ODPOWIEDZ
  • 1406 / 143 / 0
miałem fenazocynę z Austrii. dość dużo tego na studiach skombinowaliśmy na praktykach. kiedyś było coś takiego jak apteki darów. oj niekiedy bardzo chojne były. a studentów traktowali przynieś wynieś pozamiataj. no to pozamiataliśmy :)
  • 2976 / 256 / 0
Ja bym z tym uważał, ostatnio się na to naciąłem przypadkiem i nic ciekawego, do tego skręt jak sam skurwysyn (trochę jak po morfinie, ale bardziej rozciagnięty niż punktowy, co samo w sobie już mnie mocno zaniepokoiło i dało do myślenia. Do tego działanie bardziej subtelne, może nie tak transparentne jak CF, ale działa cholernie naturalnie i bez doświadczenia w opio ciężko odróżnić dobry humor od porządnej dawki tego specyfiku. Spójrzcie na sam wzór strukturalny - bardzo przypomina endogenne peptydy opioidowe, co zapewne przekłada się na siłę uzależnienia (skręt na pewno heh). Do tego grzebie w receptorach sigma, nic więc dziwnego, że jest powoli wycofywany z lecznictwa na rzecz standardowych leków (tramadol, morfina). Ogólnie benzomorfany ze względu na w.w podobieństwo do naturalnych związków występujących w organizmie mają bardzo spory potencjał uzależniający, poza tym nie są do końca zbadane (chyba oxan pisał, że w tym jest przyszłość RC-opio, ja jednak jestem przeciwnego zdania). Cholera wie co to robi z organizmem na dłuższą metę.
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.