Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 1941 / 194 / 0
Mam pytanie!

Czy palenie "trawki" kasuje działanie neuroleptyków. Czy wpływa negatywnie zapalenie raz czy dwa w czasie leczenia CHAD"u. Biorę też paroksetynę i Depakinę.
Take DXM and Be Happy
  • 863 / 123 / 5
03 kwietnia 2018Demis pisze:
Mam pytanie!

Czy palenie "trawki" kasuje działanie neuroleptyków. Czy wpływa negatywnie zapalenie raz czy dwa w czasie leczenia CHAD"u. Biorę też paroksetynę i Depakinę.
Paliłem ( nie dużo , bo tylko wieczorami ) w czasie leczenia SSRi ( czyli paroksetyna się pod nią zalicza )
Nic złego się nie działo . Nie mogę napisać - " pal, spokojnie , jest oke " , każdy ma inny organizm , jeden po blancie żyga jak kot - inni palą non stop , nic sie nie dzieje. Nie powinno się nic stać - ale moją wypowiedzią sie nie sugeruj ;) Lekarzem ( jeszcze ) nie jestem.

TJ
[ external image ]
  • 1941 / 194 / 0
Na SSRi może i nie, ale chodzi mi też neuroleptyki. Czy to jakoś nie wpływa na ich działanie.
Take DXM and Be Happy
  • 2302 / 399 / 0
15 lutego 2018galanonim_2018 pisze:
Witam serdecznie użytkowników,

Pozdrawiam.
post typowego wrażliwca, który przeżywa nie wiadomo co w swojej głowie.

faktycznie to nie dla Ciebie.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2302 / 399 / 0
ostatnio przyszlo mi do glowy, ze mj dlatego potrafi wzbudzic lęki, bo jakby zdejmuje mechanizmy obronne, jest sie bardziej bezbronnym, wiecej pakietu danych (wrazen) wchodzi do swiadomosci i to moze przytloczyc. pojawia sie wtedy lęk. mj w ogole nie wzmacnia mechanizmow "ofensywnych" lub "obronnych" jak np. alko czy koks. dlatego by zniwielowac nierownowage ludzie czesto pija piwko do buszka.

przy dobrej samoswiadomosci i odpowiednim set & settings mozna palic bez lęków, zwykle dzieje sie to po 30stce.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 158 / 2 / 0
Czy to możliwe że od palenia podkrazaja mi się oczy? Nie mówię tu o podkrazani od razu po paleniu. Od jakiegoś czasu mam tak cały czas. Zauważyłem to kiedy z 2/3 msc temu zacząłem częściej palić. Po kilka razy na tydzień. Raz zrobiłem przerwę na trocje ponad 3 tygodnie i nic się nie zmieniło. Powinienem zrobić dłuższą czy może to z innego powodu?
  • 8103 / 911 / 0
Czesto po ganji mamy przekrwione, podkrázone oczy.Nie masz czym sie przejmowac a tak BTW. odstaw w ogole trawe bo poryjesz sobie banie :old:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 100 / 14 / 0
Paliłem bakę przez ponad 10 lat, często od rana do wieczora, bardzo mało przerw. Działała na mnie jak najlepszy lek. Później zacząłem dostawać okropnych incydentów lękowych i baka zupełnie straciła magię. Teraz palę bardzo sporadycznie. Po takim 10cio letnim smażeniu na początku miałem trochę problemów z koncentracją itp., ale dużo sportu i wysiłku umysłowego szybko doprowadziło mnie do normy. Mam teraz 30 lat i normalnie przyswajam wiedzę, pamiętam dużo (no chyba, że jestem w ciągu na czymś innym %-D ) i mam motywację do działania.

Czynności, które mi pomogły dojść do siebie:

Intensywna nauka języka obcego. W moim przypadku jest to angielski, który jest jednocześnie narzędziem pracy.
Nauka programowania frontend.
Bieganie na 10-12 km.
Duuużo książek :)
  • 139 / 24 / 0
Bardzo dawno nie paliłem marihuany, ale pand 15 lat temu, był taki prawie roczny ciąg weekendowego jarania.

U mnie pogorszyła się pamięć, zapominałem często co chciałem powiedzieć, trudniej dobierałem słowa. Wpływ negatywny czułem przez blisko rok.

Innych skutków ubocznych nie rozpoznałem.
Sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem;
Goniąc za żywiołkami drobniejszego płazu,
To się wzbija, to w głąb wali

Adam Mickiewicz- Oda do młodości.
  • 33 / 2 / 0
kosmita80 pisze:
Bardzo dawno nie paliłem marihuany, ale pand 15 lat temu, był taki prawie roczny ciąg weekendowego jarania.

U mnie pogorszyła się pamięć, zapominałem często co chciałem powiedzieć, trudniej dobierałem słowa. Wpływ negatywny czułem przez blisko rok.

Innych skutków ubocznych nie rozpoznałem.
U mnie po 3 latach palenia non stop pojawiła się derealizacja i zespół A motywacyjny.. To dzisiaj się z tym bujam, derealizacja spowodowała start nerwicy lękowej. Antydepresanty pomagają na lęki, dziś dostałem wellbutrin xr na derealizacje i brak motywacji, ma naprostowac dopamine. Wyszedł ktoś z tego?
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.