Robiłem już nie takie operacje i zawsze się przyjmowały.
Mogłeś dodać do wody trochę siarczanu magnezu - podobno bardzo redukuje stres i nie da się go przedawkować. Właściwie to ten patent poznałem kilka dni temu i sam zastosowałem wczoraj - zobaczę dziś, czy pomógł roślinkom się przyjąć, bo też miałem komplikacje. Korzonków (właściwie to każda miała tylko ten "tap root" z którego dopiero zaczynały wypuszczać się boczne) chyba nie uszkodziłem, ale przez krótką chwilę je odsłoniłem. Na szczęście działałem w cieniu i ok 16 więc dobra pora. Od razu solidnie podlałem.
Dziś koło 20 (bo póki co okropny upał) idę na spota, mam nadzieje że nic się nie stało złego.
Ja miałem w sezonie 2019 przypadek (Passion 1) z deficytem Magnezu i oprysk wodą z siarczanem załatwił sprawę.
Dodatkowo możesz posypać kółeczko wokół roślin - czytałem, że działa podobnie, jak ziemia okrzemkowa - czyli jej struktura jest taka, że rani pasożyty (ślimaki / insekty). Niestety sam zapomniałem użyć w ten sposób : D
Nastepnym razem ide w niedziele, dam znac co i jak.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.