ja tam ptd bardzo lubie, a działań ubocznych praktycznie nie odczuwam. mam padaczke pourazową. po wypadku, ale nigdy mi się po dolarganie napad nie zdarzył. może jest jedna rzecz faktycznie, ale to jak biore b.duze dawki koło 800mg-mam wtedy na drugi dzien straszne lęki. nie umiem z wyra wyleżć. tak sie boje. po mniejszych dawkach tego nie zaobserwowałem.
Reasumując działania uboczne u użytkowników- 1) nieogarnianie sytuacji, mętlik w głowie, w efekcie kłopoty przy prostych czynnościach- co ja teraz chciałem zrobić? Aha, mam ugotować ziemniaki... Jak to zrobić?... ... hmm... Trzeba garnek! .... Hmm co dalej? Ziemniaki też! Hmm... Ale co zrobić z garkiem? Dla mnie to było nieprzyjemne z powodu okoliczności.
2) silne uczcie suchości w ustach i w krtani, oraz silne pragnienie
3. Uczucie silnego odruchu wymiotnego, który jednak nie prowadzi do prawdziwych wymiotów- przynajmniej w znanych mi nielicznych relacjach.
Sumując te objawy uboczne, to na pewno nie będziemy prowadzić auta po zażyciu dolarganu, nawet gdyby ktoś nas do tego zmuszał.
.
Natomiast objawy uboczne w znaczeniu szkodliwości dla zdrowia, to przedstawili inni przede mną.
Zawsze dostawałem w szpitalu jako ostateczny przeciwbólowy lek na moja dolegliwosc (czasem musiałem ściemniać tylko dlatego zeby go dostać ech... cpuński mózg)
Z tymi wymiotami to jest tak jak pisał ktos wczesniej, masz odruch ale nie idzie, inaczej niz po H
Chemiczny kapeć w gębie
Nod jest ładny jak sie uwalisz, a niejednokrotnie łaziłem i szukałem po oddziale kogoś żeby pogadac, zawsze włączało mi sie po nim pierdolenie głupot do pierwszej lepszej napotkanej osoby
Działanie 3-4 h, przyjebałby jeszcze
Ale i tak wybieram H bo po niej niema takiego pierdolnika w głowie i jest chec do robienia czegoś
Od tamtej pory dostałam dolargan jeszcze parę razy, ale nie wyobrażam sobie sporzycia innego niż w szpitalu. nie mnie klimaty. Pozostanę jedąk przy symulantach bardziej pobudzających ;
)
dziwię się że podali mi to w takim wieku. Ktoś miał podobną sytuację? Czy tylko ją jestem wyjątkiem od normy?
Porównujac do innych opio każdy daje inna jazde i odczucia.
Z tym podawaniem w szpitalach to nie jest ze to lata jak tramal
Podawane jest jak inne nie działają
A nastepnie morfina
Na sam dolargan krzywo patrzą i boją się go podawać bo muszą pacjenta pilnowac,
zawsze pytanie pada pytanie czy to juz dostawałem, czy pomagało, i żebym po tym nie wstawał
Przynajmniej u mnie lekarz najpierw jakieś słabsze, papaveryna, pyralgina( hujstwo, uczulenie, zmiany skórne, swędzenie), tramal, petydyna, morf
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Mediolan: od początku roku koniec z paleniem tytoniu w przestrzeniach publicznych
Władze Mediolanu poinformowały, że od 1 stycznia 2025 roku wejdzie w życie zakaz palenia tytoniu w otwartych przestrzeniach publicznych, także na ulicy. Wyjątkiem będą odizolowane miejsca, w których będzie możliwe zachowanie odległości 10 metrów od innych osób. Zakaz nie dotyczy papierosów elektronicznych.
Aptekarka sprzedawała we Wrocławiu leki na kilogramy. W taki sposób produkowano z nich narkotyki
Emerytowana farmaceutka przez 5 lat sprzedawała we Wrocławiu i dwóch innych miejscowościach leki na zapalenie błony śluzowej nosa producentom narkotyków. Ze sprzedanych w nadmiarze tabletek można było pozyskać ponad... 216 kilogramów pseudoefedryny – substancji, z której wytwarza się metamfetaminę.
Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP
Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.