Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, jeśli założyłem temat w złym dziale to proszę usunąć albo przenieść w miejsce odpowiednie. Sprawa tyczy się testu przesiewowego na ślinę, otóż pewnego dnia w pracy tzn przed wejściem do pracy (brama zakładu) pracownik ochrony poprosił mnie abym wszedł z nim do „cieciowki” na wykonanie narkotestu wszedłem i wykonałem ten test i o zgrozo mój wynik wyszedł pozytywny THC, nie będę kłamał ze nigdy w życiu jointa nie paliłem ale to było wieki temu, na drugi dzień mój bezpośredni przełożony nakazał mi wstawienie się do działu bhp i wykonanie ponownie narkotestu tym razem okazało się ze jestem czysty dodam ze testy były robione na dwóch różnych sprzętach. Pierwszy był na DrugTest 3000 drugi na DrugTest5000, dodatkowo wykonałem badania moczu w laboratorium, również czysty. Przez kolejne 2tyg od całego zajścia przyszło pismo o zwolnieniu dyscyplinarnym. Myślicie ze jest szansa coś ugrać ? Myśle nad badaniem włosa, z tym ze pracownik katedry toksykologicznej poinformował mnie ze potrzebny jest przynajmniej 2cm włosa taki pech ze jestem łysy.. jakaś rada ? Sąd pracy? Ewentualnie jak to działa jeśli sąd widzi jeden narkotest i drugi ?

@JhonWayne, przeniesiono do działu o testach. taurinnn
  • 39 / / 0
Próbować zawsze możesz ale raczej nic nie ugrasz
Uwaga! Użytkownik hacker120 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.

Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły

Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.

Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.