Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema. Mój znajomy ma w planach zażycie 25C-NBOMe , ale mam pewne obawy. Jest osobą dosyć masywną i cierpi na nadciśnienie, zażywa jakieś tam tabletki. Czy ta substancja (25C-NBOMe) może mu jakos zaszkodzić ? Pozdro
  • 2362 / 28 / 0
nie powinna, ale może
BS
  • 2 / / 0
Witam, mam nadciśnienie tętnicze, stosuje na codzień lek Primacor (bloker kanałów wapniowych, zawierający lerkanidypinę). Chciałabym wciągnąć w wakacje 1-2 kresek kokainy, nie więcej. Czy przed zażyciem kokainy odstawić lepiej ten lek czy brać razem z lekiem Primacor (blokerem kanałów wapniowych)? Która opcja jest lepsza i mniej ryzykowna. Dodam, że przez cały rok nic nie ćpam. Czy grozi mi zawał, wylew itd? Proszę o pomoc, w necie nic nie znajduje na temat blokerów wapnia w połączeniu z kokainą. Dziękuję
  • 6157 / 432 / 12
@TanjaMaria Generalnie wszelkie stymulanty wysoce niewskazane. Co Ci grozi to nie wiem, ale wiem że wazokonstrykcja (którą stimy powodują) – jak nazwa wskazuje – zawęża naczynia krwionośne, tym samym podnosząc ciśnienie.

Jakie jest prawdopodobieństwo że coś pójdzie źle? Tego nie wie nikt. Jak masz sześcienną kostkę do gry, to mimo że masz 16% wyrzucić szóstkę – to może to być za pierwszym razem.

Mam bardzo inteligentnego kolegę który też ma problemy z nadciśnieniem, i unika jak ognia wszystkich stymulantów. Nie przeszkadza mu to jednak brać wszystko inne. :korposzczur:
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 2 / / 0
Cześć, zadałem pytanie w temacie o metkacie / puls i ciśnienie krwi, ale bez odpowiedzi przez wiele dni. Pytam więc tutaj Was:

Do rzeczy. Chciałbym się niedługo porobić metkatem, ale biorę od około 2 miesięcy leki na nadciśnienie i wysoki puls.

Biorę:
1x Co-Amlessa 4 mg + 5 mg+ 1,25 mg
1x Nedal 2,5 mg (pół tabletki 5 mg)

Drugi lek to beta-bloker. Oba leki rozszerzają naczynia krwionośne, co zbija ciśnienie. Pytanie proste, czy mogę się porobić ? Obecnie mam bardzo dobre ciśnienie i puls na tych lekach. (125/65, puls koło 80)
  • 247 / 52 / 0
Porobić się możesz zawsze nawet zrobić sobie speed balla albo złoty strzał nikt ci nie zabroni, ale czy warto to już nie mi oceniać.
Generalnie powinieneś unikać wszelkich stymulantów skoro masz problemy z ciśnieniem, teraz jest ok bo jesteś na lekach a w czasie samej fazy może być za wysoko mimo że mechanizmy zmniejszając ciśnienie będą pracować, to tak jakbyś zwężał prześwit w rurze a mimo to zwiększał ilość wody która ma tamtędy płynąć, czy wytrzyma i nic się nie stanie to już nikt ci nie odpowie robisz na własne ryzyko. Przy takich problemach jak opisujesz każdy zdrowo myślący człowiek odradzi ci branie metkata, choć on nie podnosi moco ciśnienia to beta-blokery w połączeniu z stymulantami są kardio-toksyczne.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.