Pozdrawiam z rodzinką
27 stycznia 2023dzimi1213 pisze: Witam, mam pytanko. Brałem juz rózne SSRI i nic nie pomagało wiec psychiatra przepisał mi Dulsevie w dawce 30mg. Przyjmuje to dopiero trzeci dzien i skutki uboczne bardzo mi uprzykrzają funkcjonowanie. Bóle głowy, nudnosci, brak apetytu, nadmierna senność oraz czuje taki wewnętrzny niepokój. Czy można jakos załagodzic te objawy zeby jakos przetrwac te piewsze 2 tygodnie az lek sie rozkreci? Mam do dyspozycji rolki i lorafren. I drugie pytanko czy mogłbym sobie zapalic marihuany np w weekend czy lepiej poczekac albo w ogole nie palic? marihuana ma jakis wpływ przy braniu SNRI?
Scalono — CATCHaFALL
@pauleta1987
Zalezy jak długo jesteś na 60mg , ale jesli to nie pomaga wystarczajaco to 90mg nie zrobi wiekszej różnicy. Aktywizacja i dzialanie przeciwlekowe to dwa przeciwstawne bieguny , ciezko jest to polaczyc droga kompromisu , choć sa pewne mixy i wyjątki dlatego ze dany lek zazwyczaj albo seeduje albo aktywizuje.
Fuzja - D5
Witam lekarz zdecydował ze podniesie mi dawkę dulo z 60 na 90 to ma poprawic aktywizację I zejść z amisulpiryd.
Fuzja x2 - D5
Trochę się boję podnosić dulo na 90 jeśli to nic nie da?
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Marihuana jest w Polsce legalna. Ale tylko dla bogatych
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Japonia wprowadza zmiany w polityce dotyczącej konopi indyjskich
Japonia, znana z konserwatywnego podejścia do substancji kontrolowanych, wprowadza istotne zmiany w swojej polityce dotyczącej konopi indyjskich. Nowe regulacje wprowadzają zaostrzenie przepisów dotyczących rekreacyjnego używania marihuany, jednocześnie otwierając drogę do legalizacji produktów medycznych pochodzących z tej rośliny. Takie podejście odzwierciedla starania Japonii o zrównoważenie ochrony społeczeństwa przed nadużywaniem substancji z postępami w leczeniu medycznym.
Narkotyki na dowóz. Dilerzy zakopują towar
Narkobiznes kwitnie online. Przez komunikator można wybrać rodzaj i ilość narkotyku, a potem zamówić z dostawą do paczkomatu lub wskazać konkretną lokalizację, gdzie diler ma zakopać towar. Ta druga metoda w ostatnim czasie zyskuje na popularności. Krakowskie dzielnice są rozkopywane przez poszukiwaczy nielegalnych przesyłek.
OCB bije rekord świata w liczbie zapalonych jointów w tym samym czasie.
W ostatnią sobotę w Santa Rosa, Kalifornia, odbyło się wydarzenie, które zapisało się na kartach historii kultury konopi. Na festiwalu Hall of Flowers, jednym z najważniejszych wydarzeń w branży konopnej, 7 000 osób zapaliło swoje jointy w tym samym momencie, bijąc rekord świata w liczbie zapalonych jointów jednocześnie. Sukces ten był możliwy dzięki wsparciu marki OCB, która dostarczyła swoje produkty i zorganizowała całe przedsięwzięcie, tworząc niezapomniane doświadczenie dla wszystkich obecnych.