Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema, spaliłem wczoraj wiadro a dzisiaj wykryłem u siebie rumieńca po ukąszeniu kleszcza (Jak byłem trzeźwy to sprawdziłem drugi raz dla pewności ;-) ). Kleszcz mnie najprawdopodbnie użarł 2 dni temu. I tu moje pytanie na testach diagnozujących boreliozę może dojść do wykrycia THC bądź CBD ? Przez ostatni miesiąc spaliłem może z gram.
  • 12492 / 2425 / 0
nie - to test na obecność boreliozy, a nie THC.
  • 377 / 42 / 0
Rumien pokawia sie po 1-3 tygodniach od ukaszenia i to nie nie u wszystkich. Idz do poz bo borelioze trzeba leczyc anytbiotykami i to dosyc dlugo niestety a jaranie nie ma z tym nic wspolnego, chyba ze przysnales w lesie lol
  • 141 / 36 / 0
Ja miałem boreliozę (chociaż chuj wie czy dalej nie mam) różne są tezy... internet i pojeby zrobili z boreliozy bakterię X, tak jak ze szczepionek zrobili bilet po autyzm.

Na boreliozę, wpierdalałem antybiotyk - doksycyklinę przez 3 tygodnie.

W każdym bądź razie ten test nie wykryje THC itd... poza tym sam test nie jest metodą diagnostyczną. Test na boreliozę daje często "false positive" i jest jedynie badaniem uzupełniającym.
"morfina dała mi buzi, chciała mi ulżyć, chciała, żebym poczuł szczęście
I mogłem już sobie wywróżyć, że to jest niemożliwe bez niej..."
  • 1 / / 0
Na 100% nie, wiem, bo sam miałem ostatnio i badają tylko obecność przeciwciał IgG i IgM
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich