...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1680 / 266 / 0
Witam. Jakie znacie ośrodki 3-5msc prócz Szosy Bydgoskiej w Toruniu?
Na NFZ.

Pozdro
Największy przegryw na forum
  • 84 / 80 / 0
Interesuje Cię tylko Toruń?
Gorszy niż reszta...
  • 1680 / 266 / 0
Nie
Największy przegryw na forum
  • 84 / 80 / 0
Ja ostatnio byłem w Monarsze na Marywilskiej w Warszawie. Ośrodek dla alkoholików, ale krzyżaków też leczą. Generalnie w moim przypadku było tak, że wpadłem upodlony na detoks i zostałem 14 dni bo przedłużyłem o 4 dni i każda osoba, która chce iść na terapię musi te 14 dni wysiedzieć (normalnie detoks tam trwa 10 dni) Ogólnie z tego co wiem, nie ma konieczności detoksu przed pójściem na terapię chyba, że masz odstawienne to Cię na terapię nie przyjmą, ale generalnie nie trzeba. Ja zacząłem od detoksu w każdym razie. Kolejna sprawa jest taka, że jak z ulicy chcesz iść do ośrodka to czas oczekiwania to kilka miesięcy a idąc na detoks to po detoksie jesteś przyjmowany na ogół od razu. Kończysz detoks Monar - zaczynasz terapię Monar. Więc różnica jest, zresztą każdemu będę polecał detoks przed terapia. Wyciszą Cię prochami, dobrze zdiagnozują psychiatrzy, uważam, że lepiej ten detoks zaliczyć niż iść z ulicy na terapię. Jak jesteś czysty i nie masz odstawiennych to po prostu pomachasz trochę łapami, pomachasz oczami.... Weź klona przed wejściem jak nie umiesz udawać odstawiennych. No i masz turnus 2 tygodniowy detoksu plus 12 tygodniowy terapii. 14 tygodniowe sanatorium z warunkami średnimi, ale nie najgorszymi. Szamą średnią, ale nie najgorszą. Ludźmi średnimi, ale nie najgorszymi. Hehe w końcu to kurwa terapia a nie obóz wypoczynkowy. Ja osobiście polecam. Obecnie leci 7 miesiąc trzeźwości od wszystkiego a poszedłem tam wjebany we wszystko co się dało. Tylko nie w hazard. Terapeuci są po prostu genialni. Super specjaliści. Nie pierdolą się w tańcu z delikwentami. Ostra jazda na żywca codziennie. Jak przyjmujesz jakieś leki na stałe to normalnie Ci je podają na terapii i na detoksie. Na detoksie podają dodatkowo, diazepam, BComplex, Potas, Magnez, nitrazepam, Trazodon(?) prometazyna(?). Nie pamiętam wszystkich specyfików, ale trochę tego jest. Ważne też, że przyjmują osoby nieubezpieczone. W pierwszym tygodniu załatwiają ubezpieczenie z OPSu pacjentowi i nawet jakiś tam hajs dostawali pacjenci. Jak będziesz potrzebował więcej informacji odnośnie tego ośrodka pisz pw. Pozdro i powodzenia.!
Gorszy niż reszta...
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.