Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3901 / 562 / 0
odpowiednik gdzieś koło 300mg kody

500 kody bardziej

a morfina doustnie przyswaja się w max 30%, bardziej celowałbym w 20-25%

22.4% dokladnie z MST wg zrodel
przy dluzszym podawaniu więcej do ok 40%
  • 56 / 9 / 0
Dziękuje chłopki za wyjaśnienie, odpuszczę sobie tą morfine. Te przyswajanie przy podaniu doustnym jest tragicznie małe. Porównując oxy 60-87% daje do myślenia. Pozdro
she loves you again
  • 118 / 25 / 0
14 stycznia 2022lol pisze:
odpowiednik gdzieś koło 300mg kody

500 kody bardziej

a morfina doustnie przyswaja się w max 30%, bardziej celowałbym w 20-25%

22.4% dokladnie z MST wg zrodel
przy dluzszym podawaniu więcej do ok 40%

Właśnie gdzieś czytałem o tych ~22%.

Wskazywałoby to więc, że to równowartość ~220mg kody, ale pisze się o ~300mg.
Natomiast 200mg morfiny to odpowiednik ~600mg kody. Choć według tych ~22% wychodziłoby około 450mg.

I podobno to bajka, że biodostępność morfiny po dłuższym braniu się zwiększa @DexPL coś pamiętam bodajże o tym pisał.

Mógłbyś dex napisać coś o tym jeszcze raz dla tych, którzy o tym nie wiedzą? Dziękuję i myślę, że nie tylko w swoim imieniu. Pozdrawiam.

Ogólnie dex pisałem do Ciebie w grudniu, raz odpisałeś a drugi raz do teraz chyba wisi wiadomość w oczekujących. Nie wiem czy nie było Cię tyle czasu na forum czy tyle dostajesz wiadomości, że część ginie lub po prostu nie masz czasu odpisać. Dzięki z góry za odp.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 562 / 0
@Maykell85

No nie, zle liczysz :) Tak jak napisałem 100mg morfiny doustnie to okolo 500mg-600mg kodeiny

kalkulator https://www.oregonpainguidance.org/opioidmedcalculator/
podaje nawet 666mg kodeiny jako odpowiednik 100mg morfiny

500mg kodeiny * 0.5 /biodostepnosc/ * 0.1 /metabolizm/ * 100/25 /biodostepnosc morfiny ok 25%/ = 100mg morfny doustnie

Tutaj mogą być duze roznice od osoby, ale mniej wiecej jest to tyle
  • 118 / 25 / 0
Jesteś pewny, że to nie dawka dożylna odpowiada ponad 600mg kody jeśli chodzi o tą ilość morfiny znaczy 100mg?

Scalono — Catch

Wszyscy tu są ćpunami- no, powiedzmy 98% a będą oceniać drugiego ćpuna, że degenerat, bo 400 majki na strzała bierze. I co z tego? Tyle potrzebuje tyle wali.

Ja osobiście również walę obecnie 300-400mg majki na strzała od kilku miesięcy. Nie wiem co się stało, bo rok temu wystarczyło 2-3 x 200mg dziennie. Majkę i głównie oksykodon biorę nieprzerwanie ponad 4 lata. Wcześniej dwa lata przerwy z znaczy Tramal/koda i DHC leciało, ale nie codziennie. Przez to, że mam majkę (wcześniej oxy) od tamtego czasu po aptecznej cenie nie muszę kraść, kombinować czy latać za towar. Mnie nawet jednak te 300-400mg majki niespecjalnie robią na strzała. To, że mam schorzenie dzięki któremu dostaję w PLB Mst200 3x1 i OxyContin 40 2x1 jest jednocześnie moim szczęściem jak i nieszczęściem, bo doszedłem do takich dawek dzięki lekarzowi z PLB. Zaczynałem od OxyContinu 40mg 2 razy dziennie a po niecałym roku bylem już na 120mg 2 razy dziennie. No i jako, że doskonały ze mnie manipulant- zresztą kto skoksowanemu gościowi daje na pięknej oczy OxyContin 40 na pierwszej wizycie? Pan ma bóle? Przecież pan wygląda jak dzik, widać, że dźwiga pan ogromne ciężary. I tak powinna się ta pierwsza wizyta zakończyć. Jako, że doskonały ze mnie manipulant- to poprosiłem o zmianę 120mg oksykodonu rano i wieczorem na 200mg morfiny z Mst. przekonałem lekarza tym, że oksykodon jest 1,5 razy mocniejszy od morfiny i dawka 120mg oksykodonu to równowartość mniej y 200mg morfiny. I bez problemu nastąpiła zamiana tylko lekarz powiedział, że jak oksykodon może pisać na ryczałt tak Mst200 na 100% odpłatności. Ogólnie większość nowych osób, która mnie poznaje mówi, że wyglądam na osobę godną zaufania. I tak widocznie jest, na palcach jednej ręki policzę po 18 roku życia żebym nie dostał od lekarza recepty na benzo/tramal. Potem wiadomo- im dalej w las tym więcej drzew. Potrafiłem nawet chodzić do stomatologa w budynku, w którym kiedyś pracowałem i wyłudzać bez żadnych pytań Tramale Retard 200. Do prawie 25 roku życia była.to moja ulubiona substancja, sam w sumie nie wiem czemu przestałem ją tak lubić. Nawet mając dostęp do majki długi czas wolałem tramadol. Ale mniejsza z tym.

Wiadomo, że jak mam 3 paki z PLB na 2 miesiące to mam i zaświadczenie z tej PLB i rodzinny też wypisuje zwykle 2 opakowania miesięcznie. Wszystko niestety na 100% odpłatności. I niby mam 3,5 paki miesięcznie a walę 3-4 razy dziennie po 300-400mg tylko żeby skręta zabić i gówno czuję. Cała majka, którą dostaję mi idzie i nic nie czuję działania:(. Jedyne co to skręta nie mam.
I co, degenerat jestem? Dalej ćwiczę na siłce, koksuje i nie wyglądam na degenerata. Ale to piszą ćpuny, którzy sami cpaja, ale
biorą mniejsze dawki i uważają się za lepszych. Nie stać ich często na więcej lub chcą się podbudować. Coś mniej więcej tego typu co alkoholicy co piją, ale mówią, że oni pod sklepem nie piją i nie proszą ludzi o złotówkę czy dwa na piwo/wino/inne alko. Dobrze chociaż, że mam rowniez raz na jakiś czas możliwość wzięcia recki na metadon 1000ml. Wtedy tak na 5 dni robię przerwę od majki/oxy biorąc przez 5 dni po 200mg metadonu- mniejsza dawka, np. 100-150mg nie znosi mi obecnie skręta. Minimalna dawka obecnie u mnie przy tolerce minimum 3x300mg majki IV- co jest rzadkością, biorę zwykle 4x i po 350mg to powyżej 150mg metadonu. Nie chcę znowu też brać recki na tego mietka 5mg/ml, bo pewnie bym walił w pachwinę po 200-260mg. Wiem o czym mówie, bo raz miałem butlę litrową właśnie tą 5mg/ml, nie 1mg/ml. I źle się to kończyło, ze strzykawki 50ml waliłem po 40-52ml nawet 2 rasy dziennie. A tak to wypiję minimalną dawkę i odpocznę choć ten niecały tydzień od igieł. I ten 5mg/ml kosztuje obecnie tyle co Jan III Sobieski/5 Jagiełłow/10 Kazimierzy Wielkich a 1mg/ml niecałe 3 Kazimierze Wielkie. To sporo, bo ja nie mieszkam w mieście gdzie kwitnie handel mietkiem i nie mam komu oddać a powyżej 10-14 dni też metadonu nie chcę brać co by się w niego nie wjebac.

Zamiast posta pod postem, używaj opcji "edytuj"
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 102 / 5 / 0
Ja wam powiem że od 3 miesięcy nie biorę majki. Ale nadal mam zrosty na rękach. Wiecie może w ile się takie grubsze zrosty goją? Stosuje heparin forte na nie... Ale nawet nie wiem czy to daje faktycznie jakąś różnicę.

Swoją drogą przeprowadzam się do Gorzowa Wlkp niedługo. Żyje ktoś tam może? Nie chce nikogo nie znać jak tam pojadę xd
  • 118 / 25 / 0
Zrosty nie znikną, jak to sobie niby wyobrażasz? To pamiątka na całe życie.
  • 917 / 235 / 0
Blizny na rękach trochę zjaśnieją , lecz ślady zostaną. Zrosty niestety będą bardzo długo lub zawsze , jak pisze kolega wyżej to pamiątka na całe życie.
  • 118 / 25 / 0
Jaka dawka morfiny i ewentualnie oksykodonu w jednej pompce będzie odpowiednia dla osoby z tolerancją 300-400mg przerobionej morfiny przed przerwą? Głównie leciała majka przerabiana z Mst200 (ostatnio jedynie Mst100, Mst200 już ponad dobry miesiąc nie ma niestety) lub Vendali Retard 100/200.

Osoba miała 3 miesiące przerwy. Detoks z musu, bez obstawy lekowej ani nic. Zapewne wiecie gdzie trafił. Jakby się przyznał to by dostał co trzeba, ale nie chciał. Do tego schodził po około 5 latach z 2-4mg klonazepamu dziennie. 3 tygodnie koszmaru- tak to określił. Mi nie musiał tłumaczyć- po ponad 2 latach na podobnych dawkach przy nagłym odstawieniu przeżyłem piekło. Tydzień-półtora koszmaru- lęki, paranoje, derealizacja itd. plus na koniec 2 dni psychozy, z której nic nie pamiętam. Jedynie w poniedziałek zapytałem matki:

"Mamo, wczoraj był piątek a dziś jest poniedziałek. Nie było w tym tygodniu soboty i niedzieli?"

Mama na to:

"Synu, chcieliśmy Cię już wieźć do psychiatryka albo karetkę wezwać żeby Cię zawieźli. Gadałeś takie głupoty, rozmawiałeś przez telefon tylko nie wiadomo czy naprawdę czy Ci się coś przywidziało, grałeś w jakieś gry na telefonie, ale przecież Ty masz stary telefon i tam nie ma gier. Ogólnie strasznie ciężko z Tobą było przez weekend"

Kumpel teraz po tygodniu jak zaczęła mu się też psychoza opowiadał mi, że matka mówiła, że gadał takie głupoty, że szok. A on myślał, że to prawda. Jeszcze dopytywał:

"Mamo, było tak jak Ci opowiadałem?"

"Synu, gadałeś takie głupoty, że szkoda gadać, nic z tego o co mnie ostatnio i teraz pytasz nie miało miejsca albo jest kompletną bujdą, którą wymyśliłeś."

Tak, że uważajcie panie i panowie na nagłe odstawianie benzo. My z kumplem mamy jednak fizycznie tak silne organizmy, że nawet jednego ataku padaczkowego żaden z nas nie zaliczył.

Wracając do tematu: po 3 miesiącach raczej obniżyć dawkę 3-4 razy, czyli zamiast 300-400mg majki przerobionej z Mst/Vendali dać max 100mg? Czy może jeszcze mniej np. celując w 75mg? A może jak brał ostatnio non stop ponad 5 lat z może jednym dniem przerwy czasem max to tolerka aż tak nie spadła i zamiast 300-400mg porobi go odpowiednio dopiero 150-200mg?

Jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii? Biorąc załóżmy 200mg na strzała przerobionej z Mst/Vendali majki po 3 miesiącach przerwy ile musieliście wziąć żeby poczuć się tak jak powinno?
Osobiście myślałem o 100mg z Mst/Vendalu lub 60-80mg z ampułek- mam akurat kilka opakowań ampułek 20mg/ml. Szkoda, że w opakowaniu tylko 10 ampułek. Ale mając jeszcze 7 opakowań w domu i ósme niepełne plus kolejną receptę na 10 opakowań daje to łącznie ponad 17 opakowań:). Szkoda, że paka 2 dychy z groszami kosztuje, bo 200mg z ampułek ja czuję jak dobrze przerobione 1,5-1,75 tabsa Mst200/Vendal Retard 200 (300-350mg z tabletek). Jednak zawsze można podać jednorazowo domięśniowo w 2-3 miejsca po 3-4ml na udach lub pośladkach lub do 2ml w triceps i trochę dać żyłom odpocząć. Ewentualnie walnąć 4ml, czyli 200mg petydyny z Dolcontralu i kolejne 4-7ml majki z ampułek w 2 miejsca, czyli 80-140mg morfiny. Najlepiej jednak dać w pachwinę 200mg majki z ampułek i 200-300mg petydyny z Dolcontralu. Sory, ale mi ciężko byłoby podać 14-16ml roztworu z pompki 20ml w żyłę na ręce. 11-13ml jeszcze dałbym radę, ale to już mój max i czasami z nawet 11ml jest problem, co dopiero 14+.

Tak, że ile majki proponujecie po 3 miechach przerwy od opio, z tolerką przed 3 miesiącami na poziomie 300-400mg majki przerobionej z tabletek Mst Continus lub Vendal Retard?

Za rzeczowe odpowiedzi i przede wszystkim za opisane przypadki przeżyte przez was z autopsji lub dzieląc się waszą wartościową wiedzą nakarmie tym co tygryski lubią tu najbardziej. Lub, że uważam, że się takim osobom to jedzonko należy;).
  • 215 / 33 / 0
Nawet gdyś ćpał 30 lat i odstawił towar na kilka tygodni, to po takim okresie abstynencji, każda dawka może okazać się za duża. Po detoksie jesteś świeżutki niczym niemowlę- Zero tolerancji a co więcej, organizm może się "zbuntować". Można dostać objawów regularnego zatrucia. Potraktuj sprawę jakbyś pierwszy raz w życiu brał a może przeżyjesz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.