Znaleziono u mnie kiedyś dużo różnych substancji, większość w małych ilościach, w tym dwa blistry oxycontinu i pare innych leków. W wyroku widniała jedna substancja z rc które wtedy miałem i grzyby. Sam niewiem czemu mi nie podciągneli tej reszty pod wyrok bo nawet nie poszedłem na rozprawe. Każdy przypadek jest inny i niema co wróżyć z fusów.
Oczywiście wszystko było zarekwirowane i nic z tych rzeczy nie odzyskałem.
Edit: Wsumie tu mogła pomóc prokuratorka do której bajerowałem w czasie przesłuchania, albo mam poprostu farta cholera wie.
Możesz mieć przy sobie 90procent nie wie co to mst Xancodal itp. Może być babci ciotki itp.
Ostatnio maseczki nie miałem w żabce i trzepanie 5op,Xancodal mi po 100 i 8 Vendal. I co? I nic bez komentarza jak się nie przyznamy to sprawa będzie umozona nie miałem adwokata ani nawet rozprawy. Magic words leczę się psychiatryczne i odwykowo.
To Na dołku Milo mieć 3 X 3 klony na noc mida W dzień medi I na skręta 3x1 oxy 80...
Trzeba rozpracować system.
Panowie i panie 10000 procent prawdy.
27 września 2020turbokotbonifacy pisze: czy policjant może zmusić cię do tego,żebyś złamał tajemnice lekarską.
Policjant może Cię zapytać, ale nie może zmusić do wyjawienia.
Art. 175 Kodeksu postępowania karnego. [Prawo do składania lub do odmowy składania wyjaśnień]
§ 1.
Oskarżony ma prawo składać wyjaśnienia; może jednak bez podania powodów odmówić odpowiedzi na poszczególne pytania lub odmówić składania wyjaśnień. O prawie tym należy go pouczyć.
Art. 71 Kodeksu postępowania karnego. [Oskarżony, podejrzany – definicje]
§ 1.
Za podejrzanego uważa się osobę, co do której wydano postanowienie o przedstawieniu zarzutów albo której bez wydania takiego postanowienia postawiono zarzut w związku z przystąpieniem do przesłuchania w charakterze podejrzanego.
§ 2.
Za oskarżonego uważa się osobę, przeciwko której wniesiono oskarżenie do sądu, a także osobę, co do której prokurator złożył wniosek wskazany w art. 335 § 1 lub wniosek o warunkowe umorzenie postępowania.
§ 3.
Jeżeli kodeks niniejszy używa w znaczeniu ogólnym określenia "oskarżony", odpowiednie przepisy mają zastosowanie także do podejrzanego.
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Australijscy naukowcy przedstawili wyniki badań. Przyspiesza starzenie, może zwiększać ryzyko raka
Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Addiction Biology" wskazuje, że używanie konopi może prowadzić do uszkodzeń komórek, zwiększając ryzyko powstawania nowotworów złośliwych. Co więcej, genotoksyczne skutki mogą być przekazywane następnym pokoleniom.
Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku
Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.
Centrum Krwiodawstwa rozdaje darmową marihuanę w ramach wydarzenia „Bleed for Weed”
W sobotę, 16 listopada 2024 r., mieszkańcy Illinois będą mieli wyjątkową okazję, by nie tylko pomóc innym, oddając krew, ale także odebrać bezpłatny produkt z marihuaną. W ramach inicjatywy „Bleed for Weed”, Centrum Krwiodawstwa Doliny Rock River (RRVBC) i dystrybutor Lyfe Cannabis połączyli siły, aby zwiększyć liczbę dawców krwi, oferując nietypową zachętę – darmową marihuanę. Ta innowacyjna akcja budzi coraz większe zainteresowanie, a także przyciąga uwagę zarówno darczyńców, jak i mediów.