Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje?
Breslau jest niemieckie!
I nie tylko ja tak miałem , znajomi mówili ze mają podobnie.
Blu pisze:Wysoki poziom dopaminy w mózgu, to nie sprzyja spaniu.
Znaczenie ma też dawka, mała ułatwia zasypianie podobnie jak naturalne endorfiny, natomiast duża utrudnia bo efekt usypiający zostaje przeważony przez inne efekty. Nie mówię tu o nodach czy utracie przytomności przy dużych dawkach.
Wszystko się uspokaja jak się jest w ciągu, wtedy organizm się dostosowuje i można spać bez problemów.
Blu pisze:Wszystko się uspokaja jak się jest w ciągu, wtedy organizm się dostosowuje i można spać bez problemów.
Dużo mniejsze problemy miałem przy sevredolu...
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.