Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 89 / 2 / 0
ok a clonazepanum moge brac ?
  • 983 / 16 / 0
Ta, byłem już na benzo jak dostałem moklobemid.
Nie możesz tego co jest na ulotce.
  • 89 / 2 / 0
24 h juz nie biore i czuje sie lepiej niz przed choroba jakby mi zlikwidowal czesciowo depresje ale mimo to nie do konca ciekaw jestem na jak dlugo bo chcialem sobie dzisaj bufika zajebac a tu sie budze i czuje ze jeszcze na mnie dziala w minimalnym stopniu albo mi odbudowal dopamine poczesci albo jeszcze na mnie dziala poczekamy zobaczymy. Jest to wogole mozliwe zeby po odejsciu zostawil mi troche odbudowana dopamine ?
  • 89 / 2 / 0
potwierdzam po 34 h godzinach bufik poszedl i nic sie nie dzieje jesli chodzi o jakies interekcje z lekiem browara moge ?
  • 983 / 16 / 0
Tak, możesz.
To co pisałem o neuroprzekaźnikach - moklobemid się wypłukał ale mózg nie zużył jeszcze "nadmiaru".
To nie jest silny lek, możesz się napić, picie podczas brania moklobemidu (szczególnie piwa) tylko podnosi ciśnienie, ja sobie zwyczajnie zmierzyłem i piłem, bo było ok. (podniosło mniej niż miałem na codzień przy niektórych antydepresantach)
  • 642 / 14 / 0
Ja pamiętam jak na moklo tak się nawaliłem że zgon na 8h zaliczyłem ....ale przy takich ekscesach jednak można było się zastanowić nad sensem poważnego leczenia
  • 329 / 9 / 0
Poszlam i trafilam na inna lekarke niz moja bo moja na 3 tygodniowym urlopie...(choc tez nie wiadomo czy by mi przepisala) i nie dostalam moclo tylko glupią sertalinę (lekarze chybakochaja SSRI ,płacą im za przepisywanie ich czy jak)..;( wieki miną zanim uda mi się zdobyć moklobemid.:( Jak wy to robicie ze wam przepisują???
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 89 / 2 / 0
WItam, odstawilem mobemid nie biore juz go z ponad 48 h i chcialbym wrocic do klozapolu
http://www.egis.pl/dla-pacjentow/leki/p ... pinum.html moge czy sa jakies przeciwskazania moim zdaniem nie ma przeciwskazan jednak chcialbym wysluchac opini na ten temat kogos innego ?
Klozapol w dawce 12,5 mg bede bral najmniejszej z mozliwych dodam ze ten lek juz bralem rok i rzadnych skutkow dokuczliwych nie mialem nie bylo z nim problemu.
  • 983 / 16 / 0
Spoko możesz brać, to neuroleptyk, działa zupełnie odwrotnie niż moklo który już odeszczałeś.

@karokaro22
Jak na takiego trafiasz to mówisz gnojowi, że kontynujesz leczenie moklobemidem i chuj, chcesz tylko przedłużyć receptę, a nie żeby się wymądrzał, bo masz swojego lekarza.
Tak normalnie inne leki niż SSRI dostaje się jak SSRi nie działają (a za wypisywanie raczej im płacą), jak nie chcesz to mówisz, że miałaś jakieś efekty uboczne (sprawdź na ulotce, drgawki są niezłe...) i już gówna nie zobaczysz.
  • 89 / 2 / 0
moge brac pMPPP bo wyczytalem ze ktos sie spytal ze to IMAO-B i ze dziala na monaminy a to mi sie kojarzy z tymi starymi antydepresantami wiec szukam fachowej pomocy http://talk.hyperreal.info/pmppp-tek-og ... 88-10.html a odstep miedzy takimi lekami jak mobemid i innymi lekami z tych grup wynosi 2 czy 1 tydzien wiec nie wiem czy moge juz sobie zamawiac czy dopiero po tych 2 czy tygodniu czasu ?????????????????? nie biore mobemid juz 72 h bedzie nad ranem pije browary jem bufa i nic mi nie jest.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.