Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema, spaliłem wczoraj wiadro a dzisiaj wykryłem u siebie rumieńca po ukąszeniu kleszcza (Jak byłem trzeźwy to sprawdziłem drugi raz dla pewności ;-) ). Kleszcz mnie najprawdopodbnie użarł 2 dni temu. I tu moje pytanie na testach diagnozujących boreliozę może dojść do wykrycia THC bądź CBD ? Przez ostatni miesiąc spaliłem może z gram.
  • 12440 / 2419 / 0
nie - to test na obecność boreliozy, a nie THC.
  • 377 / 42 / 0
Rumien pokawia sie po 1-3 tygodniach od ukaszenia i to nie nie u wszystkich. Idz do poz bo borelioze trzeba leczyc anytbiotykami i to dosyc dlugo niestety a jaranie nie ma z tym nic wspolnego, chyba ze przysnales w lesie lol
  • 141 / 36 / 0
Ja miałem boreliozę (chociaż chuj wie czy dalej nie mam) różne są tezy... internet i pojeby zrobili z boreliozy bakterię X, tak jak ze szczepionek zrobili bilet po autyzm.

Na boreliozę, wpierdalałem antybiotyk - doksycyklinę przez 3 tygodnie.

W każdym bądź razie ten test nie wykryje THC itd... poza tym sam test nie jest metodą diagnostyczną. Test na boreliozę daje często "false positive" i jest jedynie badaniem uzupełniającym.
"morfina dała mi buzi, chciała mi ulżyć, chciała, żebym poczuł szczęście
I mogłem już sobie wywróżyć, że to jest niemożliwe bez niej..."
  • 1 / / 0
Na 100% nie, wiem, bo sam miałem ostatnio i badają tylko obecność przeciwciał IgG i IgM
ODPOWIEDZ
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.