Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Czy ktoś ma z tym doświadczenie albo wiedzę?
Kiedyś miałem napięciowe bóle głowy które trwały około 3 lata. Miałem spokój przez kilka lat aż strasznie się nachlalem i zapaliłem lufkę marihuany nieznanego pochodzenia. Od tego czasu mam mocne bóle napięciowe głowy.
  • 563 / 104 / 0
@ghost123 a brałeś jakies uzywki jeszcze ? masz duzo stresu , moze jakas nerwica?
  • 3 / / 0
Tylko alkohol- często i marihuana - ostatnio sporadycznie. Bóle głowy pojawiły się po zapaleniu zioła, po kilku dniach nie ustają i mam jakieś dreszcze, uczucie zimna. Może to był jakiś syntetyk, nie wiem.
  • 563 / 104 / 0
napeiciowe bóle hglowy zazwyczaj towarzysza zaburzeniom lekowym , powiedz a miaels atak paniki chociaz jeden ?
  • 3 / / 0
Nie milem żadnych ataków paniki
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.