Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 1174 / 19 / 15
TataMarcina pisze:
Jak z tym roztworem panowie? Na prawdę nikt nie ma bladego pojęcia co z tego może wyniknąć? Przypomnę, że chodzi o zrobienie roztworu 4f-mph w glikolu propylenowym, w celu łatwiejszego odmierzania.
Co chcesz na ten temat wiedzieć?
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1784 / 30 / 0
Ile wejdzie na mililitr.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 19 / 15
Dużo. Wystarczająco. Ja robię 1:5 i wtedy polewki są około 1-2ml. Za pierwszym razem zrobiłem 1:1, to było bez sensu bo glikolu trzeba było dużo pić.

Z drugiej strony stężenie 1:10 robi się też bez problemu. Wtedy dawki nie przekraczają 1 ml raczej. Wyższe stężenia są już nawet niewygodne w dawkowaniu, ale przypuszczam, że możliwe.

Ja robię to tak -> glikol wlewam w pojemnik hdpe, ten pojemnik wkładam do garnka z wodą i gotuję wodę chwilę, aż glikol dobije do ~100 stopni (jednym słowem łaźnia wodna), po czym szybko zalewam nim przygotowaną wcześniej w parownicy odmierzoną kupkę proszku. Rozpuszcza się momentalnie. Ew. energicznie pomieszać.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1817 / 106 / 0
Ale czy to niemożna mieć w kieszeni takiej małej łyżeczki ( jak przykładowo maja do kokainy) i wyskoczyć sobie do kibla na łyżeczkę i do nosa. Przecież ta substancja działa stosunkowo długo a chyba 2 razy w robocie możesz wyjść do kibla co nie ? ;)
  • 640 / 118 / 0
Ja ostatecznie zrobiłem sobie roztwór w setce wódki i odmierzałem strzykawką 1 ml (czyli 0,1 ml to 1 mg). System się sprawdził, ale substancja nie i po testach wylądowała w kiblu. :)
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 228 / 24 / 0
Tolere na stimy mam zerową, nie chce przesadzić i tym samym wpierdolić się na zajęcia powyginany. Przezorny zawsze bezpieczny.

Scalono - tur3k

Właśnie sprawdziłem sniff, czuje jak wypala mi dziurę w śluzówce, raczej nie dla mnie.
  • 361 / 15 / 0
eliot pisze:
Ale czy to niemożna mieć w kieszeni takiej małej łyżeczki ( jak przykładowo maja do kokainy) i wyskoczyć sobie do kibla na łyżeczkę i do nosa. Przecież ta substancja działa stosunkowo długo a chyba 2 razy w robocie możesz wyjść do kibla co nie ? ;)
wtrącę się tylko, po tym to 2 razy na godzinę wychodzę do kibla sikać, żeby to się tylko na wyjściu doń w celu spożycia skończyło... :gun:
TataMarcina pisze:
...
ta substancje sniffem to akurat może nie przyjemność, ale naprawdę neutralne doznanie, w porównaniu do wielu innych rzeczy :) może po prostu za dużo wziąłeś? przy dawkach pokroju 5-10 mg ledwo czuć, że się coś w ogóle wciąga
  • 1817 / 106 / 0
Aurion dokładnie, substancja sniffem wchodzi całkiem dobrze. Też nie mogę narzekać na tę drogę podania, zresztą moją ulubieną. ;)
  • 276 / 50 / 0
Jak to dawkować bez zadnych łyżeczek? Rozpuścić w spirolu i strzykawka? Czy nie da rady?
  • 1817 / 106 / 0
No pewnie że możesz tak zrobić, Ja po prostu wciągam małe, w miarę jednakowe kreseczki i jest dobrze. Mam nieźle wyrobione oko. ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi

Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.

Silny psychodelik amazońskich szamanów. Chcą nim leczyć ludzi

“W przypadku uzależnienia od alkoholu 50 proc. osób wraca do nałogu w ciągu trzech miesięcy, a około 60–70 proc. w ciągu trzech lat. Leczenie samo w sobie nie zmieniło się zasadniczo od 70 lat, więc istnieje pilna potrzeba nowych leków i podejść terapeutycznych. Jeśli DMT może dostarczyć bardziej efektywnego podejścia, warto to zbadać” - wyjaśnia prof. Ravi Das, który wraz z prof. Jeremym Skipperem prowadzą badania w University College London.

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".