Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 67 / / 0
Witam serdecznie forumowiczy

Otóż zwracam się do was z prośbą o dobrą radę,otóż to za mniej więcej 2 tygodnie wyjeżdżam do pracy poza granicę Polski
ponad 1000km czyli ponad 12h spędzone w samochodzie, lecz niestety boję się nadzwyczajnie jazdy samochodem poza jazdą z garstką osób którym ufam i dobrze wiedzą o moim problemie. Momentami musząc jechać samochodem z kimś komu nie do końca wierze w umiejętności kierowcy miewam naprawdę poważne ataki paniki ,nie potrafię się skupić a w głowie mam najczarniejsze wizje ;c lecz zmierzając do sedna potrzebuję rady które z leków z grup benzodiazepin będzie najlepsze
zastanawiam się pomiędzy:
diazepam'em
klonazepam'em
alprazolam'em

Nie zamierzam jeść ich garściami ani tym bardziej mieszać z alkocholem,potrzebuję aby miało naprawdę odczuwalne działanie przeciwlękowe w dawkach terapeutycznych maksymalnie dawka lecznicza +pół.
Zależy mi na tym aby NIE zwalało odrazy do snu ani nie robiło z ciebie istnego ZOMBIE :retarded:
tylko aby dało się po nim normalnie funkcjonować , i pomogło mi ewentualnie przy większym ataku paniki nieuzasadnionej
a niestety miewam takie czasami .

Zanim postanowiłem napisać ten post przeczytałem setki postów i nie tylko, lecz ciężko było mi coś bardziej sprecyzować w moim kierunku gdyż większość jak zażywa benzo wiemy :-D :-D
Czemu piszę to tutaj ?Ponieważ niestety zbyt mało zostało mi czasu na wizytę u specjalisty a z tym to także czasami bywa różnie, podręcznikowa wiedza nie zawsze działa korzystnie na rzecz pacjenta .

Co do benzodiazepin miałem już kiedyś z nimi do czynienia lecz to lata wstecz i było to relanium w dawakach rekreacyjnych oraz kilku krotnie znaczne ilości Xanaxu pomieszanego z alkoholem<nie polecam absolutnie !> :kotz:
Co do ryzyka uzależnienia które niosą za sobą benzodiazepiny jestem świadom ,nie szukam w nich że tak powiem zabawki do ćpania .

Podkreślam nie jestem kierowcą i nie mam zamiaru prowadzić samochodu pod wpływem benzodiazepin,jestem pasażerem i i raczej się nie zapowiada aby miało się to kiedyś zmienić ^_^

Pozdrawiam
:nolove:
  • 174 / 11 / 0
alprazolam jest najbardziej aktywny przeciwlękowo, do tego pobudza więc zastanów się nad braniem bo będziesz duszą towarzystwa i możesz sobie nie poradzić, że ci ludzie będą do ciebie zagadywać od następnego dnia (jak uważasz). Jeśli nie brałeś benzodiazepin nigdy, lub nie przesadzałeś - 0,5-1mg to nawet dość dużo ale w sam raz, możesz potrzebować troszkę mniej/więcej. Najmnocniejszy z przedstawionych do tego działa najkrócej, bo kilka godzin.
klonazepam - ostrożnie. Dobierz odpowiednią dawkę bo możesz po nim oszaleć (może spowodować agresję/euforię jak w sumie każde inne psychotropy to się nazywa słowo wyleciało mi z głowy). Dawka 0,5-1mg wystarczy na cały dzień.
diazepam - najbezpieczniejszy wybór bo jest najsłabszy. Na mnie jednak nie działa anksjolitycznie prawie wogóle, do tego bardzo sedacyjnie działa, może uśpić. Dawka 5-15mg wystarczy do wieczora od rana.
Take your pick. Celowałbym w diazepam na twoim miejscu. jeśli nie zadziała dobrze, spróbuj podbić dawkę o połowę, a później coś innego spróbować. I tak musisz przetestować przed wystawieniem na prawdziwy stres.
Chyba, że nie masz czasu na dwa dni testowania. Wybierz w takim razie alprę i spróbuj z dawką 0,5mg najpierw. Te leki są bezpieczne w dawkach farmakologicznych.
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 1957 / 230 / 0
Zjedz diazepam, nie eksperymentuj, bo po co?

PS: i tak się w końcu wjebiesz w benzo.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 712 / 83 / 2
Ja bym polecił klona, bo on powoduje wyjebke po prostu. alpra typowo przeciwlękowa ale musisz dorzucać co 3-4 godziny w/w bierzesz najczęściej raz dziennie. Relanium działa najdłużej i w ogóle nie dorzucałbyś nawet drugiego dnia, no może pod wieczór już trzeba by było. Ale jest najsłabszy i działa ogólnie na wszystko na od lęków, przez rozluźnienie mięśni po przerywanie napadów padaczki.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / / 0
Który z nich ma najdłuższy czas pòłtrwania ? Zainteresował bym się alpra ale nie mam zamiaru dorzucać co 3/4h i jak oceniacie działanie clona w dawkach 0,5mg
:nolove:
  • 12511 / 2426 / 0
^
diazepam.

Ja polecam wziąć jeszcze pod uwagę Bromazepam.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.