Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 116 / 25 / 0
Co do tego niedoszłego ropnia to na szczęście nic nie było. Mam chude łapy i możliwe, że w mięsień poszło albo i podskórnie się wchłonęło. Tylko coś tam piekło jak naruszyłem miejsce wkłucia, ale po tygodniu zeszło. To była pierwsza styczność z iv i na razie wystarczy. Jednak dobre PST, to jest ten niedościgniony profil działania.
  • 1823 / 104 / 20
28 grudnia 2022hasatan666 pisze:
Siema, czy to możliwe zeby po jednym wzięciu morfiny i to oralnie wzrosła strasznie tolerancja? Brałem normalnie codziennie 140mg oxy i było dobrze a w czwartek brałem mst 200 i chyba zjadłem z 3 tabsy. Od tamtego momentu dawka 140mg oxy jakby w ogóle nie działała, dziś wziąłem 180mg oxy i tez nic nie czuje, wcześniej myślałem ze to przez chorobę bo również od czwartku miałem grypę ale ona juz przechodzi. Dodam jeszcze, ze te 3 tabsy mst200 jakoś mocno mnie nie porobiły. O co może chodzić? Nie chce mi sie wierzyć ze jednorazowe wzięcie większej dawki by tak mnie załatwiło bo te mst nawet sie całkowicie nie wchłaniają bo maja ten wosk swoj
W ogóle morfina doustnie wchłania się w jakichś 30%.
Mówi się że kodeina jest kapryśna, mi się wydaje, że to ze wszystkimi opio tak jest. Ja nawet przez parę dni brałem dawkę mniejszą a potem po powrocie na większą było jeszcze słabiej.
I rozkmiń tu o ki chuj chodzi...
Mam też wrażenie że oxy szybko swoją magię tracą, szczególnie jak się je przeplata innymi mocnymi opio. Ja brałem z 9 miesięcy około 100-200mg morfiny, potem chwilę 80mg-120mg oxy
działało mega zajebiście, jak znowu zacząłem brać morfinę to było tak sobie, a kolejny powrót na oxy sprawił że już w ogóle prawie nic przyjemnego po nich nie czuję
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 46 / 2 / 0
Hej. Ile realnie wyciągam miligramów z tabletek MST 200, jeśli rozkruszone tabletki zalewam ciepłą wodą, mieszam, zaciągam przez filtr od papierosów do strzykawki i to pukam?
Pozdrawiam.
  • 17 / 6 / 0
Mając tabsy MST 200 p.o trzeba rozgryzać (ze zmytą otoczką?) porządnie czy można np. po dwie połówki tabletki połknąć?
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2023 przez trippieatplay, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 227 / 76 / 0
@trippieatplay Zależy od tolerancji. Ja z zerową starłem otoczkę, rozkruszyłem na proch i przyjąłem 60mg i było miło.

Choć pewnie nie czekałaś tyle czasu na odpowiedź i zrobiłaś po swojemu ;)
Uwaga! Użytkownik MefedronowyKoneser nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 389 / 99 / 4
Ogólna zasada jest taka, że jeżeli z formy o przedłużonym uwalnianiu chcemy zrobić formę o natychmiastowym uwalnianiu to ścieramy/kruszymy/rozgniatamy tabletki na jak najdrobniejszych pył.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 17 / 6 / 0
@MefedronowyKoneser zdrapałam otoczkę, rozkruszyłam tabletkę i o dziwo nic nie poczułam, może przez tolerkę na oxy, chociaż to wolę brać donosowo (więc biodostępność jest mniejsza) i czasem jak wezmę jedną tabsę 80mg p.o to coś czuję, a tu jedna MST200 p.o i nic (a ktoś kiedyś pisał, że 80mg oxy -> 160 morfy, także nie wiem czemu) Nie wiem co z tymi tabsami zrobić, nie chcę przedobrzyć dorzucając większe ilości, donosowo czytałam, że nie warto, a inne drogi podania odpadają ;p
  • 227 / 76 / 0
@trippieatplay Ogólnie podanie p.o ma bardzo słabe działanie i wielu mówi(w tym ja) że to marnotrawienie tematu.
Kto inny niech się wypowie o tolerancji i ile powinnaś walnąć bo opio parę razy w życiu brałem, wolę Stimy.
Uwaga! Użytkownik MefedronowyKoneser nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 6 / 0
@MefedronowyKoneser no co do MST ciągle sprzeczne info widzę, kiedyś słyszałam, że donosowo ma dobrą biodostępność, z kolei ostatnio ktoś pisał, że sniffem się nie opłaca i już nie wiem w co wierzyć.
  • 227 / 76 / 0
@trippieatplay Niską biodostępność ma morfina gdy w klame ją przyjmujesz.
Jedynie oksykodon opłaca się przyjmować donosowo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.