Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Czy ktoś ma z tym doświadczenie albo wiedzę?
Kiedyś miałem napięciowe bóle głowy które trwały około 3 lata. Miałem spokój przez kilka lat aż strasznie się nachlalem i zapaliłem lufkę marihuany nieznanego pochodzenia. Od tego czasu mam mocne bóle napięciowe głowy.
  • 563 / 104 / 0
@ghost123 a brałeś jakies uzywki jeszcze ? masz duzo stresu , moze jakas nerwica?
  • 3 / / 0
Tylko alkohol- często i marihuana - ostatnio sporadycznie. Bóle głowy pojawiły się po zapaleniu zioła, po kilku dniach nie ustają i mam jakieś dreszcze, uczucie zimna. Może to był jakiś syntetyk, nie wiem.
  • 563 / 104 / 0
napeiciowe bóle hglowy zazwyczaj towarzysza zaburzeniom lekowym , powiedz a miaels atak paniki chociaz jeden ?
  • 3 / / 0
Nie milem żadnych ataków paniki
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).