Jadłem już kiedyś Trinidad Moruge Scorpion, która swojego czasu była jedną z najostrzejszych na świecie i dalej utrzymuje się na szycie rankingów, więc moje serce zabiło mocniej z podekscytowania.
- Ja chcę. - zgłosiłem się na ochotnika. Razem ze mną kolega, który jest prawdziwym chiliheadem oraz dwie raczej mało świadome tego na co się piszą dziewuszki. O my to lubimy ostre - tabasko do każdego dania musi być...
Koleżanka namoczyła te małe skurwielki w wodzie bo były strasznie wyschnięte i trudno byłoby je przełknąć. Przyjrzałem się im i pomyślałem, że jeśli to skorpiony to nawet wiem jakie - Chocolate. Tylko jeszcze nie byłem w stanie uwierzyć w moje przeczucie - bo jak niby znalazłyby się one w rękach nieświadomej osoby?
Niemniej moja intuicja się okazała prawdziwa o czym się przekonałem boleśnie po zjedzeniu. Tym bardziej boleśnie, że przegryzłem je naprawdę dokładnie delektując się nimi. Kiedy pieczenie było już nie do zniesienia przełknąłem. Ból ciągle narastał i się rozkręcał. Jebana mają opóźniony zapłon.
Usiadłem i poczułem jak moje ciało drętwieje. Przechodziły mi dreszcze. Czułem pulsowanie w głowie. Rozjebało mnie niczym wjazd b-k przy jebnięciu w nos. Trudno to opisać do końca ale stan mojej świadomości diametralnie się zmienił.
Potem się prawie porzygałem i zajebiście rozbolał mnie brzuch przez co 30 minut siedziałem smutny wciskając się w kanapę. Kolega był zachwycony ale dziewczyny do tabasco od razu się dorwały do mleka żeby zneutralizować działanie kapsaicyny. Ludzie nie umieją się cieszyć masochistycznymi doznaniami. :wall:
http://www.ostrakuchnia.pl/pl/c/Chili-s ... zyprawy/76
(Poza tymi które są na stronce, którą podałem)
Edit: Ładne te papryczki, aż mi smaka narobiłeś :)
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach
Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.
Gryzonie wyjadają narkotyki z komisariatów. Są uzależnione?
Szczury z Houston w Teksasie w USA wyjadają narkotyki z policyjnych magazynów. Gryzonie gustują głównie w zielonym suszu. Sprawą zajęła się miejscowa prokuratura. Policjanci wskazują, że problem istnieje. Twierdzą, że "szczury są uzależnione od narkotyków".
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.