Znaleziono u mnie kiedyś dużo różnych substancji, większość w małych ilościach, w tym dwa blistry oxycontinu i pare innych leków. W wyroku widniała jedna substancja z rc które wtedy miałem i grzyby. Sam niewiem czemu mi nie podciągneli tej reszty pod wyrok bo nawet nie poszedłem na rozprawe. Każdy przypadek jest inny i niema co wróżyć z fusów.
Oczywiście wszystko było zarekwirowane i nic z tych rzeczy nie odzyskałem.
Edit: Wsumie tu mogła pomóc prokuratorka do której bajerowałem w czasie przesłuchania, albo mam poprostu farta cholera wie.
Możesz mieć przy sobie 90procent nie wie co to mst Xancodal itp. Może być babci ciotki itp.
Ostatnio maseczki nie miałem w żabce i trzepanie 5op,Xancodal mi po 100 i 8 Vendal. I co? I nic bez komentarza jak się nie przyznamy to sprawa będzie umozona nie miałem adwokata ani nawet rozprawy. Magic words leczę się psychiatryczne i odwykowo.
To Na dołku Milo mieć 3 X 3 klony na noc mida W dzień medi I na skręta 3x1 oxy 80...
Trzeba rozpracować system.
Panowie i panie 10000 procent prawdy.
27 września 2020turbokotbonifacy pisze: czy policjant może zmusić cię do tego,żebyś złamał tajemnice lekarską.
Policjant może Cię zapytać, ale nie może zmusić do wyjawienia.
Art. 175 Kodeksu postępowania karnego. [Prawo do składania lub do odmowy składania wyjaśnień]
§ 1.
Oskarżony ma prawo składać wyjaśnienia; może jednak bez podania powodów odmówić odpowiedzi na poszczególne pytania lub odmówić składania wyjaśnień. O prawie tym należy go pouczyć.
Art. 71 Kodeksu postępowania karnego. [Oskarżony, podejrzany – definicje]
§ 1.
Za podejrzanego uważa się osobę, co do której wydano postanowienie o przedstawieniu zarzutów albo której bez wydania takiego postanowienia postawiono zarzut w związku z przystąpieniem do przesłuchania w charakterze podejrzanego.
§ 2.
Za oskarżonego uważa się osobę, przeciwko której wniesiono oskarżenie do sądu, a także osobę, co do której prokurator złożył wniosek wskazany w art. 335 § 1 lub wniosek o warunkowe umorzenie postępowania.
§ 3.
Jeżeli kodeks niniejszy używa w znaczeniu ogólnym określenia "oskarżony", odpowiednie przepisy mają zastosowanie także do podejrzanego.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.