ODPOWIEDZ
  • 1406 / 143 / 0
miałem fenazocynę z Austrii. dość dużo tego na studiach skombinowaliśmy na praktykach. kiedyś było coś takiego jak apteki darów. oj niekiedy bardzo chojne były. a studentów traktowali przynieś wynieś pozamiataj. no to pozamiataliśmy :)
  • 2974 / 256 / 0
Ja bym z tym uważał, ostatnio się na to naciąłem przypadkiem i nic ciekawego, do tego skręt jak sam skurwysyn (trochę jak po morfinie, ale bardziej rozciagnięty niż punktowy, co samo w sobie już mnie mocno zaniepokoiło i dało do myślenia. Do tego działanie bardziej subtelne, może nie tak transparentne jak CF, ale działa cholernie naturalnie i bez doświadczenia w opio ciężko odróżnić dobry humor od porządnej dawki tego specyfiku. Spójrzcie na sam wzór strukturalny - bardzo przypomina endogenne peptydy opioidowe, co zapewne przekłada się na siłę uzależnienia (skręt na pewno heh). Do tego grzebie w receptorach sigma, nic więc dziwnego, że jest powoli wycofywany z lecznictwa na rzecz standardowych leków (tramadol, morfina). Ogólnie benzomorfany ze względu na w.w podobieństwo do naturalnych związków występujących w organizmie mają bardzo spory potencjał uzależniający, poza tym nie są do końca zbadane (chyba oxan pisał, że w tym jest przyszłość RC-opio, ja jednak jestem przeciwnego zdania). Cholera wie co to robi z organizmem na dłuższą metę.
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.