Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
09 grudnia 2021Pan Marcin pisze: Zbyt dużo, zdecydowanie, pierwszy lepszy przelicznik podaje mi że 1mg morfiny doustnie to odpowiednik 10mg kodeiny, więc to byłby odpowiednik 1000mg kody. Przelicz sobie https://kalkulatoropioidow.pl
Ten kalkulator to kompletne bzdury. I przelicznik kodeina morfina i na dihydrokodeinę
A setka morfiny to jakies 600 kody
12 grudnia 2021Zgienty pisze: Wpierw stwierdź czy to morfina. W prochu? podejrzane... Jaką masz tolerancję? Jak zerową to najlepiej weź napierw 10-20 mg doustnie. Sprawdź jak na Ciebie zadziała. Przyswaja się ok. 60% dawki. Potem można kombinować z PR gdzie biodostępność to około 80%. Im i iv nie zalecane.
Informacja z wczoraj (poprzednie zdanie pisalem przedwczoraj, ale nie wyslalem).
Dostalem wlasnie nowe info od kumpla, ktory ma dostep do maila od Mundipharmy, w ktorym to ww. firma napisala, ze braki maja potrwac do konca roku, w styczniu wszystko ma wrocic do normy i MST200 znowu bedzie w sprzedazy.
Oby tylko nie zmienila sie formula tabletek uniemozliwiajaca ich przerabianie do podawania IV.
Jesli tak, to pozostanie jedynie Doltard z morfiny do pukania. No i Vendal Retard. ktory zawiera chlorowowdorek morfiny zamiast siarczanu. Jesli Mundupharma zmieni formule tabletek MST to zapewne rowniez OxyContinu. Rowniez w polsce OxyContin OC zostanie wowczas swietym graalem. Dobrze, ze mam jeszcze 2 opakowania OxyContinu 80, ktorych nie ruszam poki co. Cale szczescie mam jeszcze 180 tabletek Vendalu Retard 100, 90 tabletek Vendalu Retard 200 i Jeszcze 2 opakowania MST100. A recepte na 2 opakowania MST200 byc moze uda mi sie zrealizowac jesli pewna osoba mi pomoze, znaczy wykupi w miescie w ktorym mieszka w a w ktorym akrat jeszcze jest i sa na mnie zarezerwowane tam 2 opakowania.
Co do brania100mg majki doustnie bez tolerki to zly pomysl. Po pierwsze nie wiemy czy nie mamy uczulenia na morfine lub substancje pomocnicze wystepujace w tabletce.
Polecam najpierw wziac 10mg- i wcale nie zartuje. Jak po 30-45 minutach nic nam nie bedzie mozemy sprobowac z dawka 30-40mg. Oczywiscie mowa o tabletkach o natychmiastowym uwalnianiu lub pokruszonych retardach: Mst, Dolardach czy innych tabletkach z morfina o przedluzonym uwalnianiu. Najlepsze na poczatek bylyby tabletki Sevredol o natychmiastowym uwalnianiu. Nie trzeba ich kruszyc, wsyarczy polknac i popic woda. najlepiej ciepla. Tabletki Sevredol maja 20mg siarczanu morfiny w 1 tabletce i podzialke na pol. Mst100/200 lub Doltardy 100 ciezej podzielic na 3-6 rownych czesci. Ewentua;nie tabletki MST60 wchodzilyby jeszcze w gre, gdyz mozna je latwo podzielic na pol maszynka do krojenia tabletek (gilotyynka) do kupienia w aptece za okolo 5 zlotych. Niektorzy uzytkownicy opio maja juz naprawde dobrze po 30mg morfiny przyjetej doustnie nawet z jakas tam nawet niewielka tolerancja.
Tak, ze radze uwazac. bo kazdy organizm jest inny i jeden bedzie mial dobrze po 20mg morfiny doutsnie a drugi nie poczuje nic lub niewiele po 100mg. Najwazniejsze to zrobic test uczuleniowy i pierwsze 2-3 razy nie przesadzac z dawka, czyli nie brac wiecej niz 50mg.
Polowa spokojnie wystarczy
14 grudnia 2021Maykell85 pisze: Zauważyliście, że zaczęło brakować MST200 w aptekach? W hurtowniach również braki. Myślicie, że może być to związane ze zmianą składu tabletki na taką, którą nie będzie się dało przerobić do IV? Bo niestety była mowa, że od stycznia 2022 roku ma być już właśnie nowa formuła tabletek MST uniemożliwiająca przerobienie ich do postaci do podawania dożylnego.
Miejmy nadzieję, że to jednak tylko chwilowy brak jak to było jakiś czas temu z OxyContinem 80.
@DexPL, może Ty wiesz coś nt. temat? Dzięki z góry za info, myślę, że nie tylko w swoim imieniu, ale wszystkich zainteresowanych.
Dostałem reckę na 2 opakowania Mst200 w tamtą środę i wtedy było jeszcze opór wszędzie. W sobotę już w coraz mniejszej ilości aptek a wczoraj to już dosłownie w 5 aptekach w Warszawie, w 1 w Białymstoku a w Krakowie czy Rzeszowie w żadnej. W Mielcu było tylko w jednej aptece i tylko jedno opakowanie, najbliżej od siebie z Podkarpacia miałbym do Zamościa, ale to i tak ponad 150km w jedną stronę.
Mam jednak nadzieję, że pewna dobra duszyczka;) zrealizuje mi ją u siebie w mieście gdzie jeszcze są 2 opakowania na stanie.
Mam nadzieje, że macie racje i że serio od nowego roku nie będzie już problemu z dostępem.
17 grudnia 2021Maykell85 pisze: Mam nowe informacje co do MST100/200. Tak, MST100 tez zaczyna brakowac, bo w wiekszosci aptek zgadzaja sie zamienic MST200 na 2 razy większą ilosc MST100, czyli np. zamiast 2 opakowan MST200 wydaja 4 opakowania Mst100.
Informacja z wczoraj (poprzednie zdanie pisalem przedwczoraj, ale nie wyslalem).
Dostalem wlasnie nowe info od kumpla, ktory ma dostep do maila od Mundipharmy, w ktorym to ww. firma napisala, ze braki maja potrwac do konca roku, w styczniu wszystko ma wrocic do normy i MST200 znowu bedzie w sprzedazy.
Oby tylko nie zmienila sie formula tabletek uniemozliwiajaca ich przerabianie do podawania IV.
Jesli tak, to pozostanie jedynie Doltard z morfiny do pukania. No i Vendal Retard. ktory zawiera chlorowowdorek morfiny zamiast siarczanu. Jesli Mundupharma zmieni formule tabletek MST to zapewne rowniez OxyContinu. Rowniez w polsce OxyContin OC zostanie wowczas swietym graalem. Dobrze, ze mam jeszcze 2 opakowania OxyContinu 80, ktorych nie ruszam poki co. Cale szczescie mam jeszcze 180 tabletek Vendalu Retard 100, 90 tabletek Vendalu Retard 200 i Jeszcze 2 opakowania MST100. A recepte na 2 opakowania MST200 byc moze uda mi sie zrealizowac jesli pewna osoba mi pomoze, znaczy wykupi w miescie w ktorym mieszka w a w ktorym akrat jeszcze jest i sa na mnie zarezerwowane tam 2 opakowania.
Co do brania100mg majki doustnie bez tolerki to zly pomysl. Po pierwsze nie wiemy czy nie mamy uczulenia na morfine lub substancje pomocnicze wystepujace w tabletce.
Polecam najpierw wziac 10mg- i wcale nie zartuje. Jak po 30-45 minutach nic nam nie bedzie mozemy sprobowac z dawka 30-40mg. Oczywiscie mowa o tabletkach o natychmiastowym uwalnianiu lub pokruszonych retardach: Mst, Dolardach czy innych tabletkach z morfina o przedluzonym uwalnianiu. Najlepsze na poczatek bylyby tabletki Sevredol o natychmiastowym uwalnianiu. Nie trzeba ich kruszyc, wsyarczy polknac i popic woda. najlepiej ciepla. Tabletki Sevredol maja 20mg siarczanu morfiny w 1 tabletce i podzialke na pol. Mst100/200 lub Doltardy 100 ciezej podzielic na 3-6 rownych czesci. Ewentua;nie tabletki MST60 wchodzilyby jeszcze w gre, gdyz mozna je latwo podzielic na pol maszynka do krojenia tabletek (gilotyynka) do kupienia w aptece za okolo 5 zlotych. Niektorzy uzytkownicy opio maja juz naprawde dobrze po 30mg morfiny przyjetej doustnie nawet z jakas tam nawet niewielka tolerancja.
Tak, ze radze uwazac. bo kazdy organizm jest inny i jeden bedzie mial dobrze po 20mg morfiny doutsnie a drugi nie poczuje nic lub niewiele po 100mg. Najwazniejsze to zrobic test uczuleniowy i pierwsze 2-3 razy nie przesadzac z dawka, czyli nie brac wiecej niz 50mg.
Potwierdzam to co napisałeś. Są ogromne braki w hurtowniach jeśli chodzi o MST 100 czy 200mg .. ja sam musialem jechać 100km po paczkę.. ale mundipharma pisała że do końca miesiąca leki mają się pojawić w hurtowniach
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/medmjaustralia.jpg)
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów
Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/psychodeliki-medytacja-wplyw_0.jpg)
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania
Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sw_police_force.jpg)
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę
Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.