ltsyrek pisze:Zamawiałem gdzieś na wiosnę buteleczkę z większymi ilościami Noopeptu, przesyłka leciała z Hawajów. Dotarła do mnie po 3 tygodniach, z pieczątką na paczce: "URZĄD CELNY W WARSZAWIE - DOPUSZCZONO DO OBROTU". Niby nie było to 500g, ale skoro legal to powinno przejść nawet mimo kontroli.chujkurwa pisze:Trochę strachłem, bo chciałem niedawno zamówić mega duża pakę nootropów, wczesniej też zamawiałem, tak do 500g, różne noopepty, fenylopiracetami i cuda na kiju z tego sklepu i żadnego przypau nie było. Jestem teraz trochę skonfundowany, zamawiacz czy nie?
Edit. Z tego co się dowiedziałem to paczki do 150 euro nie podlegają ocleniu, za to podlegają pod vat jeżeli ich wartość przekracza 22 euro. Żeby zminimalizować możliwość wpadki, należałoby korzystać z tych najtańszych form transportu paczek, ewentlana kontrola jest mniej prawdopodobna niż w przypadku zamawiania kurierem czy pocztą ekspresową, gdzie na 99% nasz towar zostanie oclony. No i oczywiście waga paczki też ma znaczenie, wraz z jej wzrostem rośnie ryzyko potencjalnej kontroli.
substancja-niedozwolona-zatrzymanie-pac ... 43421.html
Nootrop ten jest legalny na terenie Polski ale nie można go odsprzedawać bo w sporcie znajduje się na liście antydopingowej dla zawodowych sportowców. (Kupowałem tylko jedno pudełko). Myślę że po prostu wzięli się do roboty i zaczęli naliczać prawie za wszystko vat/cło bo nawet po kupieniu tanich sprzętów elektronicznych częściej te listy przychodzą.. Nie wiem czy zignorować i po prostu odeślą do nadawcy po 20 dniach czy może opisywać produkt skoro legalny. Tylko nie wiem jak bo jako suplement diety w Polsce się to nie klasyfikuje a poniekąd też się cykam że trafię na jakąś mentalna komunę.
Szukalem po calym forum jak szalony i nie znalazlem, moze tutaj ktos pomoze.
Zakupilem sobie 0.5 pablo z UK ;) Zazwyczaj szlo wszystko pieknie, ale od 1.sierpnia paczki z UK leca przez clo. Dostalem info ze musze podac co jest w srodku i okreslic wartosc.
I tutaj mam zgryz. Czy warto sie w to babrac ? Paczki raczj nie otwierali, bo jesli by tak bylo, to idzie osobne wezwanie jesli znajda jakies dziwne substancje ;)
Probowal ktos wyciagnac paczke z cla ? Zastanawiam sie, czy nie podac ze to sa jakies darmowe probki, np na watrobe jakies zielska. Poprzec to jakims scanem ze ktos mi to wyslal i zadeklarowac wartosc powiedzmy 5 euro.
Zakladam ze skasowali moja paczke jak inne i po prostu musze tylko doslac jakiekolwiek dokumenty zeby puscili dalej...no ale wlasnie. Co jak otworza sprawdzic czy to prawda ? W teori nie powinni niczego otwierac.
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną
Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.
Z synem i córką produkowała mefedron
Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.
Legalizacja marihuany a młodzież: Spadek użycia w 19 z 21 stanów USA
W ostatnich latach legalizacja marihuany dla dorosłych stała się tematem intensywnych debat społecznych i politycznych, zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Zwolennicy podkreślają korzyści ekonomiczne oraz możliwość ograniczenia czarnego rynku, podczas gdy przeciwnicy obawiają się negatywnego wpływu na młodzież. Okazuje się jednak, że badania przeprowadzone w USA wyraźnie wskazują na niespodziewany efekt legalizacji – spadek użycia marihuany wśród nastolatków.