Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1823 / 104 / 20
Wydaje mi się, że 25 mg to trochę mało jak na pierwszy raz, ja zaczynałem jakoś od 40 chyba, nie byłem zbyt zadowolony, wydawało mi się, że jest słabo, więc za drugim razem, po kilku godzinach wziąłem prawie całą resztę tabletki 200mg, czyli prawie 3 razy tyle i dziewczyna z którą spałem, pół godziny prała mnie po twarzy żeby mnie dobudzić, także nie polecam %-D Aczkolwiek wydaje mi się że dawka 25mg IV to jest dosyć mało i to by tłumaczyło brak wjazdu, niemniej weź pod uwagę, że tolerka rośnie bardzo szybko i ciężko później z niej zejść. Znam wielu opiatowców którzy mimo miernego działania, nie wchodzą na dawkę powyżej np. 100mg, bo jak raz, czy kilka razy zażyjesz np. 150mg, to minie sporo czasu zanim 100mg da ci pożądane efekty. Uważaj więc na to i nie winduj tolerki!
Ile powinno się wziąć na pierwszy raz - szczerze mówiąc nie wiem, niech się wypowie ktoś kto się bardziej zna, ja swoje początki z morfiną słabo pamiętam(mimo że to nie było wcale tak dawno), brałem też już wcześniej, przed pierwszym IV doustnie oxykodon 80mg, także słaby ze mnie podmiot porównawczy w stosunku do Ciebie.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 2198 / 715 / 0
Nie chodzi o dawkę, tylko o stężenie pewnie. Za dużo płynu jak na taką ilość morfiny pewnie. Przecież odpowiednie stężenie jest równie ważne co dawka jeżeli chodzi o wjazd przy iv.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 161 / 8 / 0
Miałem w pompce około 1,5ml wody, ile było by odpowiednie na taką ilość morfiny?
  • 2198 / 715 / 0
No to jest ok w sumie. Może za wolno podawałeś? Albo za dużo zostało na filtrze bo np. był za gruby? Jak te opcje odpadają to faktycznie za mała dawka.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 468 / 98 / 0
Właśnie, bardzo ważne jest przepłukiwanie filtrów, w tym może być problem
If I could be free from the sinner in me
  • 1823 / 104 / 20
Macie rację, szybkie podanie - szybkie wstrzyknięcie, zwiększa wjazd(ale też zwiększa wzrost tolerancji). W zasadzie 1,5 ml na 25mg to chyba aż za dość? Rozpuszczalność morfiny, o ile dobrze znalazłem i dobrze pamiętam to około 100mg na 2ml, więc mógłby jeszcze odrobinę zmniejszyć ilosć wody i wstrzykiwać szybciej. Apropos filtra, to może zrobić od razu przepłuczkę? To znaczy zalać sam filter już po przerobieniu majki jakimś mililitrem wody, zagotować, do wrzenia, albo odrobinkę dłużej i zaciągnąć całą wodę przez igłę włożoną do filtra. Tylko wtedy ciężko będzie nie zwiększyć łącznej ilości wody w strzykawce. Niemniej możesz spróbować, zrobić 25mg + przepłuczkę i wstrzyknąć jak najszybciej, jednym szybkim ruchem nacisnąć tłoczek, jeśli wtedy nie będzie wjazdu. To chyba jedyna możliwość to za mała dawka
  • 161 / 8 / 0
Rzeczywiście może zbyt wolno podałem, 1,5ml w jakieś 20-30sekund
  • 44 / 5 / 0
To nie jest ropień. Ropień nie robi się w kilka chwil po strzale! Stan zapalny narasta i ręka puchnie zależnie od miejsca podania, ilosci wstrzykniętego poza żyłę płynu i stopnia wstępniego nadkażenia w ciągu doby do nawet 3-2 dni. Trafiło mi się parę razy, kilka lat temu, skończyło wizytą u chirurga. Nie zawsze też się tnie, w wypadku zapalenia żył jak ropień jest mały wystarczy antybiotyk, to też sprawdziłem kilka razy.

Takie cudo, że cała ręka nagle natychmiast puchnie i robi się czerwona w połączeniu ze straszliwym bólem, podczas podania to strzał w tętnicę! Prawdopodobnie wkłułeś się w tentnice.
15 lutego 2020nie wiem stary pisze:
Podawałem morfine z tabletek mst 100 mg dla koleżanki.
Ogólnie wyglądało to tak jak zwykle, krew w kontrolce, możliwe że trochę ruszyłem ręką i stąd wypadłem z żyły.
Po podaniu cała ręką napuchnela i zaczela boleć, pojawiły się czerwone bąble. Dziś mija 2 dzień, a cala ręka dalej jest napuchnieta tylko czerwony kolor zniknął.
Proszę was o rady I pomoc, kiedy to zniknie?
  • 44 / 5 / 0
Co to za bajki i klechdy z tym że szybkość podania zwiększa tolerancje. Skąd takie głupoty bierzesz kolego? Kompletna bzdura, pokaż mi źródło, tylko niech nie będzie to forum doplamy.pl. Jedyne co zwiększa tolerancje to zwiększanie ilości i częstotliwości użycia. A ilość wody w ktorej rozpuszczasz morfinę czy heroinę, czy szybkość wciskania tłoczka - nie ma znaczenia!
23 lutego 2020Duce pisze:
Macie rację, szybkie podanie - szybkie wstrzyknięcie, zwiększa wjazd(ale też zwiększa wzrost tolerancji). W zasadzie 1,5 ml na 25mg to chyba aż za dość? Rozpuszczalność morfiny, o ile dobrze znalazłem i dobrze pamiętam to około 100mg na...
  • 1823 / 104 / 20
W tym wypadku moim źródłem była bardzo mądra dziewczyna, którą poznałem. Od wielu lat wjebana, która skończyła 4 lata medycyny i 2 chemii. W tym momencie nie mam żadnego opracowania naukowego pod ręką i nie wiem czy takie znajdę, więc na siłę się nie będę upierał, ale przemyślałem też to sam i biorąc na logikę - pomyśl:
Szybko wstrzykujesz, więc organizm dostaje większego szoku, szybciej zwiększa się stężenie morfiny we krwi, szybciej wiąże się z receptorami, więcej trafia od razu do mózgu. W takim więc wypadku organizm musi szybciej "przerabiać", rozkładać substancję. "Uczy się" szybszego metabolizowania morfiny i łatwiej ją rozkłada. Jeżeli ta dedukcja jest prawidłowa to łatwo na koniec wyciągnąć wniosek że powoduje to szybszy wzrost tolerancji.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.