Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Ale mówienie, że 'igła była zła i się nie udało' kojarzy mi się z 'szyny były złe... i podwozie też było złe'... ;-) #pdk
Powodzonka, jak coś, to pytaj. I zmień aptekę, ew. poproś grzecznie panią szanowną magister żeby przyłożyła się do szukania. U mnie też jest taka jedna, co nigdy u niej nic nie ma - ma ksywę Makolagwa, przydeptuje kapcie jak chodzi i obsługuje Cię jakby była tam za karę - odkąd powiedziałam kierowniczce, że na zmianach tej pani mam ogromne problemy z kupnem igieł, a zostawiam w tej aptece jednak duże pieniądze (w tym recepty Rpw) i jest mi zmyczajnie przykro jakieś komentarze słyszeć, to Makolągwa co prawda posyła mi mordercze spojrzenia, ale już NIGDY nie brakło tam .45 czy .50x16mm. Nawet schudła z kilogram od tego schylania się, nim nie dala igiełek pod blat żeby już się nie schylać.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
24 lutego 2021Jamedris pisze: @Braak nie mieli w aptece .45? Co to, Kwiaty Polskie czy wypizdówa Cito? Z Kwiatami żartuję, najlepszy sprzęt do IV tam trafiałam (gumowe tłoczki 2-5ml i igły .45x13 lub 16mm KD-F). Ciężko mi uwierzyć, by apteka nie miala np. 0,5x25mm. W brak 0,5x16mm (mój dotychczasowy rozmiar do przejebywania zrostów, go-to) jestem w stanie uwierzyć, bo w 'moich' aptekach jak raz na jakiś czas nie brałam 100sztuk to po prostu nie zamawiali. Lanca 0,6x30mm... Znam zawodników, którzy takimi po pachwinach napierdalają. Gdzie będziesz celował? Generalnie samą inną igłą sobie krzywdy nie zrobisz, tylko nie wpychaj jej po sam koniec, nie rozpieprz żyły (tempo pompowania z 10ml .45 a .60 to jest KOSMICZNA różnica) i zatamuj krew zaraz po wyjściu, bo może się lać jak ze świniaka. A czy ktoś próbował igieł w rozmiarze xxxx... Jak mnie bardzo pocisnęło, a jestem kobitą z okropnymi, zapadniętymi żyłami przy których pielęgniarki płaczą (dosłownie...) zaś w palce podawać nie mogę bo zastawki, to w dużej desperacji podalam buprenorfinę wenflonem 1.0 czy 1.2 w GRZBIET DŁONI zapadnięty. Po prostu człowiek na skręcie i zdesperowany zrobi wiele rzeczy. Musiałam przyjąć wtedy buprę jak jeszcze na mnie działała, by nie skręcić się na laborkach do 21. To, czy Ci się uda, zależy od pewnych rączek i pewnej dozy szczęścia.
Ale mówienie, że 'igła była zła i się nie udało' kojarzy mi się z 'szyny były złe... i podwozie też było złe'... ;-) #pdk
Powodzonka, jak coś, to pytaj. I zmień aptekę, ew. poproś grzecznie panią szanowną magister żeby przyłożyła się do szukania. U mnie też jest taka jedna, co nigdy u niej nic nie ma - ma ksywę Makolagwa, przydeptuje kapcie jak chodzi i obsługuje Cię jakby była tam za karę - odkąd powiedziałam kierowniczce, że na zmianach tej pani mam ogromne problemy z kupnem igieł, a zostawiam w tej aptece jednak duże pieniądze (w tym recepty Rpw) i jest mi zmyczajnie przykro jakieś komentarze słyszeć, to Makolągwa co prawda posyła mi mordercze spojrzenia, ale już NIGDY nie brakło tam .45 czy .50x16mm. Nawet schudła z kilogram od tego schylania się, nim nie dala igiełek pod blat żeby już się nie schylać.
0.5 myślę są optymalne, na start, jeżeli ktoś lubi szybszy wjazd.
Ja preferuje mimo wszystko te jeszcze większe... ale też bez przesady bo 0,7 to masakra taka, że ciężko zatamować już krwawienie po strzale. (chociaż i takie z braku laku się używało.. a nawet i 0,8)
Co do strzykawek to w sumie jakiekolwiek są spoko, byle nie te zielone bez tłoczka.
Zielone z tłoczkiem są za to mega spoko, ale to innej firmy bodajże patrząc całkowicie na wygląd. Nazw firm mimo wszystko niestety nie znam, bo jakoś średnio mnie to interesowało.. No poza samymi początkami te 2/3 lata temu jak się czytało co @Jamedris poleca najbardziej haha
Masc na noc tribiotc (czyni cuda)
Strzykawka albo braum albo zielona z napisem strzykawka 3 częściowa z Dziubkiem po srodku
I najważniejsze igly NIPRO osobiście zapierdalam po nie do najdroższej i bardzo dalekiej apteki w moim aktualnym mieście..
Ja używam 0.45x13m bo wolę mniejsze dziury od szybszego podawania...
próbowałem też igieł 0.5 mm i zdecydowanie wolę 0.45 mm, samo wkłucie mniej boli, a igła jest nieco cieńsza i krótsza.
resztę opiszę w dziale o morfinie.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
10 skutecznych sposobów na odstawienie marihuany – przewodnik krok po kroku
Marihuana, choć przez wielu postrzegana jako substancja rekreacyjna, może znacząco wpłynąć na codzienne funkcjonowanie. Regularne używanie zioła bywa sposobem na relaks lub ucieczkę od problemów, ale w dłuższej perspektywie może prowadzić do uzależnienia psychicznego, zmniejszonej produktywności, a nawet izolacji społecznej. Z czasem, nawyk palenia staje się coraz bardziej obciążający dla zdrowia fizycznego i psychicznego, wpływając na koncentrację, motywację oraz ogólną jakość życia.
Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną
Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.
Bolesław Piecha: alkohol powinien być sprzedawany tylko od 10 do 22. Akcyza "może być wyższa"
W opinii byłego ministra zdrowia Bolesława Piechy, akcyza na alkohol "może być wyższa". Twierdzi, że dla dobra społeczeństwa napoje wyskokowe powinny być sprzedawane jedynie przez 12 godzin w ciągu doby. - Nikt rozsądny nie kupuje z jakieś bardzo ważnej okazji alkoholu po godzinie 23.00 - mówił w "Protokole Rozbieżności w TVP3 Katowice poseł PiS.