https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Nic na ten temat nie wiem ale chętnie bym się dowiedział.
Scalono + usunięto niedziałający mention || 909
...no bo trochę internetu przekopałem w poszukiwaniu informacji i nic na ten temat nie znalazłem. Ale może słabo szukałem. Mógłbyś naświetlić tę kwestię? Co warto na ten temat wiedzieć? Wszędzie piszą o dopaminie i noradrenalinie a o wpływie na receptory muskarynowe nic.
I szybki research nic nie odnajduje a na długi jestem zbyt leniwy.
Z rzeczy charakterystycznych dla IPH z moich osobistych obserwacji:
1. Ciężko obecnie dostać porządny sort. Krążą po sklepach ale są lipne. Jakby ktoś miał namiar na porządny, to byłbym niezmiernie wdzięczny za namiar na PW.
2. To mój ulubiony stim do pracy umysłowej, ratujący dupsko w ciężkie dni. Ale raz na jakiś czas odstawi mi taki numer, że mi się po nim chce spać trzy razy bardziej niż przed nim. Ktoś wie dlaczego tak się może dziać?
12 lipca 2018Dersu Uzala pisze: ...no bo trochę internetu przekopałem w poszukiwaniu informacji i nic na ten temat nie znalazłem. Ale może słabo szukałem. Mógłbyś naświetlić tę kwestię? Co warto na ten temat wiedzieć? Wszędzie piszą o dopaminie i noradrenalinie a o wpływie na receptory muskarynowe nic.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
próbowałem wiele konbinacji, malutkie dawki, kawa, bez kawy, sub magnezu
nie zdało rezultatu
Naprawdę do pracy głową nic lepszego nie miałem a przerobiłem spory repertuar.
Hałas, nie hałas, inne zakłócenia. Jest robota skupiam się na niej, przetwarzam szybciej i skuteczniej. Zajebiste działanie.
Rozdrażnienia nie odnotowałem.
Tylko właśnie raz na jakiś czas, robi mi taką niespodziankę.
Jestem zamulony, trzeba pracować, to biorę porcyjkę.
I jeb - jestem zamulony trzy razy bardziej. Wtedy się ratuję takimi pigułami kofeina plus l-theanina i jest OK. No ale nie umiem ustalić skąd się biorą te niespodzianki.
Nie widzę prawidłowości żadnej póki co.
A też druga rzecz, że ostatnio są coraz rzadziej, w zasadzie wcale.
Chyba niechcący wyeliminowałem ten czynnik, który deformował normalne działanie IPH.
14 lutego 2018A-CoA pisze:W czym rozpuszczasz? To co ja dostałem nie było opcji nawet żeby się rozpuściło w wodzie, więc zrobiłem w etanolu. Roztarte w moździerzu rozpuściło się super, chyba 2g w 100 albo 50ml zmiesciłem. Taka metoda jest ok, niskie dawki ustawione książki czy co tam chcesz robić i mimo wcześniejszego kompletnego niewyspania i lenistwa można ogarnąć. Gorzej jak się przesadzi to niestety nie ma to wiele wspólnego z nauką10 lutego 2018Makrela pisze:Jak dla mnie w grę wchodzi tylko oral. Rozpuszczasz dawkę w jakimś płynie i siadasz od razu do roboty. Wchodzi w 25 - 40 minut, bardzo łagodnie, tak, że ani się spostrzeżesz i już jesteś wkręcony jak należy w czynność na następnych parę godzin.04 lutego 2018dyplomata pisze: Jakie dawki do nauki?
Lepszy oral czy sniff?
Próbowałem 2 razy gdy dawka była bardzo mała, pozwalało to pracować, gdy tylko nie było wagi i dawka na oko to już faza zepsuta. Mam wrazenie że tutaj się liczy kazdy miligram.
Substancja ma potencjał, wymaga kontrolowania dawkowania.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Jak to przechowywać żeby nie uległo degradacji? Bardzo proszę o odpowiedź.
Z góry dzięki
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.
Silny psychodelik amazońskich szamanów. Chcą nim leczyć ludzi
“W przypadku uzależnienia od alkoholu 50 proc. osób wraca do nałogu w ciągu trzech miesięcy, a około 60–70 proc. w ciągu trzech lat. Leczenie samo w sobie nie zmieniło się zasadniczo od 70 lat, więc istnieje pilna potrzeba nowych leków i podejść terapeutycznych. Jeśli DMT może dostarczyć bardziej efektywnego podejścia, warto to zbadać” - wyjaśnia prof. Ravi Das, który wraz z prof. Jeremym Skipperem prowadzą badania w University College London.
Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów
Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".