Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 923 / 165 / 0
@niemasensu , otóż to. Jest podwyższona temperatura ciała w czasie kiedy twój organizm jest przepity lub przećpany. Kiedyś, kiedyś mierzyłem temperaturę ciała po zażyciu jeszcze starego mefedronu to rzeczywiście skoczyło delikatnie także tutaj trzeba szukać przyczyny. Myślę ze przy reszcie substancji zasada jest ta sama.
@IGotHigh909 , dokładnie tak. Mięso może mniej potrzebuje na schłodzenie, ale też chłopaki dobrze umięśnieni pocą się.
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 1298 / 258 / 0
Chuja Wacława 👉 ja schudłem, mam 80kg przy 1,76m i to jest głębszy problem niż waga, może potliwość się zmniejszyła, ale wciąż jest nadmierna i wkur.rza, choć z drugiej strony na dworze rzeczywiście ostatnio na krótko można śmigać, bo chyba z 20 stopni ponad - jak na tą porę to trochę pojebało pogodę.
Lepiej, aby zima była zimna, ale ciepło też ma swoje zalety widoczne na rachunkach po zabawach pana władimira zjebixa %-D

Ja jestem bardziej lekomano-nootropicielem, ale przez pare tyg sama pregaba w małych dawkach, choć rzeczywiście może zatrzymywać wodę.
Uważam, że to głębszy problem nie do naprawienia całkowicie...
a może się da? idk 😐🤔🤔
Ostatnio zmieniony 28 października 2022 przez hubii, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4284 / 697 / 2117
To o czym wspominasz, czyli "głębszy problem" to hiperhydroza. W 90% zaburzenie gospodarki wodnoelektrolitowej, ale my możemy na ten temat dyskutować tutaj tylko, bo diagnozy, jaka jest poważna przyczyna — nie postawimy.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3455 / 555 / 2
Biorę wenlafaksyny i dużo się pocę
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4284 / 697 / 2117
@Up ale wenlafaksyna to lek trójpierścieniowy o działaniu SSRI więc taki jego urok, że efektem ubocznym jest potliwość. Ale nie u każdego może się trafić.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1298 / 258 / 0
Może i przyczyna jakaś była, trefna trawa z osiedli, alko też się piło niemało daawno, ale nie w tyg.
Po tylu latach to już się umnie zaplątało raczej grubo.

Chłodzenie mam uber power chociaż %-D
Spoiler:
  • 4284 / 697 / 2117
Ale nadmierna potliwość nie ma związku z przedawkowaniem i braniem narkotyków jakiś okres temu. Potliwość to zaburzenia gospodarki hormonalnej, która ma głębsze podłoże, niż mogłoby się nam wydawać. Zaburzeń odnośnie pocenia się może być sporo. Ja nawet bym nie dyskutował głębiej, tylko przeanalizował temat na podstawie wagi autora tematu.

Waga w tym przypadku, bez względu na to, czy to mięśnie, czy tłuszcz może tutaj grać kluczową rolę w złej adaptacji ciała, do warunków atmosferycznych, które panują w danym miejscu.

Spora ilość alkoholu również może temu sprzyjać, objawiałoby się to samoistnie wtedy odwadnianiem organizmu. Na kacu jest podobnie, jak jeszcze podczas pracy "z nas wychodzi".
  • 3245 / 617 / 0
Ja przed chwilą wypiłem jedno piwo i okrutnie czoło mi się poci. po około 3-4 dniach niepicia. Może też od przerwy z tabaką, bo nią sobie akurat uzdatniam nastrój do piwa, a podobnie jakiś czas miałem przerwę
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 535 / 48 / 0
Jak jarałem dłuższy czas dużo zioła, to np. w robocie po kilku h niepalenia, jak tylko otoczenie zrobiło się trochę cieplejsze, albo ja musiałem się schylić/podnieść coś/po kilku szybszych ruchach, pot zaczynał lać się z każdego pora na całej powierzchni skóry.. Z oczu i dłoni też, pamiętam jak coś mi wypadło i wróciłem do domu dopiero wieczorem i próbowałem skręcić blanta... Tylko pochyliłem się przy biurku, czułem jak ciepło własnego ciała ogrzewa mi ryj, i już 2min później kropla z czoła wpadła mi w siuwax a ja wywalałem kolejną mokrą bletke. Dłoni nie dało się wytrzeć. Ostatecznie wkurwiony i przepocony do gaci musiałem zajarać z kaczki.
Tak mam jak przesadzam ze zwykłym ziołem i każdym syntetycznym kanna. Odnoszę wrażenie, że układ kannabinoidowy odpowiada m. in. też za termoregulację, albo reguluje pory w skórze, nie wiem ale coś musi być na rzeczy. Najważniejsze, że po detoxie wszystko wraca do normy.
  • 3245 / 617 / 0
No też gonitwa myśli że cie widzą na tej ulicy z piwem w torbie, i se myślą nie wiadomo co, i lądowanie po trasie a w sklepie i tak się stoi w kolejce, gdzie też dużo ludzi bierze alkohol, i już na spokojnie trzeba usunąć myśli że kogoś obchodzi bardzo że ja se wziąłem samotną puszkę piwa, ale przy zmianach ciśnieniowo pobudzeniowych też jest reakcja w postaci potliwości.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.