Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy mlody jęczmień ( hordenina) działa?
1.Tak jak należy.
0
2.Trochę działa ale nie jest to silne działanie.
2
100%
3 Nie działa.
0

Liczba głosów: 2

ODPOWIEDZ
  • 76 / 1 / 0
Witajcie,
zalecana dawka ekstraktu z pędów młodego jęczmienia to 500 mg, jednak ja planuję brać dziennie 3000 mg.
Problem polega na tym, że w tej samej kapsułce jest 40 μg chromu... jeśli będę spożywał 6 kapsułek dziennie, to moja dzienna dawka chromu zwiększy się do 240 μg.
Czy jest to bezpieczne? Co mi grozi?

Pozdrawiam ciepło.
  • 143 / 3 / 0
Nie określono niebezpiecznej dawki chromu ale grozi ci niewydolność nerek i wątroby.
  • 2936 / 1592 / 35
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2936 / 1592 / 35
Mlody jeczmien bywa tez slabo skuteczny ze wzgledu na zawartosc alkaloidu hordeniny ,ktory dziala jako iMAO-B ma właściwości stymulujace oczywiście nue sa zbyt duze ale sa.
Cytat ze strony Dr.Rozanskiego
Wyciągi z jęczmienia mogą zawierać dostateczną ilość hordeniny( bardzo rzadko), ale nie spotkałem preparatów o charakterze suplementów, które mogą mieć wpływ psychotoniczny. Dawka w suplementach jest zbyt niska, a i ekstrakty są zwyczajne, typu spożywczego, nie mogące działać farmakologicznie.

Hordenina oraz ekstrakty z jęczmienia o dużej zawartości hordeniny dają pobudzenie psychoruchowe, wzmagają aktywność ruchową, znoszą depresję, lenistwo i niechęc do wysiłku fizycznego oraz psychicznego.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.