Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 16 / 6 / 0
14 czerwca 2022245trioxin pisze:
Próbowałeś leków? Niektóre antydepresanty czy neuroleptyki pomagają się wysypiać. Temat rzeka i poniżej masz linki do dwóch wątków traktujących o śnie
Sorry, ale bazując na swoim doświadczeniu muszę ostrzec przed taką kuracją zanim ktoś zjebie sobie łeb i karierę na siłce.

Nie wiem czy mój przypadek jest regułą ale od 5 lat, czyli od kiedy stosuje neuroleptyki, pomimo treningów i robieniu wszystkiego jak należy, przestałem notować jakikolwiek postęp, mało tego - systematycznie regresuje. Przypadek?! Co trening było gorzej, brak motywacji, koncentracji, energii, co nakręca frustracje, która wchodzi do podświadomości, aż doszedłem do totalnego wypalenia sportem i stanu warzywa.

W tym upatruje związku przyczynowo - skutkowego, bo napierdalam treningi od 14 roku życia (teraz mam 32) i dopóki nie zacząłem brać tego gówna, szło pięknie, za co się nie zabierałem. Dziś nie potrafię się zmusić do porządnego treningu, zapuściłem się w chuj, zostało mi tylko trochę siły i masy, dawniej mogłem wszystko - zrobić 15 kg masy w 4 miesiące, albo tyle samo zbić jak przeszedłem na K1 i kolarstwo, przerobiłem chyba każdy rodzaj treningu, najbardziej polecam FBW dla zaawansowanych, w którym zamiast przerw między seriami zadajemy sobie ciosy z dwukilowymi hantelkami.

A głowę najłatwiej naprawić systematyczną medytacją po ciężkich treningach, trzymaniem michy i życiem w zgodzie z rytmem dobowym i ćwiczeniem o tej samej porze. Suple cudów nie zdziałają, szkoda się nadmiernie nimi faszerować, choć wiadomo że lecytyna czy jakieś produkty ziołowe nie zaszkodzą. Może ziołowy testosteron?
  • 305 / 41 / 0
Poczytaj o suplementach z grupy nootropics: po miesiącu czasu zauważysz efekty tj:
-lepsza pamięć krótkotrwała
-latwiejsze zapamiętywanie kto

Ale co najważniejsze że po tym nie masz zjazdu bo w tych suplementach nie ma stymulantów. Ja już drugi miesiąc ciągnę chemix nootropics wpiszesz to na allegro sobie zamówisz 21 dni suplementacji wyjdzie 230 zl ale czego się nie robi dla zdrowia
  • 61 / 5 / 0
Heyo
Potrzebuję na siłę wewnętrzną (żeby nie być taki rozchwiany), uregulowanie sobie dnia pracą/odpoczynkiem, przeciw pesymizmowi, anhedonii, na koncentrację, motywację, pewność siebie, towarzyskość.

Wymyśliłem taki zestaw:

Cytryniec ekstrakt 9% | Schisandra chinensis (>9% schisandryn)
Dziurawiec ekstrakt 0.3% | Hypericum perforatum (>0,3% hipercyny)
Gou Teng ekstrakt 20:1
Hupercyna A ekstrakt 1% (>1% hupercyny A)
Winpocetyna ekstrakt 99% (99% winpocetyny)

do tego magnezik, witamina d, olej lniany.

Nie wystrzeli za mocno? Może wywalić gou teng, hupercynę?
  • 2757 / 354 / 0
Jesli naprawa glowy szczególnie po stymulantach to można zainteresować sie mexidolem
  • 1020 / 377 / 0
N-acetylocysteina
  • 262 / 41 / 0
Polecam ten filmik:

https://youtu.be/GSjoou8kv_g?si=q7CvLgB4T_kCQ7LI

Gościu fajnie gada o zdrowiu jedzeniu, ćwiczeniach, prawidłowym rozwojowym myśleniu i przy okazji poleca suplementy i opisuje jak działają i na co mogą pomóc.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.

Narkotyki wysyłane pocztą na cały świat. Policja zatrzymała Polaka

Portugalska policja zatrzymała obywatela Polski podejrzanego o wytwarzanie na masową skalę różnego rodzaju narkotyków — poinformowało radio publiczne RTP. Organy ścigania skonfiskowały m.in. kilkadziesiąt kilogramów marihuany, ecstasy i LSD, a także grzybów halucynogennych.

Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany

Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.