Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 1986 / 481 / 0
Ostatnio na imprezie nowo poznana koleżanka zaproponowała nam jako gościom ostre papryczki. Nie miała za bardzo pojęcia co to jest - jakieś skorpion coś tam.
Jadłem już kiedyś Trinidad Moruge Scorpion, która swojego czasu była jedną z najostrzejszych na świecie i dalej utrzymuje się na szycie rankingów, więc moje serce zabiło mocniej z podekscytowania.
- Ja chcę. - zgłosiłem się na ochotnika. Razem ze mną kolega, który jest prawdziwym chiliheadem oraz dwie raczej mało świadome tego na co się piszą dziewuszki. O my to lubimy ostre - tabasko do każdego dania musi być...

Koleżanka namoczyła te małe skurwielki w wodzie bo były strasznie wyschnięte i trudno byłoby je przełknąć. Przyjrzałem się im i pomyślałem, że jeśli to skorpiony to nawet wiem jakie - Chocolate. Tylko jeszcze nie byłem w stanie uwierzyć w moje przeczucie - bo jak niby znalazłyby się one w rękach nieświadomej osoby?

Niemniej moja intuicja się okazała prawdziwa o czym się przekonałem boleśnie po zjedzeniu. Tym bardziej boleśnie, że przegryzłem je naprawdę dokładnie delektując się nimi. Kiedy pieczenie było już nie do zniesienia przełknąłem. Ból ciągle narastał i się rozkręcał. Jebana mają opóźniony zapłon.

Usiadłem i poczułem jak moje ciało drętwieje. Przechodziły mi dreszcze. Czułem pulsowanie w głowie. Rozjebało mnie niczym wjazd b-k przy jebnięciu w nos. Trudno to opisać do końca ale stan mojej świadomości diametralnie się zmienił.

Potem się prawie porzygałem i zajebiście rozbolał mnie brzuch przez co 30 minut siedziałem smutny wciskając się w kanapę. Kolega był zachwycony ale dziewczyny do tabasco od razu się dorwały do mleka żeby zneutralizować działanie kapsaicyny. Ludzie nie umieją się cieszyć masochistycznymi doznaniami. :wall:
  • 1 / / 0
Ciekawy thread i opowieści, nie przepadam za ostrymi potrawami, ale chętnie zgłębię temat. Gdzie można zopatrzyć się w papryczki? Kupujecie lokalnie? Na necie?
  • 560 / 39 / 0
Podobno czym wyzszy poziom testosteronu tym wiekszy pociag do ostrych rzeczy :P
  • 906 / 36 / 0
Re: Kapsaicyna
Nieprzeczytany post autor: Sinnis »
Mielone chili za zlocisz z groszami tez daje rade. Małe ilości dają coś w stylu afterglow po orgazmie. I skurwysynsko palą. Nie wyobrażam sobie jak wy te papryczki przegryzacie...
297 dni czystości (05.01)
  • 145 / 1 / 0
Warto zalać olejem lnianym?
terapia dla dorosłych gdańsk wrzeszcz
  • 414 / 46 / 0
Jedzcie i płońcie w odmętach piekieł :diabolic: :heart:
http://www.ostrakuchnia.pl/pl/c/Chili-s ... zyprawy/76
5-HO-La La LaND
  • 657 / 92 / 0
ja akurat od kilkunastu lat uprawiam ostre papryki, w szczytowym momencie miałem ze 20 odmian, teraz tylko 9 :), 60 roślin na działce, ze 30 na balkonie, habanero też mam, czerwone carraibean red i brązowe, bhut jolokia white, fatali (moja ulubiona), jalapeno, jakieś czeskie i węgierskie odmiany
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 46 / 0
Co byś polecił, łatwego w uprawie do ogródka, względnie do donicy? I skąd to wytrzasnąć ;)
(Poza tymi które są na stronce, którą podałem)
5-HO-La La LaND
  • 657 / 92 / 0
w tym roku trochę późno na wysiew, te bardziej egzotyczne, ciepłolubne odmiany typu habanero to raczej donica lub szklarnia, bo w plenerze raczej nie dojrzeją, a donice w chłodną jesień można skitrać w domu, dodatkowo plusem jest to, że roślinę w donicy można przezimować, a samą roślinke mieć nawet kilka lat, bo papryka tylko w naszym kimacie jest jednoroczna. sama papryka nie jest specjalnie trudna w uprawie, choć te ultraostre odmiany mają kaprysy, ale trzeba dodać , że w donicy plon jest mniejszy, i donica raczej wieksza powinna być. Smakowo to polecam fatali ( https://en.wikipedia.org/wiki/Fatalii ), i wszystkie habaneropodobne, mają taki owocowy bardziej smak, niż taka powiedzmy pospolita papryka, na marynaty jalapeno, hungarian hot wax, przypomnij się jesienią to nasionka będę mógł sprezentować, a być może coś do degustacji :) link do mojej galerii na forum o ostrych paprykach, ale stare foty, nie udzielam się tam juz http://www.chilihead.pl/gallery/album.php?album_id=365, są tam fatali
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2017 przez KickInTheEye, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 46 / 0
Wielkie Dzięki! Będę miał na względzie ;)

Edit: Ładne te papryczki, aż mi smaka narobiłeś :)
5-HO-La La LaND
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przedawkowania leków i narkotyków. Szkocja „europejskim liderem” liczby zgonów

Szkoci mają spore powody do obaw. Ogłoszona trzy lata temu „krajowa misja” walki z nadużywaniem narkotyków i zmniejszenia wskaźnika śmiertelności z powodu przedawkowania nie przyniosła pożądanych rezultatów.

Rząd zajmie się projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy m.in. na wyroby tytoniowe

Na wtorkowym (1 października) posiedzeniu rządu ministrowie zajmą się m.in. projektem ustawy okołobudżetowej oraz projektem ustawy podnoszącej stawki akcyzy na papierosy i inne wyroby tytoniowe. Podobnie jak w zeszłym tygodniu, posiedzenie rządu rozpocznie się od raportu w sprawie sytuacji powodziowej.

Japonia wprowadza zmiany w polityce dotyczącej konopi indyjskich

Japonia, znana z konserwatywnego podejścia do substancji kontrolowanych, wprowadza istotne zmiany w swojej polityce dotyczącej konopi indyjskich. Nowe regulacje wprowadzają zaostrzenie przepisów dotyczących rekreacyjnego używania marihuany, jednocześnie otwierając drogę do legalizacji produktów medycznych pochodzących z tej rośliny. Takie podejście odzwierciedla starania Japonii o zrównoważenie ochrony społeczeństwa przed nadużywaniem substancji z postępami w leczeniu medycznym.