Jadłem już kiedyś Trinidad Moruge Scorpion, która swojego czasu była jedną z najostrzejszych na świecie i dalej utrzymuje się na szycie rankingów, więc moje serce zabiło mocniej z podekscytowania.
- Ja chcę. - zgłosiłem się na ochotnika. Razem ze mną kolega, który jest prawdziwym chiliheadem oraz dwie raczej mało świadome tego na co się piszą dziewuszki. O my to lubimy ostre - tabasko do każdego dania musi być...
Koleżanka namoczyła te małe skurwielki w wodzie bo były strasznie wyschnięte i trudno byłoby je przełknąć. Przyjrzałem się im i pomyślałem, że jeśli to skorpiony to nawet wiem jakie - Chocolate. Tylko jeszcze nie byłem w stanie uwierzyć w moje przeczucie - bo jak niby znalazłyby się one w rękach nieświadomej osoby?
Niemniej moja intuicja się okazała prawdziwa o czym się przekonałem boleśnie po zjedzeniu. Tym bardziej boleśnie, że przegryzłem je naprawdę dokładnie delektując się nimi. Kiedy pieczenie było już nie do zniesienia przełknąłem. Ból ciągle narastał i się rozkręcał. Jebana mają opóźniony zapłon.
Usiadłem i poczułem jak moje ciało drętwieje. Przechodziły mi dreszcze. Czułem pulsowanie w głowie. Rozjebało mnie niczym wjazd b-k przy jebnięciu w nos. Trudno to opisać do końca ale stan mojej świadomości diametralnie się zmienił.
Potem się prawie porzygałem i zajebiście rozbolał mnie brzuch przez co 30 minut siedziałem smutny wciskając się w kanapę. Kolega był zachwycony ale dziewczyny do tabasco od razu się dorwały do mleka żeby zneutralizować działanie kapsaicyny. Ludzie nie umieją się cieszyć masochistycznymi doznaniami. :wall:
http://www.ostrakuchnia.pl/pl/c/Chili-s ... zyprawy/76
(Poza tymi które są na stronce, którą podałem)
Edit: Ładne te papryczki, aż mi smaka narobiłeś :)
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Handlował narkotykami na bazarze. Diler działał pod przykrywką stoiska z akcesoriami do telefonów
Policjanci z Wydziału Operacyjno-Rozpoznawczego Komendy Rejonowej Policji Warszawa VI zorganizowali akcję, podczas której zabezpieczyli znaczną ilość środków odurzających. Przejęli heroinę, mefedron, kokainę, tabletki clonazepamu oraz egzysty. Łącznie mundurowi zabezpieczyli blisko 119,84 gramów zabronionych prawem środków odurzających. Policjanci zatrzymali również 60-latka, do którego należały narkotyki.
Bolesław Piecha: alkohol powinien być sprzedawany tylko od 10 do 22. Akcyza "może być wyższa"
W opinii byłego ministra zdrowia Bolesława Piechy, akcyza na alkohol "może być wyższa". Twierdzi, że dla dobra społeczeństwa napoje wyskokowe powinny być sprzedawane jedynie przez 12 godzin w ciągu doby. - Nikt rozsądny nie kupuje z jakieś bardzo ważnej okazji alkoholu po godzinie 23.00 - mówił w "Protokole Rozbieżności w TVP3 Katowice poseł PiS.
Przyjechali do pożaru, odkryli jedno z największych narkotykowych laboratoriów
Na obrzeżach Szczytna służby zlikwidowały jedno z największych w regionie laboratoriów narkotyków oraz linię produkcyjną służącą do wytwarzania nielegalnych wyrobów tytoniowych. Zabezpieczono około 800 litrów płynnego klefedronu, sto kilogramów proszku, a także cztery i pół tony krajanki tytoniowej. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych środków może wynieść nawet kilkadziesiąt milionów złotych. Do sprawy zatrzymano pięć osób.