
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Kokaina podróżuje przez Atlantyk w bananach. Porty nie radzą sobie z kontrolą
Poili własnego syna narkotykami? Szokujące zeznania świadka przed sądem w Legnicy
W sierpniu 2023 do miejscowego szpitala trafiło niemowlę z ciężkimi objawami zatrucia. Dziecko przyniósł ojciec. Gdy wykonano specjalistyczne badania, wydało się, że chłopiec jest pod wpływem amfetaminy i metamfetaminy. Lekarze natychmiast powiadomili policję. Przed sądem toczy się proces rodziców Arturka. Zeznania świadka są porażające.
Zapominalski pacjent. Podczas EKG ze skarpety wypadły mu narkotyki
Zapomniał, że w skarpecie schował 4 gramy amfetaminy. Zgłosił się na oddział ratunkowy, bo pojawiły się u niego problemy z sercem. Teraz będzie miał jeszcze problemy z policją. Pielęgniarka podczas badania EKG znalazła w skarpecie zapominalskiego pacjenta narkotyki. Grozi mu do 3 lat więzienia.
Nowa Zelandia: Marihuana ogranicza spożycie alkoholu oraz innych używek
Jak marihuana wpływa na nawyki konsumentów Nowej Zelandii w kwestii spożywania alkoholu i innych substancji? Odkryj wyniki badań i zmiany społeczne.