Czy palenie "trawki" kasuje działanie neuroleptyków. Czy wpływa negatywnie zapalenie raz czy dwa w czasie leczenia CHAD"u. Biorę też paroksetynę i Depakinę.
03 kwietnia 2018Demis pisze: Mam pytanie!
Czy palenie "trawki" kasuje działanie neuroleptyków. Czy wpływa negatywnie zapalenie raz czy dwa w czasie leczenia CHAD"u. Biorę też paroksetynę i Depakinę.
Nic złego się nie działo . Nie mogę napisać - " pal, spokojnie , jest oke " , każdy ma inny organizm , jeden po blancie żyga jak kot - inni palą non stop , nic sie nie dzieje. Nie powinno się nic stać - ale moją wypowiedzią sie nie sugeruj ;) Lekarzem ( jeszcze ) nie jestem.
TJ
15 lutego 2018galanonim_2018 pisze: Witam serdecznie użytkowników,
Pozdrawiam.
faktycznie to nie dla Ciebie.
przy dobrej samoswiadomosci i odpowiednim set & settings mozna palic bez lęków, zwykle dzieje sie to po 30stce.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Czynności, które mi pomogły dojść do siebie:
Intensywna nauka języka obcego. W moim przypadku jest to angielski, który jest jednocześnie narzędziem pracy.
Nauka programowania frontend.
Bieganie na 10-12 km.
Duuużo książek :)
U mnie pogorszyła się pamięć, zapominałem często co chciałem powiedzieć, trudniej dobierałem słowa. Wpływ negatywny czułem przez blisko rok.
Innych skutków ubocznych nie rozpoznałem.
Goniąc za żywiołkami drobniejszego płazu,
To się wzbija, to w głąb wali
Adam Mickiewicz- Oda do młodości.
kosmita80 pisze:Bardzo dawno nie paliłem marihuany, ale pand 15 lat temu, był taki prawie roczny ciąg weekendowego jarania.
U mnie pogorszyła się pamięć, zapominałem często co chciałem powiedzieć, trudniej dobierałem słowa. Wpływ negatywny czułem przez blisko rok.
Innych skutków ubocznych nie rozpoznałem.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.