03 czerwca 2020Kackum pisze: Ktoś wie jaki status substancji na dzień dzisiejszy?
swoją droga zabawny jest fakt, że tam podlinkowali w źródłach [H], niebieskie a nawet różowe xD i niech mi ktoś powie że służby nie siedza na forach.
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
15 czerwca 2020pawoleh666 pisze:https://gis.gov.pl/wp-content/uploads/2 ... 9-2019.pdf03 czerwca 2020Kackum pisze: Ktoś wie jaki status substancji na dzień dzisiejszy?
swoją droga zabawny jest fakt, że tam podlinkowali w źródłach [H], niebieskie a nawet różowe xD i niech mi ktoś powie że służby nie siedza na forach.
23 czerwca 2020123blue01 pisze: Jaki jest obecny status? Przeczesałem ostatnie wykazy z 2019 roku i nie znalazłem tej substancji na liście, wiec zakładam, że dalej legalna. Proszę o potwierdzenie lub wyprowadzenie z błędu.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
Wie ktoś czy ta poprawka weszła w życie?
PANOWIE Z RZĄDOWEGO CENTRUM LEGISLACJI, PROSZĘ ZOSTAWCIE NAM PSYCHODELIKI I DYSOCJANTY A WEŹCIE SIĘ ZA KETONY I STYMULANTY!
Ketony wszystkie są i tak nielegalne od 2018 r. :/
18 stycznia 2021NTM3689 pisze: FLUNITRAZOLAM, FLUALPRAZOLAM, FLUBROMAZEPAM, " -
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.