Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 4767 / 794 / 0
Nozer to był pancur.
Widać wryły mu się w banie slogany "no future" , "live fast Die young"
Punki są znane z tego że wybitnie nie szanują siebie i często innych .Mają ciagate do autodestrukcji podparta jakaś chora ideologią.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3019 / 515 / 0
Tak w rzeczywistości to po prostu mózg uzależniony od opioidów, żadne tam ideologię czy inne pierdolety. Po prostu o zmarłych się źle nie mówi.
A jak to na opio jest pluszowo jest miłość, nie klepnie jak trzeba to się pluje pogarda.

Ogólnie opioidy to najbardziej skurwiale używki i każda śmierć wynikająca z ich zażycia czy to celowa czy przypadkowa jest okropna tragedią szczególnie dla bliskich.

Murarski z famemma jak jebnal oksykodonu za duzo i wyciągnął kopyta to ludzie mówią o samobójstwie przez hejt bo to był taki miły chłopak. I dzień dobry mówił.
I pewnie mają rację. Ale opio nie pyta kim jesteś.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 5722 / 1162 / 43
Dobra, wystarczy.
Czy ktoś zmarł w ostatnim czasie ? Poproszę o link do tematu - "licznik trupa".
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 0 / / 0
Z nocy 14/15 Kwietnia zmarł mój kolega Mikołaj. Zmieszał oxy z dużą dawką alkoholu.. Człowiek nieustraszony, z którym jeszcze bawiłem się 10 lat temu na osiedlu. Mógł tu mieć nick Myniuu
  • 604 / 115 / 0
Czyli jednak dużo osób oxy zabiera ze sobą. Nie mieli racji ziomkowie, co mówili że ktoś mający tolerkę, nie przedawkuje p.o. bo "nie przerobi takiej masy tabletkowej" i tylko i.v. zostaje.

Murański, tyle innych ludzi, nie wierzę że wszyscy walili w kable, na pewno część z tego to per oral.
  • 348 / 264 / 0
Chciałbym poinformować że użytkownik forum @5matrix nie żyje. Wiem że wiele osób kręci sobie z tego tematu (zgony) bekę, ale on (Maciek) był zupełnie inny, on był artystą, zajebistym fotografem i chciał też pomagać ludziom. Przykładem tego jest jego temat na forum "złoty gral" gdzie zszedł z "gabajebców" i był już na prostej do zdrowia i wyjścia z leków. Niestety, wpadł na pomysł, żeby spróbować "te słynne oxy", o ile był znany z stosowania stymulantów typu bupropion, Modafinil czy metylofenidat (medikinet jak i concerta), z benzo zszedł, ale wpadł na ten zjebany pomysł.... że to będzie jego "ostatni wyskok" i był (nie używał tych substancji normalnie, nawet kodeiny). Czy oxy były finalnie przyczyną - tego nie wiadomo, znaleziono go zakrwawionego, z tego co mi wiadomo, jakby upadł na ziemię i uderzył głową o kant czegoś. Za parę dni wiadomo będzie co finalnie było przyczyną zgonu, ale najprawdopodobniej albo nieszczęśliwy wypadek albo "ostatni" wyskok z oksykodonem. Podobno pomoc przybyła dosyć późno, był w śpiączce, ale w pewnym momencie lekarze stwierdzili zgon. Ostatecznie co dokładnie było przyczyną zgonu wykaże sekcja zwłok.... wołam (oznaczam) @zburzony @Wariat108 bo wiem że razem zemną udzielaliście się w temacie "złoty gral" stworzonego przez niego, teraz już pozostał tylko sam temat... (je**ć te ku*wy z facebooka co to screenują i robią sobie bekę). Informacja potwierdzona i nie jest to też żaden żart.
null
  • 3019 / 515 / 0
Kurwa no nie pierdol powiedz że sobie jednak robicie żart

(cut)

Pisalem czasem z nim również choć rzadziej, ale nawet ostatni priv na który nie zdążyłem mu odpisać mam od niego i mu zawsze kibicowałem bo czułem się z nim na podobnym poziomie zrozumienia wyjebaniu gaba z życia choć kto wie ten wie jak z tym jest i było - choć ja sam od leków całkowicie odszedlem i czuję się tak bezpieczniej nawet jeśli pewne zaburzenia wróciły.

Branie leków ma to do siebie że się mniej krytycznie podchodzi do eksperymentowania z nimi i dowala ich więcej, wystarczy być uzalenionym i można popłynąć. Głównie z GABA i opio się robią spore problemy bo są takim właśnie złudnym setupem do branych leków - smakują lepiej niż brane solo. Ale na szczęście wyżej niż kodeina nie poszedłem i nigdy do głowy mi nie przyszło co nie zmienia faktu że narażałem się na podobne niebezpieczeństwo.

(cut)

jeśli zgon nastąpił w wyniku nadużycia substancji to w sumie jego śmierć nie jest dla mnie nielogiczna i niezrozumiała ale właśnie dlatego bardzo tragiczna.

Najbardziej żal tutaj jest ludzi którzy jednak próbowali sobie pomóc i szli w dobrym kierunku by ostatecznie się przewrócić i już nie wstać..

(cut)

@edit: usunąłem niepotrzebne informacje z posta, odpisałem Ci na priv @GABAhater, i tak to nikogo tu nie interesuje, a jak mają latać screeny po internetach to naprawdę lepiej odpuścić pewne info publicznie.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2023 przez pomasujplecki, łącznie zmieniany 4 razy.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 348 / 264 / 0
edit: informacja przekazana, nic nie mam do dodania, post (ten) można usunąć.
null
  • 1052 / 183 / 0
Okropnie smutne wieści, niech go Bóg przyjmie do siebie.
To był świetny gość, myślę że trochę go poznałem przez te wszystkie wiadomości i polubiłem, nie pisaliśmy tylko o lekach czy używkach. Kibicowałem mu że w końcu znajdzie swojego Graala i będzie mógł skupić się na życiu. Wiem że dobrze mu szło pozbycie się używek, nawet całe benzo odstawił i pregę co nigdy nie jest łatwe.
Kiedy urwał się kontakt pomyślałem że może trochę baluje i niedługo wróci, potem wystraszyłem się że przekombinował z lekami, może jakiś zespół serotoninowy czy coś, krótka hospitalizacja. Nagle fatalne info tutaj.
Będzie mi brakowało privów z facetem...
  • 353 / 96 / 0
Po raz pierwszy zaglądam do tego tematu nie z własnej woli i nie dowierzam, o ku*wa... @5matrix, który oferował mi pomoc na PW jako jedyna osoba kiedykolwiek na tym forum? Żeby co raz bardziej się staczał i sięgał dna, prędzej bym to zrozumiał choć mogło to źle zabrzmieć, ale po wyjściu z uzależnienia od benzo/pregi i planami życia na czysto, coś takiego.
15 czerwca 2023GABAhater pisze:
(je**ć te ku*wy z facebooka co to screenują i robią sobie bekę)
To mnie trochę zastanawia. Co za piwniczne, chore psychicznie stuleje robią screeny i kręcą bękę z tragedii osoby, której życia tak naprawdę nikt z nich nie znał. Nie był to nawet żaden celebryta, czy ktoś znany. Nie rozumiem tego środowiska, bo ludzie mieli dużo grubsze jazdy. Wiem, że takie właśnie "ostatnie wyskoki" często są zwiastunem tragedii.
Mój ostatni wypadł w urodziny i była tam też oxy. Tylko był to pięciodniowy ciąg w trakcie którego codziennie serwowałem sobie 60 mg oksykodonu o natychmiastowym uwalnianiu (bez tolerancji), 1g fenobarbitalu (z tolerancją) oraz garście klonów i lorazepamu zapijanych morzem wódki.

(nie pytajcie po co, bo nie wiem, może trochę z desperacji, może wystarczy spojrzeć na mój nick)

Ostatni dzień skończył się dla mnie fatalnie. Niespodziewanie mój umysł w ułamku sekundy "wyrwało z butów" i straciłem całkowity kontakt z bazą przemieszczając się pomiędzy różnymi sceneriami na świecie, czasem biorąc udział w jakichś fabularnych, czasem brutalnych filmach akcji. Ciało natomiast było głęboko nieprzytomne, ze śladowymi oznakami życia. Byłem wtedy najbliżej śmierci, w sumie nie pierwszy raz ale jednak powróciłem. Po prawie dwóch tygodniach dochodzenia do siebie przez jakiś czas krążyło mi z tyłu głowy pytanie: "dlaczego żyję?". Nie wiem w sumie po co to napisałem, może te umysłowe odpady będą miały z tego bekę.

Nie wiem. Na razie jeszcze to do mnie dociera. Brak mi słów.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Na jakie dolegliwości pacjenci w USA najczęściej stosują medyczną marihuanę?

Jakie dolegliwości pacjenci w USA leczą za pomocą medycznej marihuany? Sprawdź, dlaczego medyczna marihuana w USA cieszy się taką popularnością!

Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku

Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.

Wrocław: Tak umierał szesnastoletni Sebastian. Koledzy uwięzili go cierpiącego w mieszkaniu

Dziś wiadomo już, że kolega podał mu drinka z ecstasy. Gdy chłopiec źle się poczuł, znajomi nie pomogli mu, na dodatek zamknęli w mieszkaniu leżącego na podłodze i uciekli.